Πως τα πήγαν φέτος οι ασπροπάρηδες στα Μετέωρα ; Reviewed by Momizat on . Για ακόμη μία χρονιά, πιστοί στο ετήσιο ραντεβού τους μαζί μας, όπως εδώ και χιλιάδες χρόνια, οι Ασπροπάρηδες διένυσαν χιλιάδες χιλιόμετρα από την Αφρική για να Για ακόμη μία χρονιά, πιστοί στο ετήσιο ραντεβού τους μαζί μας, όπως εδώ και χιλιάδες χρόνια, οι Ασπροπάρηδες διένυσαν χιλιάδες χιλιόμετρα από την Αφρική για να Rating: 0

Πως τα πήγαν φέτος οι ασπροπάρηδες στα Μετέωρα ;

Πως τα πήγαν φέτος οι ασπροπάρηδες στα Μετέωρα ;

Για ακόμη μία χρονιά, πιστοί στο ετήσιο ραντεβού τους μαζί μας, όπως εδώ και χιλιάδες χρόνια, οι Ασπροπάρηδες διένυσαν χιλιάδες χιλιόμετρα από την Αφρική για να φωλιάσουν στα βράχια της ελληνικής υπαίθρου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της παρακολούθησης της Ελληνικής ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ Εταιρείας και του WWF Ελλάς :

Η περιοχή την Μετεώρων ξεχώρισε τη φετινή χρόνια κατακτώντας δύο πρωτιές: η πρώτη ήρθε στις 19 Μαρτίου με την πρώτη παρατήρηση Ασπροπάρη στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια, που αφορούσε τον γνωστό «Στραβοουρά», τον μοναχικό αρσενικό Ασπροπάρη τον Μετεώρων που δυστυχώς έμεινε και φέτος μόνος του μέχρι το τέλος της αναπαραγωγικής περιόδου. Η δεύτερη πρωτιά, ήρθε στις 22 Μαΐου, όταν εκκολάφθηκε στα Μετέωρα ο πρώτος νεοσσός Ασπροπάρη των Βαλκανίων. Όμως η μεγαλύτερη επιτυχία του τελευταίου ζευγαριού των Μετεώρων ήταν ότι κατάφερε να μεγαλώσει το μικρό του μετά από 4 χρόνια αποτυχημένων προσπαθειών! Προς τα τέλη Αυγούστου, οι τέσσερις Ασπροπάρηδες αποχαιρέτησαν τα βράχια των Μετεώρων και ξεκίνησαν το μεταναστευτικό τους ταξίδι.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή