Πώς να προφυλάξετε τις καταθέσεις σας Reviewed by Momizat on . Μισθωτοί και συνταξιούχοι με χρέη στην εφορία θα πρέπει να σπεύσουν να δηλώσουν τους λογαριασμούς τους, ως λογαριασμούς σύνταξης ή μισθοδοσίας ώστε να αποφύγουν Μισθωτοί και συνταξιούχοι με χρέη στην εφορία θα πρέπει να σπεύσουν να δηλώσουν τους λογαριασμούς τους, ως λογαριασμούς σύνταξης ή μισθοδοσίας ώστε να αποφύγουν Rating: 0

Πώς να προφυλάξετε τις καταθέσεις σας

Πώς να προφυλάξετε τις καταθέσεις σας

Μισθωτοί και συνταξιούχοι με χρέη στην εφορία θα πρέπει να σπεύσουν να δηλώσουν τους λογαριασμούς τους, ως λογαριασμούς σύνταξης ή μισθοδοσίας ώστε να αποφύγουν τυχόν κατασχέσεις.
Σύμφωνα με τις τράπεζες, ο μόνος τρόπος για να «σώσουν» καταθέσεις έως και 2.000 ευρώ από την εφορία, θα πρέπει οι λογαριασμοί τους να χαρακτηρίσουν «μισθοδοσίας».
Όπως έγινε γνωστό, η εφορία έχει βάλει “χέρι” σε πάνω από 50.000 τραπεζικούς λογαριασμούς από την αρχή του έτους, για να εισπράξει ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Κατασχέσεις γίνονται σε τρεχούμενους λογαριασμού, αδήλωτους λογαριασμούς μισθοδοσίας, καταθέσεις ακόμα και σε λογαριασμούς επιδομάτων ανεργίας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος» ,  ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών κ. Χρήστος Γκόρτσος δήλωσε πως: «Ο καταθέτης θα πρέπει να δηλώσει σε ποιο λογαριασμό πιστώνεται η σύνταξη ή ο μισθός του. Έτσι διασφαλίζει το ακατάσχετο των 1.000 ευρώ για χρέη προς το Δημόσιο ή τα 1.500 ευρώ για χρέη προς ιδιώτες».

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή