Πώς θα σας φαινόταν, αν δοκιμάζατε να κινηθείτε με αναπηρικό αμαξίδιο; Reviewed by Momizat on . Μπορεί να κατανοούμε, τι σημαίνει να κινείται κάποιος με αναπηρικό καροτσάκι στα Τρίκαλα. Μπορεί να εκφράζουμε συμπάθεια σε αυτούς τους ανθρώπους – τώρα πια. Μπ Μπορεί να κατανοούμε, τι σημαίνει να κινείται κάποιος με αναπηρικό καροτσάκι στα Τρίκαλα. Μπορεί να εκφράζουμε συμπάθεια σε αυτούς τους ανθρώπους – τώρα πια. Μπ Rating: 0

Πώς θα σας φαινόταν, αν δοκιμάζατε να κινηθείτε με αναπηρικό αμαξίδιο;

Πώς θα σας φαινόταν, αν δοκιμάζατε να κινηθείτε με αναπηρικό αμαξίδιο;

Μπορεί να κατανοούμε, τι σημαίνει να κινείται κάποιος με αναπηρικό καροτσάκι στα Τρίκαλα. Μπορεί να εκφράζουμε συμπάθεια σε αυτούς τους ανθρώπους – τώρα πια. Μπορεί και να γνωρίζουμε κάποιον.
Αλλά μπορεί και να σταθμεύουμε το αυτοκίνητο μπροστά από μια ράμπα, επειδή βιαζόμαστε, με τη λογική «σιγά τώρα»…. Ή μπορεί να αδιαφορούμε για το ότι οι διαδρομές εντός πόλης, είναι απαγορευτικές για τους χρήστες αναπηρικού αμαξίδιου. Ότι, για παράδειγμα, σε ελάχιστα καταστήματα μπορούν να εισέλθουν. Ότι, επίσης, δεν μπορούν να διέλθουν από τα πεζοδρόμια. Ότι, ακόμη, αδυνατούν να πάνε μια απλή βόλτα.

katerina2Τα θέματα αναδείχθηκαν ήδη από την Κατερίνα Μπλέτσα, με την πρωτιά της στον διαγωνισμό φωτογραφίας (εδώ). Πολλοί τρικαλινοί, επίσης, υπέγραψαν το κείμενο που θα κατατεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο (εδώ).

Τώρα, όμως, αυτή η κινητικότητα (ακούγεται ειρωνικό αυτό, για ανθρώπους που δεν μπορούν να κινηθούν, όπως όλοι εμείς), παίρνει άλλη τροπή και μορφή.

Το Σάββατο 4 Ιανουαρίου, στις 12.30 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, θα πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση. Τη διοργανώνει η Κατερίνα Μπλέτσα με την υποστήριξη φίλων της. Και έχει ως τίτλο «Γνώση – Ενημέρωση – Εξοικείωση: τρεις μαγικές λεξούλες που θα άλλαζαν τη ζωή των ΑμεΑ».

  1. Γνώση, για το τι συναντούν οι χρήστες αμαξιδίου
  2. Ενημέρωση, για τα όσα αντιμετωπίζουν, τι συμβαίνει με τις ράμπες, αλλά και τι δεν συμβαίνει με τις ράμπες, αλλά και συζήτηση
  3. Εξοικείωση, με το αμαξίδιο!

Διότι αμέσως μετά την εκδήλωση, όποιος θελήσει, θα καθήσει σε ένα αμαξίδιο και θα επιχειρήσει να διασχίσει σημεία της πόλης, στο κέντρο της, ως άτομο με αναπηρία.

Μια πρωτότυπη ιδέα, η οποία θα δείξει, τι ακριβώς ξέρουμε ή δεν ξέρουμε για όσα συνάνθρωποί μας αντιμετωπίζουν.

Η ίδια η Κατερίνα Μπλέτσα σημειώνει: «Έχουμε αναρωτηθεί έστω και μία φορά εμείς οι ίδιοι αν ηθελημένα ή αθέλητα έχουμε δυσκολέψει την πρόσβαση σε κάποιον συνάνθρωπό μας και αν έχει μπει βαθιά μέσα στη συνείδησή μας ότι δεν θα ξαναγίνει; Ελάτε να δοκιμάσουμε παρέα, να συζητήσουμε και στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, να κάνουμε βόλτα στην πόλη για να διαπιστώσουμε και μόνοι μας τις δυσκολίες προσβασιμότητας».
Θα πάμε. Θα έρθετε;
Θανάσης Μιχαλάκης

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή