Πρώτη δράση από το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών θυμάτων βίας Reviewed by Momizat on . Στα πλαίσια των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας, στις 20.02.2014 τα στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστ Στα πλαίσια των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας, στις 20.02.2014 τα στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστ Rating: 0

Πρώτη δράση από το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών θυμάτων βίας

Πρώτη δράση από το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών θυμάτων βίας

Στα πλαίσια των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας, στις 20.02.2014 τα στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών θυμάτων βίας του Δήμου Τρικκαίων, βρέθηκαν κοντά στους μαθητές της Β’ Λυκείου του 7ου Ενιαίου Λυκείου Τρικάλων, μετά από πρόσκληση του υπεύθυνου καθηγητή Κοινωνιολογίας κ. Ζυγούρη, στα πλαίσια του Project « Ανθρώπινα Δικαιώματα», που υλοποιείται  στο συγκεκριμένο Λύκειο. Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε από τη Νομική Σύμβουλο κ. Ελευθερία Τζιουβάρα και την Ψυχολόγο κ. Βασιλική Γκουγκουστάμου, στελέχη του Κέντρου και αφορούσε στο φαινόμενο της ενδοοικογενειακης βίας κυρίως υπό το πρίσμα της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τα στελέχη του Κέντρου,  είχαν την ευκαιρία, επίσης, να ενημερώσουν τους μαθητές για τη λειτουργία, τις δράσεις και τις υπηρεσίες που παρέχονται από το  Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Τρικκαίων και  παρουσίασαν το νομικό πλαίσιο και  τις ψυχολογικές προεκτάσεις του φαινόμενου της βίας μέσα στην οικογένεια, με κυρίαρχα συνθήματα την «μηδενική ανοχή» και το «σπάσιμο της σιωπής» απέναντι σε κάθε μορφής βία.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης προβλήθηκε ολιγόλεπτο βίντεο σχετικό με το θέμα, το οποίο αποτέλεσε έναυσμα για να ακολουθήσει  ανοιχτή συζήτηση με τους μαθητές. Οι μαθητές έδειξαν εξαιρετικό ενδιαφέρον συμμετέχοντας ενεργά, θέτοντας απορίες και ερωτήματα κα εξέπληξαν τα στελέχη  ευχάριστα με τις γνώσεις ,τους προβληματισμούς και την ωριμότητά τους.

Η παρουσία του Συμβουλευτικού Κέντρου στο συγκεκριμένο σχολείο έκλεισε με την κοινή διάθεση, από την πλευρά τόσο των στελεχών όσο και της Διευθύντριας κ. Βασιλικής Κάκλα,  για μελλοντική διοργάνωση εκδήλωσης σε θέματα που άπτονται της βίας εντός του πλαισίου της οικογένειας.

 

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών θυμάτων βίας του Δήμου Τρικκαίων  στεγάζεται επί της οδού Θεοδοσοπούλου και Θερμοπύλων 1 ( έναντι κτιρίου ΔΕΗ ), Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2431027943 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή