"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.8 C
Trikala

Πτήσεις που συνδέουν Βόλο -Λονδίνο !

lafarm

Σχετικά άρθρα

Παράθυρο στην Ευρώπη με τακτικές πτήσεις προς Αγγλία ανοίγει μέσω του αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου ο δήμος Βόλου. Low cost εταιρεία με την οποία η δημοτική αρχή έχει έρθει σε αρχική συμφωνία, πρόκειται να συνδέσει το Βόλο και την κεντρική Ελλάδα με δύο αεροδρόμια στην Αγγλία, πιθανότατα κι από την ερχόμενη σεζόν, αν όλα πάνε καλά. Η «συντριβή» με τη Ryanair μετά την αδυναμία επίτευξης συμφωνίας με την Περιφέρεια Θεσσαλίας προ διετίας, έχει οδηγήσει σε μαρασμό τον τοπικό αερολιμένα, που λειτουργεί μόνο με πτήσεις charter.

Οι τακτικές πτήσεις της low cost εταιρείας αναμένεται να συνδέσουν το Βόλο με τα αεροδρόμια σε Μάντσεστερ και Λούτον. Ο αριθμός των εβδομαδιαίων δρομολογίων αναμένεται να καθοριστεί το επόμενο χρονικό διάστημα και εφόσον «κλειδώσουν» οι προορισμοί.

Η δημοτική αρχή Βόλου έχει κάνει απανωτές συναντήσεις με στελέχη της αεροπορικής εταιρείας low cost η επωνυμία της οποίας δεν έχει ανακοινωθεί και φαίνεται ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας.

Στην προσπάθεια για να ανοίξει ξανά το παράθυρο προς την Ευρώπη και να τονωθεί η επιβατική κίνηση στον τοπικό αερολιμένα και κατ’ επέκταση ο τουρισμός όχι μόνο στο Βόλο αλλά ευρύτερα στη Θεσσαλία και την Κεντρική Ελλάδα, θα ζητηθεί η συνδρομή και των υπολοίπων δήμων της Θεσσαλίας.

Στο περιθώριο των εργασιών του συνεδρίου της ΚΕΔΕ που θα φιλοξενηθεί στο Βόλο στις 17 και 18 Οκτωβρίου, θα κληθούν σε σύσκεψη από τη δημοτική αρχή Βόλου οι δήμαρχοι της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας, προκειμένου να συμμετάσχουν στη νέα προσπάθεια που γίνεται. Στη σύσκεψη θα κληθεί η Περιφερειακή Ενωση Δήμων Θεσσαλίας αλλά και η Ενωση Ξενοδόχων.

Στόχος να συμβάλλουν όλοι οικονομικά για την τουριστική προβολή της Θεσσαλίας μέσω των πτήσεων που πρόκειται να ενεργοποιηθούν από το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου.

Με την ενεργοποίηση νέας αεροπορικής εταιρείας το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου αναμένεται να αποκτήσει και πάλι ζωή και παράλληλα να τονωθεί ο τουρισμός σε ολόκληρη τη Θεσσαλία.

Σήμερα, εκτελούνται μόνο πτήσεις τσάρτερ στο αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου. Τέλος της εβδομάδας σταματούν κι αυτές. Το αεροδρόμιο συνεχίζει να λειτουργεί για την εξυπηρέτηση ιδιωτικών αεροσκαφών.

Η επιβατική κίνηση μετά τη φυγή της Ryanair έχει υποστεί «συντριβή».

ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ(ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης