"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.3 C
Trikala

Πυροβολισμοί σε εμπορικό κέντρο στο Μόναχο – Αναφορές για 15 νεκρούς

lafarm

Σχετικά άρθρα

«Συναγερμός» έχει σημάνει στο Μόναχο έπειτα από αναφορές για πυροβολισμούς σε εμπορικό κέντρο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες λέγεται πως το εμπορικό κέντρο OEZ -Olympia-Einkaufszentrum εκκενώθηκε καθώς ένοπλος άνοιξε πυρ.

Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για τουλάχιστον 15 νεκρούς και τραυματίες, αλλά η πληροφορία δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί.

Οι πρώτες εικόνες από το σημείο αποτυπώνουν τις στιγμές πανικού, καθώς άνθρωποι καταγράφονται να τρέχουν μακριά από το κτίριο που λέγεται ότι βρίσκεται ακόμα ο ένοπλος.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ η γύρω περιοχή έχει αποκλειστεί.

Όλα αυτά, έπειτα από την επίθεση που σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα όταν τζιχαντιστής μαχαίρωσε τέσσερις επιβάτες σε τρένο στη Γερμανία.

Η αστυνομία του Μονάχου στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter επιβεβαίωσε πως σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο εμπορικό κέντρο OEZ, καλώντας τους πολίτες να αποφύγουν το σημείο.

Πληροφορίες κάνουν λόγο μόνο για έναν ένοπλο, ενώ λέγεται πως υπάρχουν ακόμα εγκλωβισμένοι εργαζόμενοι σε καταστήματα του εμπορικού με τη γερμανική αστυνομία να καλεί όσους βρίσκονται ακόμα εντός του κτιρίου να βρουν καταφύγιο.

Αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας σε τοπικά ΜΜΕ δήλωσε πως «ο ένοπλος έτρεξε προς το μετρό και η αστυνομία τον αναζητά. Δεν έχω περιγραφή του ενόπλου. Δεν ξέρω πόσοι νεκροί υπάρχουν. Κάποιοι λένε ότι είναι περίπου 15».

Εντούτοις, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων που επικαλείται πληροφορίες της γερμανικής αστυνομίας υπάρχει ένας νεκρός και δέκα τραυματίες.

Εκπρόσωπος του εμπορικού κέντρου δήλωσε: «Αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης