"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

«Πρώτο θέμα» στην Κούβα η ομιλία Τσίπρα στην κηδεία του Φιντέλ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το κουβανικό πρακτορείο στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι ο Τσίπρας υπογράμμισε πως «μολονότι η Ελλάδα βρίσκεται τόσο μακριά γεωγραφικά από την Κούβα, ωστόσο αισθάνεται τόσο κοντινή στις αξίες και τα ιδανικά που οδηγούν τους Κουβανούς»

Ιδιαίτερη θέση στον αποχαιρετισμό που απηύθηνε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Φιντέλ Κάστρο επεφύλαξαν στις στήλες και τα ρεπορτάζ τους τα μεγάλα ισπανόφωνα μέσα ενημέρωσης που κάλυψαν τις εκδηλώσεις στην Πλατεία της Επανάστασης στην Αβάνα.

«Πρώτο θέμα» στην Κούβα η ομιλία Τσίπρα στην κηδεία του Φιντέλ - Media

Με προεξάρχον το Κουβανικό πρακτορείο Prensa Latina, τα ισπανόφωνα μέσα στάθηκαν στην ιδιαίτερη μνεία που έκανε ο Έλληνας πρωθυπουργός στην παρακαταθήκη που αφήνει πίσω του ο Κάστρο, «η οποία υπερβαίνει τα σύνορα της πατρίδας του κι αποτελεί ιδιαίτερη έμπνευση για τους λαούς σε όλον τον κόσμο».

Είναι χαρακτηριστικό ότι το κουβανικό πρακτορείο παρέθεσε σχεδόν αυτούσια την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην αναφορά του για τα σχεδόν ομώνυμα συνθήματα που ενέπνευσαν τους δύο λαούς, τον μεν Ελληνικό κατά τη διάρκεια της Εθνικής Παλιγγενεσίας, τους δε Κουβανούς κατά την Επανάστασή τους ενάντια στη δικτατορία.

Επίσης, το Prensa Latina στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι ο Τσίπρας υπογράμμισε πως «μολονότι η Ελλάδα βρίσκεται τόσο μακριά γεωγραφικά από την Κούβα, ωστόσο αισθάνεται τόσο κοντινή στις αξίες και τα ιδανικά που οδηγούν τους Κουβανούς» και ιδιαίτερα τόνισε το κλείσιμο της ομιλίας του Έλληνα πρωθυπουργού στα ισπανικά.

Την παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού στις εκδηλώσεις, απέναντι στην απουσία άλλων Ευρωπαίων ηγετών, τονίζει και στο βιντεορεπορτάζ της για τις εκδηλώσεις στην Πλατεία της Ελευθερίας κι η ισπανική ηλεκτρονική εφημερίδα El Publico. Μάλιστα, παρουσιάζει τον Έλληνα πρωθυπουργό αμέσως μετά την ομιλία του Ραούλ Κάστρο και πριν ακόμη τις παρεμβάσεις των “ομοϊδεατών” του εκλιπόντος στη Λατινική Αμερική, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας και στην αρχή της ομιλίας του χαιρέτισε στα ισπανικά τον κουβανικό λαό.

Και το τηλεοπτικό δίκτυο Telesur αναφέρεται εκτενώς στην ιστοσελίδα του στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, την οποία συνοδεύει και με ικανής διάρκειας βίντεο που περιέχουν τις αποστροφές του λόγου του που αναφέρονται στο κείμενο. «Ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε από την Πλατεία της Επανάστασης στην Αβάνα πως αποχαιρετούμε έναν μεγάλο επαναστάτη του 20ου αιώνα και ένα παγκόσμιο σύμβολο του αγώνα και της αντίστασης», τονίζει το Telesur.

Την παρουσία του πρωθυπουργού στις εκδηλώσεις «ως μοναδικού ηγέτη από την Ευρώπη», επισημαίνει ιδιαίτερα και η εφημερίδα Clarin στην Αργεντινή, ενώ και σε άλλες ιστοσελίδες κι εφημερίδες της χώρας γίνεται μνεία στην παρουσία και την ομιλία του κ. Τσίπρα κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων.

Πηγή: Skai

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης