Πρώτη φορά Αριστερά στο νομό Καρδίτσας: Ευχαριστούμε! Reviewed by Momizat on . Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους 19.971Καρδιτσιώτες και Καρδιτσιώτισες κάθε ηλικίας που, σε όλο το νομό, μας τίμησαν με την ψήφο τους. Μία ψήφος που είχε ως αποτέ Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους 19.971Καρδιτσιώτες και Καρδιτσιώτισες κάθε ηλικίας που, σε όλο το νομό, μας τίμησαν με την ψήφο τους. Μία ψήφος που είχε ως αποτέ Rating: 0

Πρώτη φορά Αριστερά στο νομό Καρδίτσας: Ευχαριστούμε!

Πρώτη φορά Αριστερά στο νομό Καρδίτσας: Ευχαριστούμε!

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους 19.971Καρδιτσιώτες και Καρδιτσιώτισες κάθε ηλικίας που, σε όλο το νομό, μας τίμησαν με την ψήφο τους. Μία ψήφος που είχε ως αποτέλεσμα ο ΣΥΡΙΖΑ, η Αριστερά να γίνει πρώτο κόμμα στο νομό Καρδίτσας, για πρώτη φορά στην ιστορία.

Η εκλογική του επιρροή, αν θέλουμε να συγκρίνουμε εντελώς όμοιες διαδικασίες, εκτινάχθηκε από το 3,4% που είχε πάρει στο νομό στις ευρωεκλογές του 2009 στο 27,23% ποσοστό επίσης αυξημένο σε σύγκριση με το 25.04% που πήρε στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου του ’12.

Η λαϊκή ετυμηγορία μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε με απόλυτη συνέπεια, και μέσα στην κοινωνία, τον αγώνα κατά της μνημονιακής πολιτικής που οδηγεί στην εξαθλίωση τους μικρομεσαίους, τους αγρότες, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους του νόμου ενώ διώχνει, ως μετανάστες, χιλιάδες νέους μας.

Θεωρούμε ότι η παράλληλη βύθιση της ΝΔ στο ν. Καρδίτσας στο 26,4% από το 38% που είχε στις ευρω-εκλογές του ‘09 και από το 34,5% των τελευταίων βουλευτικών εκλογών αποτελεί ηχηρό «χαστούκι» στην κυβερνητική πολιτική και μαζική αποδοκιμασία για τη στάση των τοπικών παραγόντων του κυβερνητικού κόμματος. Το ίδιο φυσικά ισχύει για την ΕΛΙΑ – ΠΑΣΟΚ του Β. Βενιζέλου. Τα κόμματα που υπέγραψαν τα μνημόνια ερήμην του ελληνικού λαού αποτελούν μειοψηφία της τάξης του 34% και στην Καρδίτσα.

Αρνητικό, οπωσδήποτε, αποτέλεσμα είναι το διψήφιο ποσοστό της Χ.Α στο νομό μας, γεγονός που θεωρούμε ότι, ουσιαστικά, επιβραβεύει την εγκληματική δράση κορυφαίων στελεχών της (δολοφονίες Π. Φύσσα και μεταναστών) αλλά και τη στάση της ως δεκανίκι του μνημονιακού συστήματος. Πιστεύουμε ότι ο αγώνας του λαού για ειρήνη,  δημοκρατία και δικαιοσύνη δεν περνάει μέσα από τα μαχαιρώματα και τα ξυλοκοπήματα, πόσο μάλλον ανυπεράσπιστων ανθρώπων ούτε φυσικά μέσα από εμφυλιο-πολεμικές πρακτικές. Το νεοναζιστικό μόρφωμα θα υποχωρήσει μόνο όταν ασκηθούν πολιτικές αναχαίτισης των αιτίων που το τροφοδοτούν, πολιτικές, δηλαδή, καταπολέμησης της ανεργίας και της ανθρωπιστικής κρίσης. Θα απομονωθεί, επίσης, όταν απονεμηθεί δικαιοσύνη, ιδιαίτερα όσον αφορά σε αυτούς που έχουν την ευθύνη για την ασκούμενη μνημονιακή πολιτική εξαθλίωσης της ελληνικής κοινωνίας και το αυξανόμενο χρέος της Ελλάδας. Αυτά ακριβώς σκοπεύει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, ενώνοντας, και όχι διχάζοντας τον ελληνικό λαό.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε κάθε Καρδιτσιώτισσα και κάθε Καρδιτσιώτη, είτε μας τίμησε με την ψήφο του είτε όχι, ότι έχουμε πλήρη επίγνωση της μεγάλης ευθύνης που μας αναθέτει ένα μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας.

Θέλουμε, τέλος, να ευχαριστήσουμε τις εκατοντάδες, πλέον, φίλες και φίλους, μέλη και στελέχη της Νομαρχιακής Οργάνωσης που έδωσαν έναν δύσκολο, εντατικό αλλά όμορφο αγώνα σε όλα τα επίπεδα: στο κοινωνικό, στο αυτοδιοικητικό και στο πολιτικό. Ο αγώνας για δημοκρατία, αλληλεγγύη, κοινωνική δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια είναι συλλογικός και συνεχίζεται μέσα κι έξω από τη Βουλή. Ο αγώνας για την ανατροπή τους θα είναι σύντομα νικηφόρος!

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Πηγή: syrizakarditsa.gr

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή