"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Πώς θα ψωνίζουμε από Δευτέρα – Με ραντεβού και sms στα μαγαζιά

lafarm

Σχετικά άρθρα

Νέα δεδομένα στην καθημερινότητα των πολιτών θα φέρει το πρώτο Σαββατοκύριακο του Απριλίου, αφού η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε το ελεγχόμενο άνοιγμα των δραστηριοτήτων που παίρνει σάρκα και οστά από το ερχόμενο, με άρση των περιορισμών για τις διαδημοτικές μετακινήσεις τα Σαββατοκύριακα και άνοιγμα του λιανεμπορίου τη Δευτέρα 5 Απριλίου.

Πιο αναλυτικά οι αποφάσεις για τις αλλαγές :

-Από τη Δευτέρα 5 Απριλίου, με τη χρήση ειδικού κωδικού (σ.σ. 13032) και με χρονικό περιορισμό (σ.σ. 3 ώρες). Θα επιτρέπεται η πώληση εντός του μαγαζιού με ραντεβού (click in shop) και η παραλαβή πάλι με ραντεβού (click away). Θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τ.μ.

-Από το Σάββατο 3 Απριλίου με κωδικό 6 και μόνο για άσκηση και έως τρία άτομα ή μία οικογένεια, επιτρέπουμε τη μετακίνηση από δήμο σε δήμο. Μόνο για τα σαββατοκύριακα για άσκηση εκτός τους δήμου μας. Με υποχρεωτική χρήση μάσκας και χωρίς συνωστισμούς, για να μην αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε άρση των μέτρων.

-Η λειτουργία των σχολείων θα αξιολογηθεί την επόμενη εβδομάδα, με στόχο να ανοίξουν ορισμένες τάξεις, από τις 12 Απριλίου και με χρήση τεστ.

-Επίσης θα επαναξιολογηθεί και το άνοιγμα των πολυκαταστημάτων και των εμπορικών κέντρων.

Παρόλα αυτά, η σκιά του κορωνοϊού στη χώρα μας παραμένει βαριά, με τα 3.616 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε το απόγευμα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) να συντηρούν το κλίμα συναγερμού και να αποτρέπουν οποιονδήποτε εφησυχασμό ή άστοχες συμπεριφορές.

Σχεδόν διπλάσιο το ποσοστό θετικότητας από τις αρχές του μήνα

Ενδεικτικό της τεράστιας διασποράς που σημειώθηκε τον Μάρτιο αποτελεί το γεγονός ότι το ποσοστό θετικότητας που ανακοινώθηκε από τον ΕΟΔΥ την πρώτη Τετάρτη του μήνα (3 Μαρτίου) περιοριζόταν στο 3,89%, ενώ σήμερα έχει εκτοξευθεί στο 6,11%. Σταθερός μεταξύ των δύο ημερομηνιών έχει παραμείνει, παραδόξως, o δείκτης αναπαραγωγής της νόσου COVID-19 στο 0,98 (Rt), ενώ μείωση κατά 0,4 καταγράφει σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα (24/3).

Μόνο ενθαρρυντικά, όμως, δεν μπορούν να χαρακτηριστούν τα στοιχεία αυτά, αφού οι 739 διασωληνωμένοι και οι σημαντικά αυξημένες σήμερα νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία της επικράτειας (479) μαζί με τους 3.130 ασθενείς που χρειάστηκαν νοσηλεία λόγω της COVID-19 την τελευταία εβδομάδα καθιστούν δυσβάσταχτο το βάρος για το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ). Την ίδια στιγμή, μάλιστα, τα εξιτήρια των τελευταίων επτά ημερών δεν ξεπερνούν τα 2.499, ενώ οι θάνατοι για τον Μάρτιο κλείνουν στους 1.589 μαζί με τους 76 του τελευταίου 24ωρου και συνολικά ξεπερνούν τους 8.000 από την έναρξη της πανδημίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης