"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.3 C
Trikala

Πρώτες εικόνες από το «Ουζερί Τσιτσάνης» του Μανούσου Μανουσάκη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο Μανούσος Μανουσάκης μετά από πολλά χρόνια απουσίας από τον κινηματογράφο, επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με την πέμπτη μεγάλου μήκους ταινία του «Ουζερί Τσιτσάνης», βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη. Στις πρώτες εικόνες, βλέπουμε σκηνές από τα γυρίσματα και το καστ να μιλάει για μια «συννεφιασμένη» εποχή της ελληνικής ιστορίας.

Η ιστορία του «Ουζερί Τσιτσάνης» διαδραματίζεται στην υπό γερμανική κατοχή Θεσσαλονίκη (1942-1943) και αφηγείται τον έρωτα δύο νέων ανθρώπων, του Γιώργου και της Εστρέας, ενός Χριστιανού και μιας Εβραίας. Μέσα από μια περιπετειώδη ιστορία αγάπης, παγιδευμένη ανάμεσα σε ένα απάνθρωπο ολοκληρωτικό καθεστώς και τον παραλογισμό των φυλετικών διακρίσεων, ξεδιπλώνονται η ιστορία της κατεχόμενης Θεσσαλονίκης και της εβραϊκής της κοινότητας, αλλά και τα πιο δημιουργικά χρόνια του Βασίλη Τσιτσάνη στο ιστορικό Oυζερί Τσιτσάνης, όπου συνέθεσε τα πιο γνωστά του τραγούδια, μεταξύ αυτών και την πολύ-τραγουδισμένη «Συννεφιασμένη Κυριακή».

«Η Γερμανική κατοχή και μια απαγορευμένη ερωτική σχέση βρίσκονται στο επίκεντρο ενός κινηματογραφικού ρυθμού που τίθεται από τη μουσική που συνθέτει ένας από τους βασικούς χαρακτήρες του έργου: ο εμβληματικός Βασίλης Τσιτσάνης», σημειώνει ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης.

Ουζερί Τσιτσάνης 607

Τον Βασίλη Τσιτσάνη υποδύεται ο ηθοποιός Ανδρέας Κωνσταντίνου («Μικρά Αγγλία»), τον Γιώργο ο Χάρης Φραγκούλης («Οι Αισθηματίες), και την Εστρέα η Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη. Μαζί τους βρίσκουμε την Βασιλική Τρουφάκου ως Λέλα και την Ξανθή Γεωργίου ως Ζωή. Στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης ο Γιάννης Στάνκογλου, η Μαρία Καβουκίδου, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, ο Λάκης Κομνηνός, ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ και πολλοί άλλοι ηθοποιοί, ενώ στην ταινία συμμετέχουν και περισσότεροι από 200 κομπάρσοι. Το σενάριο από το ομώνυμο βιβλίο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη ανήκει στον Βασίλη Σπηλιόπουλου και την Αντα Γκουρμπαλή, διευθυντής φωτογραφίας είναι ο Κωστής Γκίκας, σκηνογράφος ο Αντώνης Χαλκιάς και ενδυματολόγος η Αννα Μαχαιριανάκη.

Το soundtrack του «Ουζερί Τσιτσάνης» υπογράφει ο Θέμης Καραμουρατίδης, αναλαμβάνοντας την ενορχήστρωση παλιών εκτελέσεων των τραγουδιών του Βασίλη Τσιτσάνη, ενώ υπογράφει και το original score της ταινίας που θα κυκλοφορήσει από την Feelgood Records.

Ουζερί Τσιτσάνης 607

Ουζερί Τσιτσάνης 607

Η ταινία, μια παραγωγή της Τηλεκίνησης ΑΕ και συμπαραγωγή του OTE TV, Σάμπυ Μιώνης, Topcut – Modiano AΕ και Μανούσου Μανουσάκη θα βγει στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες στις 3 Δεκεμβρίου 2015 από την Feelgood Entertainment και θα κάνει πρώτη τηλεοπτική προβολή στα κινηματογραφικά κανάλια OTE CINEMA του OTE TV.

Ουζερί Τσιτσάνης 607

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις πρώτες σκηνές από το «Ουζερί Τσιτσάνης», αλλά και τους ηθοποιούς και τους συντελεστές να μιλούν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων

flix.gr/news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης