"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Πότε θα ανακοινωθούν οι φετινές βάσεις

lafarm

Σχετικά άρθρα

την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου αναμένεται η ανακοίνωση των φετινών βάσεων εισαγωγής για τους 93.982 υποψηφίους των γενικών και επαγγελματικών λυκείων, οι οποίοι προσήλθαν στις πανελλαδικές εξετάσεις. Οι συνολικές θέσεις θα είναι περίπου 70.000, καθώς στις 68.345 θέσεις των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ θα πρέπει να προστεθούν οι θέσεις των στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών. Ετσι, το τελικό ποσοστό επιτυχίας διαμορφώνεται στο 74,5%.

Βέβαια, το ποσοστό αυτό αναμένεται να αυξηθεί, διότι κάποιοι εκ των 93.982 υποψηφίων δεν έχουν υποβάλει μηχανογραφικό δελτίο. Όπως γράφει η Καθημερινή οι εγγραφές θα γίνουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, ωστόσο φέτος θα ακολουθήσει μια μακρά περίοδος αβεβαιότητας για όσους εισακτέους ελπίζουν να πάρουν μετεγγραφή. Καθώς το ποσοστό των μετεγγραφών περιορίστηκε (15% επί του αριθμού εισακτέων κάθε σχολής), οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση μετεγγραφής και, αφού γίνει η μοριοδότηση του συνόλου των υποψηφίων, θα ανακοινωθεί πόσοι θα βρεθούν πάνω από το όριο.

Τέλος, εκδόθηκε από το υπουργείο Παιδείας η εγκύκλιος για την εισαγωγή αθλητών στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016. Η εγκύκλιος παρουσιάζει ποιες επιδόσεις πρέπει να έχουν πετύχει οι υποψήφιοι σε διεθνείς και πανελλαδικούς αθλητικούς αγώνες, ώστε να πριμοδοτηθούν στον υπολογισμό των μορίων εισαγωγής.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης