"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.3 C
Trikala

Πόσο κοστίζει ρε παιδιά τελικά η ανθρώπινη ζωή

lafarm

Σχετικά άρθρα

του Βάιου Τάσιου

Η πρόσβαση σε θεραπείες αποτελεί το σημαντικότερο ζήτημα του παγόσμιου πληθυσμού, ενώ ακολουθούν η έλλειψη προσωπικού και το κόστος θεραπείας που αναγκάζονται να καταβάλουν όποτε χρειάζεται από ίδιους πόρους (out of pocket).

Όλα αυτά το 2023 με την επιστήμη και την τεχνολογία να βρίσκονται στο απόγειο τους..Κι όμως υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν πρόσβαση ούτε σε αντιβιοτικά.

Μενουν χωρις θεραπείες ή περιμένουν ακόμη και δύο χρόνια ή δεν τις λαμβάνουν και πότε. Δευτερο βασικό θέμα η υποστελέχωση. Κι όμως στη χώρα μας παλεύουμε τρίτο χρόνο τώρα με την πανδημία και τα οργανόγραμματα να βρίσκονται στο 50 -60% με κλειστές κλινικές όπως η Ω.Ρ.Λ και ουρολογικη του Γ.Ν.Τρικάλων

Με λίγους πνεμονολογους και παθολόγους ,με ελάχιστους ακτινολόγους και νεφρολογους να καλύπτουν μάλιστα πολλές φορές δύο νομούς χωρίς καθημερινά ακτινολογικά και μικροβιολογικά εργαστήρια σε κέντρα υγείας .

Κι όμως το μόνο που συζητιέται είναι τα ΣΔΙΤ, το κόστος υγείας και το πώς θα εφαρμοστούν τα αποτυχημένα μοντέλα υγείας των άλλων χωρών που με τη λογική του κόστους βυθίσαν στο πένθος χώρες όπως η Ιταλία..

Ποσο κοστίζει ρε παιδιά τελικά η ανθρώπινη ζωή για να ΜΉΝ έχουμε την υγειά μας το 2023;;

Πόσο άραγε ;

Τόσο πολύ;

  • Ο Βάιος Τάσιος είναι Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας του Ν. Τρικάλων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης