Πρώτη κινητοποίηση από τους αγρότες Reviewed by Momizat on . Με κινητοποιήσεις ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ που διοργάνωσαν την Πέμπτη αγρότες της Θεσσαλίας, αρχίζει να έρχεται ξανά στο προσκήνιο το Με κινητοποιήσεις ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ που διοργάνωσαν την Πέμπτη αγρότες της Θεσσαλίας, αρχίζει να έρχεται ξανά στο προσκήνιο το Rating: 0

Πρώτη κινητοποίηση από τους αγρότες

Πρώτη κινητοποίηση από τους αγρότες

Με κινητοποιήσεις ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ που διοργάνωσαν την Πέμπτη αγρότες της Θεσσαλίας, αρχίζει να έρχεται ξανά στο προσκήνιο το αγροτικό ζήτημα.. Το πρωί πραγματοποίησαν μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του διευθυντή του τοπικού υποκαταστήματος του ΟΠΕΚΕΠΕ, απαιτώντας την άμεση καταβολή των ενισχύσεων που δικαιούνται.

Στη συνέχεια με  πορεία επισκέφθηκαν τον ΕΛΓΑ και παρέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους ολοκληρώνοντας την σημερινή τους κινητοποίηση.

Ταυτόχρονα ανανέωσαν το ραντεβού τους για νέους αγώνες μέσα στο επόμενο διάστημα.

Στο υπόμνημα που κατέθεσαν σήμερα στον ΕΛΓΑ της Λάρισας, εκ μέρους των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας, οι αγρότες δηλώνουν ότι παλεύουν να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ και να «είναι αποκλειστικά κρατικός φορέας με πλήρη ασφάλιση αγροτικής παραγωγής και κεφαλαίου από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους και αποζημιώσεις 100% των ζημιών».

 

Η ΠΑΣΥ

Εν τω μεταξύ την Κυριακή 24 Νοέμβρη η ΠΑΣΥ διοργανώνει πανελλαδική σύσκεψη για το συντονισμό της αγωνιστικής δράσης της μικρομεσαίας αγροτιάς με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 12 μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις στις εφορίες και τα καταστήματα της ΔΕΗ και των τραπεζών και στους τέσσερις θεσσαλικούς νομούς. Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν με πανθεσσαλική συγκέντρωση αγροτών και κτηνοτρόφων στη Λάρισα την Τρίτη 10 Δεκέμβρη.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες αντιδρούν στη φορολογική επιδρομή, στα βαριά χαράτσια, στην κλοπή του λειψού αγροτικού εισοδήματος, στην ιλιγγιώδη άνοδο του κόστους παραγωγής, στη συρρίκνωση του εισοδήματος, με τις χαμηλές τιμές παραγωγού για τα αγροτικά προϊόντα και τις δυσκολίες στη διάθεσή τους, στη νέα ΚΑΠ της ΕΕ, που βάζει νέους φραγμούς στην καλλιέργεια, μειώνει κι άλλο τις επιδοτήσεις, λειτουργεί ως εργαλείο συγκέντρωσης γης και παραγωγής στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών -επιχειρηματιών.

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή