"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

27 C
Trikala

Πρωταθλήτρια στην Ελλάδα η Θεσσαλία και δεύτερη στην Ευρώπη στην ανεργία των νέων με 39,8%

lafarm

Σχετικά άρθρα

Άκρως ανησυχητικά είναι τα στοιχεία της Eurostat αναφορικά με την ανεργία των νέων στη χώρα μας. Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία για την ανεργία των νέων (15-29 ετών) στην Ευρώπη το 2022. Όπως δείχνουν τα στοιχεία που αποτυπώνονται στον πίνακα που ακολουθεί, τρεις περιφέρειες της Ελλάδας συγκαταλέγονται στις επτά με τη μεγαλύτερη ανεργία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο λόγος για τις περιφέρειες: Θεσσαλίας, Κεντρικής Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας.

Επισημαίνεται πως μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας, παρουσιάζει μόνο η Θέουτα, αυτόνομη κοινότητα στη βόρεια ακτή της Αφρικής, ακριβώς απέναντι από το Γιβραλτάρ, η οποία είναι έδαφος της Ισπανίας.

Συγκεκριμένα, τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στη Θέουτα στην Ισπανία (42,4%), στην ελληνική περιφέρεια της Θεσσαλίας (39,8%), στη Στερεά Ελλάδα (36,5%) και σε μια άλλη περιοχή της Ισπανίας, τη Μελίγια (36,1%). Η Καμπανία και η Σικελία στην Ιταλία (34,2%) και η Δυτική Μακεδονία στην Ελλάδα (34,3%) είχαν επίσης υψηλά ποσοστά ανεργίας στους νέους, εξηγεί η Eurostat.

Στον αντίποδα, οι περιφέρειες με τα χαμηλότερα ποσοστά ήταν η Κεντρική Βοημία (1,7%), η Νοτιοδυτική (3,1%) και η Πράγα (3,2%) στην Τσεχία, η Άνω Βαυαρία στη Γερμανία (3,3%), ακολουθούμενη από τη Δυτική Υπερδουνάβια στην Ουγγαρία (3,6%).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης