Πυρά δασκάλων κατά Κουκοδήμου για τα νήπια Reviewed by Momizat on . Τα πυρά της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) και ειδικότερα των νηπιαγωγών συγκέντρωσε ο υφυπουργός Παιδείας Κων. Κουκοδήμος με αφορμή τοποθέτησή του στη Τα πυρά της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) και ειδικότερα των νηπιαγωγών συγκέντρωσε ο υφυπουργός Παιδείας Κων. Κουκοδήμος με αφορμή τοποθέτησή του στη Rating: 0

Πυρά δασκάλων κατά Κουκοδήμου για τα νήπια

Πυρά δασκάλων κατά Κουκοδήμου για τα νήπια

Τα πυρά της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) και ειδικότερα των νηπιαγωγών συγκέντρωσε ο υφυπουργός Παιδείας Κων. Κουκοδήμος με αφορμή τοποθέτησή του στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία «τα παιδιά, στα νηπιαγωγεία ούτως ή άλλως, δεν μαθαίνουν κάτι. Βρίσκονται μέσα σε μια αίθουσα, παίζουν παιχνίδια, ζωγραφίζουν».

Ο κ. Κουκοδήμος μιλώντας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και επιχειρηματολογώντας υπέρ της εισαγωγής της Φυσικής Αγωγής στην προσχολική εκπαίδευση, χαρακτήρισε εύκολη τη διαδικασία με αφορμή και το πρόγραμμα του νηπιαγωγείου, προκαλώντας τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών που μίλησαν για απαξίωση του έργου τους. Με τον υφυπουργό να επανέρχεται με γραπτή δήλωσή του, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «τιμώ και δεν υποτιμώ τους συναδέλφους» και πως η τοποθέτησή του χρησιμοποιήθηκε αποσπασματικά για «να προκαλέσει τεχνητή ένταση».

Αναλυτικότερα ο κ. Κουκουδήμος, μιλώντας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η εισαγωγή του μαθήματος της γυμναστικής στα νηπιαγωγεία είναι πιο εύκολη καθώς «τα παιδιά, ούτως ή άλλως, δεν μαθαίνουν κάτι. Βρίσκονται μέσα σε μια αίθουσα, παίζουν παιχνίδια, ζωγραφίζουν, κ.λπ. Δεν μπορείς να πάρεις μισή ώρα από αυτήν την ώρα, παρουσία της νηπιαγωγού, και να γίνει και το μάθημα αυτό που σας λέω, το οποίο θα είναι προφορικό ουσιαστικά; Δείχνει αθλητικά αντικείμενα στα παιδιά για να τα προκαλέσει να ασχοληθούν με τον αθλητισμό».

Μετά τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών ο υφυπουργός Παιδείας, με γραπτή του δήλωση τονίζει πως «η αναφορά μου στις δραστηριότητες της προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης σαφώς και δεν αφορούσε τους συναδέλφους νηπιαγωγούς, των οποίων το έργο τιμώ και δεν υποτιμώ. Ο σχολιασμός, που παρακολούθησα, στον ηλεκτρονικό τύπο ήταν εξ ολοκλήρου αποσπασματικός και επιδίωξε να προκαλέσει τεχνητή ένταση στους κόλπους της διδασκαλικής κοινότητας».

ΔΟΕ

Το Δ.Σ. της ΔΟΕ απαντώντας στον κ. Κουκοδήμο με ανακοίνωσή του «δηλώνει την αγανάκτησή του και εκφράζει την οργή της εκπαιδευτικής κοινότητας που προκάλεσε η δήλωση του υφυπουργού Παιδείας κ. Κωνσταντίνου Κουκοδήμου για τη χρησιμότητα των νηπιαγωγείων στα πλαίσια της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Η τοποθέτησή του (η οποία ανασκευάστηκε με νεώτερη δήλωση που πραγματοποίησε λίγο αργότερα) ευτελίζει και υποτιμά τον ρόλο των εκπαιδευτικών της προσχολικής αγωγής οι οποίοι κάτω από δύσκολες συνθήκες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Η κοινωνική και η παιδαγωγική διάσταση του νηπιαγωγείου έχει γίνει εδώ και χρόνια αποδεκτή και έχει αναγνωρισθεί από το σύνολο του ελληνικού λαού.

Είναι λυπηρό να εκφράζονται από υφυπουργό λόγια που υποτιμούν τον ρόλο του νηπιαγωγείου. Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί είναι από την πολιτεία εξαθλιωμένοι οικονομικά και μόνοι τους φροντίζουν για την επιστημονική τους αναβάθμιση. Είναι αυτοί που κρατούν όρθιο το δημόσιο σχολείο που βιώνει τις άδικες μνημονιακές πολιτικές των περικοπών και της φτώχειας. Αξίζουν περισσότερα, αξίζουν την αναγνώριση και όχι την υποτίμηση» καταλήγει η ΔΟΕ.

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή