“Πόλεμος” για τις παιδιατρικές στη Θεσσαλία Reviewed by Momizat on . «Πόλεμος» έχει ξεσπάσει μέσω ανακοινώσεων, ανάμεσα στην ΟΕΝΓΕ (Στον πρόεδρό της) και στον διοικητή της 5ης ΥΠΕ για τις ελλείψεις σε γιατρούς στα νοσοκομεία. Το «Πόλεμος» έχει ξεσπάσει μέσω ανακοινώσεων, ανάμεσα στην ΟΕΝΓΕ (Στον πρόεδρό της) και στον διοικητή της 5ης ΥΠΕ για τις ελλείψεις σε γιατρούς στα νοσοκομεία. Το Rating: 0

“Πόλεμος” για τις παιδιατρικές στη Θεσσαλία

“Πόλεμος” για τις παιδιατρικές στη Θεσσαλία

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει μέσω ανακοινώσεων, ανάμεσα στην ΟΕΝΓΕ (Στον πρόεδρό της) και στον διοικητή της 5ης ΥΠΕ για τις ελλείψεις σε γιατρούς στα νοσοκομεία. Το υπαρκτό πρόβλημα που ανέδειξε η ΟΕΝΓΕ, ο κ. Μακρής το μετέφερε αλλού, μην απαντώντας ουσιαστικά στις καταγγελίες. Η πρώτη ανακοίνωση (εδώ) έκανε λόγο για όλες τι ελλείψεις στις παιδιατρικές κλινικές. Ακολούθησε η παρακάτω απάντηση του κ. Μακρή:

Απάντηση του Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Λάζ. Μακρή στην καταγγελία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ)

 

«Η κίνηση μου να απευθυνθώ στο ΣΔΟΕ – δίνοντας ένα προσωπικό και θετικό παράδειγμα προς την κοινωνία – και να παρακαλέσω να ελέγχουν τακτικά και αδιαλείπτως τόσο εμένα προσωπικά, όσο και τους Υποδιοικητές μου, τους Διοικητές Νοσοκομείων, όλους όσοι κατέχουν θέση «κλειδί» στο δημόσιο σύστημα υγείας, καθώς και τους γιατρούς που είναι επικεφαλής των συνδικαλιστικών τους φορέων, υπήρξε αναμφισβήτητα μία κίνηση ουσίας και υψηλού συμβολισμού. Ιδιαίτερα τις εποχές που ζούμε. Και είχε μία ιδιαιτέρως θετική απήχηση στους πολίτες των τοπικών μας κοινωνιών.
Ελάβαμε τα εύσημα από παντού, με εξαίρεση μεμονωμένες συνδικαλιστικές φωνές και του ΟΕΝΓΕ προσφάτως. Δεν αντιλαμβάνομαι όμως γιατί κάποιοι σκιάζονται και υβρίζουν! Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί αισθάνονται ότι κατασυκοφαντούνται. Ιδιαίτερα μετά από το πάρτι όλα τα προηγούμενα χρόνια στο χώρο της υγείας δεν θα έπρεπε – όλοι μα όλοι – ανεξαιρέτως να ελεγχόμεθα;
Σε ο,τι αφορά τώρα την νομιμότατη απόφαση μου να μετακινήσω Παιδίατρο από το Νοσοκομείο Τρικάλων στη γειτονική Καρδίτσα, γιατί περί αυτού πρόκειται επί της ουσίας:
Προφανώς ο Όρκος του Ιπποκράτη δεν λέει, αλλά ούτε και υπαινίσσεται εικάζω, ότι οι Παιδίατροι θα πρέπει να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Νομό Τρικάλων, αφήνοντας στην τύχη τους τα παιδιά που τους έχουν ανάγκη στο γειτονικό Νομό Καρδίτσας!
Βεβαίως, η θέση της ΟΕΝΓΕ είναι υπέρ των προσλήψεων γιατρών. Και η δική μου επίσης. Τι πράττει όμως κανείς, όταν στις προκηρύξεις για Επικουρικούς γιατρούς Παιδιάτρους ουδείς εκδηλώνει ενδιαφέρον; Κατά την άποψη της ΟΕΓΝΕ αφήνει τα παιδιά στο διπλανό Νομό απροστάτευτα;
Μα τόση συντεχνιακή τύφλωση! Δεν αντιλαμβάνεται η σεβαστή ΟΕΓΝΕ ότι υπάρχει και μία κοινωνία που παρακολουθεί με οργή τέτοιου είδους καμώματα;
Δεν θα κάνω κανένα άλλο σχόλιο. Όμως παραδίδω τον αγαπητό κ. Βαρνάβα και την ΟΕΓΝΕ στην κρίση όλων των πολιτών του Νομού Καρδίτσας, το Νοσοκομείο των οποίων είχα την τιμή να υπηρετήσω ως Διοικητής και το οποίο αξιολογήθηκε από το Υπουργείο Υγείας επί των ημερών μου μέχρι και σήμερα ως το καλύτερο Νοσοκομείο της χώρας σε επιδόσεις οικονομικών και ποιοτικών δεικτών!
Σε αυτούς τους περήφανους πολίτες πρέπει να λογοδοτήσουν ο κ. Βαρνάβας και η ΟΕΝΓΕ, των οποίων τα παιδιά αντιμετωπίζουν σαν παιδιά ενός κατώτερου Θεού! Ντροπή και τίποτε άλλο».

 

Και χθες, ανταπάντησε ο κ. Δημ. Βαρνάβας:

Προκλητικές οι δηλώσεις του διοικητή της 5ης Υ.Π.Ε. για τις μετακινήσεις παιδιάτρων στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας

 

Ο Διοικητής της 5ΗΣ Υ.Π.Ε. κ. Λαζ. Μακρής προσπαθεί να μιμηθεί τον Προϊστάμενό του. Αντί να σταθεί με αίσθημα ευθύνης στα τραγικά προβλήματα υποστελέχωσης που παρουσιάζουν αρκετές Κλινικές και Τμήματα της Θεσσαλίας και συνολικά της 5ης Υ.Π.Ε. (ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗ, ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΗ, ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ, ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ, ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ, ΩΡΛ Κλινική, του Νοσοκομείου Τρικάλων, ΜΟΝΑΔΑ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ, ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ, ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ, ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΚΟ, ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΗ Κλινική του Νοσοκομείου Καρδίτσας, ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΙΚΗ, ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ, ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ, ΩΡΛ, ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗ Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου, ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ, ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ Κλινική του Νοσοκομείου Λάρισας, ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ, ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ, ΤΜΗΜΑ  ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ, ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΗ Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας…), επιτίθεται, μιμούμενος τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στην ΟΕΝΓΕ και στον Πρόεδρό της, διότι στην πρόσφατη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου συζητήσαμε τα πανελλαδικά προβλήματα υποστελέχωσης που συνιστούν υγειονομική βόμβα και εκδώσαμε ανακοίνωση στην οποία περιλαμβάνεται και η καταγγελία των αυθαίρετων μετακινήσεων Παιδιάτρων στη Θεσσαλία. Ο κ. Μακρής δεν αρνείται ότι υπάρχει πρόβλημα στις Παιδιατρικές Κλινικές της 5ης Υ.Π.Ε.  Επιχειρεί όμως να το συγκαλύψει δικαιολογούμενος ότι δεν εκδηλώνουν ενδιαφέρον οι Παιδίατροι να προσληφθούν ως Επικουρικοί γιατροί. Ξεχνά ότι από το 2010 ΜΗΔΕΝΙΣΤΗΚΑΝ οι προσλήψεις μόνιμων γιατρών στο ΕΣΥ λόγω μνημονιακών κυβερνητικών δεσμεύσεων, ότι οι συνταξιοδοτούμενοι και αποχωρούντες γιατροί του ΕΣΥ δεν αντικαθίστανται, ότι πάνω από 7000  νέοι γιατροί εξαναγκάσθηκαν  σε μετανάστευση, ότι ακόμη και η Τουρκία προκαλεί τη χώρα μας με δελεαστικές  δηλώσεις για πρόσκληση Ελλήνων γιατρών να εργαστούν με καλές αμοιβές στη Τουρκία.

Κατόπιν όλων αυτών, προτείνουμε στον κ.Γεωργιάδη να κρατήσει στη θέση του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ τον κ.Λάζαρο Μακρή, μέχρι την τελική απομάκρυνση της Κυβέρνησης Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ. Είναι πανάξιος μαθητής του.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΝΓΕ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή