Πόσοι τρικαλινοί δημόσιοι υπάλληλοι θα απεργήσουν; Reviewed by Momizat on . Σαρανταοκτάωρη απεργία έχει κηρύξει για σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη 24 και 25 Σεπτεμβρίου η ΑΔΕΔΥ. Εν τούτοις, οι κινητοποιήσεις στον δημόσιο τομέα έχουν ήδη Σαρανταοκτάωρη απεργία έχει κηρύξει για σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη 24 και 25 Σεπτεμβρίου η ΑΔΕΔΥ. Εν τούτοις, οι κινητοποιήσεις στον δημόσιο τομέα έχουν ήδη Rating: 0

Πόσοι τρικαλινοί δημόσιοι υπάλληλοι θα απεργήσουν;

Πόσοι τρικαλινοί δημόσιοι υπάλληλοι θα απεργήσουν;

Σαρανταοκτάωρη απεργία έχει κηρύξει για σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη 24 και 25 Σεπτεμβρίου η ΑΔΕΔΥ. Εν τούτοις, οι κινητοποιήσεις στον δημόσιο τομέα έχουν ήδη ξεκινήσει από τη Δευτέρα, με τις απεργίες – επίσης 48ωρες – εκπαιδευτικών και εργαζομένων στους Δήμους. Τα ποσοστά συμμετοχής όμως είναι πολύ μικρά.

Κι αν για τους πρώτους υπάρχει (στον νομό Τρικάλων) μια δικαιολογία για τη μικρή συμμετοχή της Δευτέρας, λόγω της συμμετοχής στην προηγούμενη κινητοποίηση, για τους εργαζόμενους στους Δήμους τα δεδομένα είναι διαφορετικά,αφού θα τους αφορά άμεσα το επόμενο κύμα θέσης σε διαθεσιμότητα.

Πάντως η ΑΔΕΔΥ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και στη σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

“Σήμερα που οι σχεδιασμοί Κυβέρνησης και Τρόικας για νέες απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και θίγουν το σύνολο των χώρων του Δημοσίου, σήμερα που η Κυβέρνηση εμμένει στην εφαρμογή του πιο ανελέητου σχεδίου αποσάθρωσης εργασιακών, μισθολογικών, ασφαλιστικών-συνταξιοδοτικών, συλλογικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, η ανάγκη ανατροπής αυτής της πολιτικής εκφράζεται μέσα από τη μαζική και δυναμική συμμετοχή ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας στους αγώνες.

Επιπρόσθετα, η δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από τη Χρυσή Αυγή που δρα ως εγκληματική οργάνωση, αλλά και οι συνεχείς τρομοκρατικές επιθέσεις απέναντι στους αγωνιστές του εργατικού κινήματος, οι οποίες τελευταία πληθαίνουν, με προφανή στόχο την τρομοκράτηση τους, εκφράζουν το φόβο και την ανησυχία του συστήματος συνολικά, που παρά το όργιο τρομοκρατίας και δυσφήμησης των εργατικών αγώνων, δεν κάμπτουν το ηθικό και την αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων και του Συνδικαλιστικού Κινήματος”.

Στα Τρίκαλα θα πραγματοποιηθούν δύο συγκεντρώσεις. Η μία στις 10.30 το πρωί μπροστά το Εργατικό Κέντρο και καλείται ουσιαστικά από τα απεργούντα σωματεία. Η δεύτερη από το ΠΑΜΕ, το οποίο, με αιχμή τον εκπαιδευτικό τομέα, σε σχετικήα ανακοίνωση ανέφερε ότι “Η επίθεση δυναμώνει! Κλείνουν σχολεία, απολύουν εκπαιδευτικούς, τσακίζουν τη μόρφωση των παιδιών μας, ετοιμάζουν ένα νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις. Στα σχολεία δεν υπάρχει ούτε ευρώ. Χιλιάδες παιδιά μένουν και πάλι έξω από τα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς, τα ειδικά σχολεία δεν άνοιξαν ακόμα.  Η μαζική συμμετοχή στην Απεργία, που την πρώτη μέρα είχε σχεδόν καθολική συμμετοχή, έδειξε την αποφασιστικότητα του κλάδου να καταδικάσει μαζικά την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, έδειξε τις αγωνιστικές διαθέσεις”.
Μάλιστα οι εκπαιδευτικοί θα έχουν και συνέχεια, αφού η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕΤ θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο στις 12 το μεσημέρι, αμέσως μετά τη πορεία δηλαδή. Και θα έχει ενδιαφέρον να δεικανείς, όχι μόνο τη συμμετοχή (την τελευταία φορά δεν υπήρξε απαρτία και τα Τρίκαλα δήλωσαν λευκό στη συνέλευση των προέδρων) όσο και τυχόν απόφαση που θα ληφθεί. Η δε αντίστοιχη συνέλευση τν δασκάλων και των νηπιαγωγών θα πραγματποιηθεί στις 2 το μεσημέρι, στο 10ο Δημοτικό Σχολείο, στην Μπάρα

Θανάσης Μιχαλάκης

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή