"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.3 C
Trikala

Πόσο ποια ανοχή;; Ο χώρος μπροστά από την Ι.Μ. Βαρλαάμ έχει μεταβληθεί σε υπαίθριο κάμπινγκ..

lafarm

Σχετικά άρθρα

kampigki

Το ότι στον χώρο των Μετεώρων συμβαίνουν πράγματα που δεν συνάδουν με την ιερότητα που αποπνέει η μοναστική πολιτεία, είναι πια κοινότοπο και δεν προσφέρουμε απολύτως τίποτα όταν θίγουμε αυτό το θέμα χωρίς να λαμβάνουμε τις δέουσες αποφάσεις για την διαφύλαξη του ιερού αυτού χώρου.

Ωστόσο, είναι προκλητικό και θα πρόσθετα προσβλητικό για το τοπικό κοινωνικό σύνολο, την ιστορία και παράδοση της Αγιομετεωρίτικης αγίας λιθοπόλεως, να βλέπεις, την ώρα που οι προσκυνητές ανέβαιναν στο Μεγάλο Μετέωρο για να παρακολουθήσουν τον πανηγυρικό εσπερινό, ο χώρος μπροστά από την Ιερά Μονή Βαρλαάμ να έχει την μεταβληθεί σε υπαίθριο κάμπινγκ με δεκάδες τροχόσπιτα να έχουν κατασκηνώσει, φυσικά με όλες τις σκηνές που αντικρίζει κανένας σε ένα κάμπινγκ.

Είναι σοκαριστική η σκηνή αλήθεια!!! Αλλά σοκαριστικότατη είναι η σιωπή μας και η ανοχή μας που φυσικά μεταμορφώνεται σε συνενοχή όσο δεν αντιδρούμε απέναντι σε όλα αυτά τα φαινόμενα που μεταβάλλουν ένα ζωντανό θρησκευτικό κέντρο, προστατευμένο μάλιστα από την UNESCO, και ένα χώρο προσευχής και λατρείας, σε θέατρο των πλέον ακραίων δραστηριοτήτων.

Όπως διαπίστωσα η εικόνα σόκαρε πολλούς προσκυνητές που έβλεπαν τα τροχόσπιτα παρατεταγμένα με όλα τα συναφή απλωμένα στο χώρο, καθώς κατέρχονταν από το Μεγάλο Μετέωρο, Ωστόσο, απ΄ ότι φαίνεται, διόλου όμως τους υπεύθυνους κρατικούς φορείς.

Μετεώρων Λιθόπολις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης