"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9 C
Trikala

Πρότζεκτ τραλαλα όμως τα μονοπάτια της Πίνδου καταρρέουν – Καμία εποπτεία, καμία μέριμνα μισό αιώνα τώρα.

lafarm

Σχετικά άρθρα

Δυστυχώς είμαστε πολλοί οι μάρτυρες αυτής της φυσικής φθοράς, αλλά και της αδιαφορίας των αρμόδιων που σε κάποιες περιπτώσεις επέτρεψαν να καταπλακωθεί το μονοπάτι ανοίγοντας τον αυτοκινητόδρομο λίγο πιο πάνω ή ακριβώς επάνω του.
Για να φτάσει ωστόσο το λιθόχτιστο τμήμα της φωτογραφίας σε αυτή την κατάσταση πέρασε μίσος αιώνας αδράνειας και ουδείς ενδιαφέρθηκε σε βαθμό, που να αναλάβει την παραμικρή διασωστική πρωτοβουλία.
Απο εμάς έγιναν οι συστάσεις στους αυτοδιοικητικούς, αλλά δεν έπιασαν τόπο μέχρι σήμερα και η απορία γίνεται εκνευρισμός.
Το συγκεκριμένο δημόσιο μονοπάτι “η σκάλα Κορλίγκα” στον Αχελώο υπήρξε από τα πιο πολυσύχναστα και η ύπαρξη του ήταν ύψιστης σημασίας για τους κατοίκους της περιοχής και το αγώι από τα χωριά της δυτικής Θεσσαλίας προς τα νοτιοανατολικά της Ηπείρου.
Ποιος νοιάζεται πλέον γι αυτά;
Επικρατεί σιωπή για την αποκατάσταση αυτών των λιθόχτιστων μνημείων, των κομψοτεχνημάτων που οι μαστόροι πελεκούσαν κι έχτισαν πέτρα την πέτρα κρεμασμένοι στις απόκρημνες βουνοπλαγιές. Σήμερα στον παραμικρό βαθμό τεχνικής δυσκολίας οι πλάτες γυρνούν με σχόλια χλευασμού ή πιο κομψά με την παραδοχή της ανικανότητας που επικρατεί.
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, σκιουράκι και δέντρο
Γίνεται όμως πρωτοφανής ντόρος και πρόκειται να διατεθούν εκατομμύρια ευρώ για πολύχρωμες ταμπέλες και σημάνσεις στο δάσος της κοκκινοσκουφίτσας. Τα κριτήρια είναι βασισμένα στα γούστα μερικών ατόμων με προσβάσεις κι ας μην έχουν γνώση.
Συνεπώς το πρότζεκτ τραλαλα, το οποίο εξαγοράζει συνειδήσεις και ψήφους με ευκολία υπάγεται στο σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης για τα ορεινά μας, έχει την αποδοχή από τους ίδιους που το επικρατούν και αποβάλλει κάθε σοβαρή προοπτική.
Το τέλος μιας εποχής σηματοδοτεί την έλευση μιας άλλης και τα πολιτισμικά χαρακτηριστικά της οροσειράς ίσως κοσμούν ως ερείπια κάποιο QR code που έστησε η περαστική εταιρία συνεργάτης της εκάστοτε τοπικής αυτοδιοίκησης, που έχει δημιουργήσει την εντύπωση πως τουλάχιστον έπραξε και μάλιστα σωστα.
Τι κρίμα να ζεις σε αυτή την χώρα, ορφανός και να πουλάς λεζάντα προόδου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης