ΠΥ Τρικάλων: Εξόρμηση ενημέρωσης για τη προστασία των δασών Reviewed by Momizat on . Αξιολογώτατη η πρωτοβουλία του Διοικητή και των στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων να ενημερώσουν τους πολίτες για την πρόληψη των πυρκαγιών. Επιτακτ Αξιολογώτατη η πρωτοβουλία του Διοικητή και των στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων να ενημερώσουν τους πολίτες για την πρόληψη των πυρκαγιών. Επιτακτ Rating: 0

ΠΥ Τρικάλων: Εξόρμηση ενημέρωσης για τη προστασία των δασών

ΠΥ Τρικάλων: Εξόρμηση ενημέρωσης για τη προστασία των δασών

Αξιολογώτατη η πρωτοβουλία του Διοικητή και των στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων να ενημερώσουν τους πολίτες για την πρόληψη των πυρκαγιών. Επιτακτική η ανάγκη δεδομένου ότι βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού , ο καύσωνας καλά κρατεί και ο κίνδυνος πυρκαγιών είναι υπαρκτός.

Η Διεύθυνση Δασών Ν. Τρικάλων και τα Δασαρχεία δικαιοδοσίας της, Τρικάλων και Καλαμπάκας σε εφαρμογή σχετικών εγκυκλίων Διαταγών του Υπουργείου Περιβάλλοντος ,  υλοποιούν Πρόγραμμα Δασοπροστασίας με σκοπό την Πρόληψη των Δασικών Πυρκαγιών – λόγω της αντιπυρικής περιόδου που διανύουμε – τον έλεγχο για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λαθροϋλοτομίας, της παράνομης αλιείας για ορεινά ρέματα του Νομού και λαθροθηρίας, καταπατήσεων δασικών εδαφών και γενικά την αποτροπή πάσης φύσεως δασικών παραβάσεων.

Συγκεκριμένα, οι Δασικές Υπηρεσίες του Νομού μας, θα λειτουργούν πέραν του κανονικού ωραρίου, εφαρμόζοντας Πρόγραμμα Επιφυλακής και βάρδιας απογευματινές και βραδινές ώρες όλες τις ημέρες της εβδομάδας, με τη συμμετοχή Δασολόγων – Δασοπόνων – Δασοφυλάκων, καθώς και διενέργεια νυχτερινών περιπολιών και συνεχών ελέγχων από τους παραπάνω δασικούς Υπαλλήλους.

Πρόθεση της υπηρεσίας είναι, προκειμένου τα παραπάνω μέτρα να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο αποτελεσματικά, να συνεργαστεί αρμονικά με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, κυρίως στην αντιμετώπιση του προβλήματος των δασικών πυρκαγιών, όπως Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Ελληνική Αστυνομία, Εθελοντικές Οργανώσεις, Κυνηγετικούς Συλλόγους κ.λπ.

Στην προσπάθεια αυτή και προκειμένου να η Δασική υπηρεσία να είναι αποτελεσματική, ζητά από τους πολίτες να είναι αρωγοί της.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας με τις Δασικές Υπηρεσίες είναι:
1) Δ/νση Δασών Ν. Τρικάλων 2431028482
2) Δασαρχείο Τρικάλων 2431031269
3) Δασαρχείο Καλαμπάκας 2432022415-410
καθώς και στο τετραψήφιο νούμερο 1591.

py trik py trik1 py trik2 py trik3

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή