Πώς σώθηκε ο “Σωτήρης” στον Πυργετό Reviewed by Momizat on . Ένα σκυλάκι διέσωσαν άνδρες της ΠΥ Τρικάλων χθες το πρωί, μετά από ειδοποίηση φιλόζωης. Το σκυλάκι είχε παγιδευτεί στις όχθες του ποταμού, στον Πυργετό, και απε Ένα σκυλάκι διέσωσαν άνδρες της ΠΥ Τρικάλων χθες το πρωί, μετά από ειδοποίηση φιλόζωης. Το σκυλάκι είχε παγιδευτεί στις όχθες του ποταμού, στον Πυργετό, και απε Rating: 0

Πώς σώθηκε ο “Σωτήρης” στον Πυργετό

Πώς σώθηκε ο “Σωτήρης” στον Πυργετό

Ένα σκυλάκι διέσωσαν άνδρες της ΠΥ Τρικάλων χθες το πρωί, μετά από ειδοποίηση φιλόζωης. Το σκυλάκι είχε παγιδευτεί στις όχθες του ποταμού, στον Πυργετό, και απεγνωσμένα καλούσε σε βοήθεια. Η κλήση της Πυροσβεστικής από τη συμπολίτισσα και η ευαισθησία των πυροσβεστών, περιγράφονται στο δημοσίευμα του dogw0rld:

 

Ολα ξεκίνησαν στις 8 το πρωί όταν (η συμπολίτισσα) έκανε τη καθιερωμένη της βόλτα με τα κατοικίδιά της πλάι στο ποτάμι. Ξαφνικά άκουσε ένα σπαραχτικό κλάμα και έσπευσε να δει τι συμβαίνει. Οι σκυλίτσες της έτρεξαν και της υπέδειξαν ακριβώς το σημείο απ’ όπου ακουγόταν το κλάμα.
Σύμφωνα με την Ειρήνη Σ. το σημείο ήταν τόσο απότομο, σκεπασμένο από χόρτα και καλάμια που δεν εμπιστευόσουν να πατήσεις πάνω τους γιατί δεν ήξερες αν την ίδια στιγμή βρεθείς από κάτω. Επειδή λοιπόν δεν μπορούσε να πλησιάσει στο σημείο κάλεσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα στην έκκληση βοήθειας και μέσα σε λίγα λεπτά έφθασαν στο σημείο.
Ένας άνδρας ξεκίνησε την κατάβαση στο ποτάμι και κατάφερε να εντοπίσει το άτυχο σκυλί που είχε εγκλωβιστεί μέσα στα χόρτα και τα καλάμια. Το σκυλί ήταν φυσικά φοβισμένο και ακινητοποιημένο, αφού σίγουρα βρισκόταν για αρκετές ώρες εκεί με το κορμάκι του βυθισμένο στο νερό και τις δυνάμεις του έτοιμες να το εγκαταλείψουν.
Οι άνδρες της Πυροσβεστικής με γρήγορες κινήσεις το έδεσαν και το ανέσυραν. Ο σκυλάκος ήταν βρεγμένος κι όλο του το κορμάκι είχε παραλύσει από την υποθερμία. Παρόλα αυτά πάλευε να σηκωθεί, χωρίς επιτυχία όμως.
Σε συνεννόηση με το φιλοζωικό σύλλογο της περιοχής το σκυλάκι μεταφέρθηκε με το πυροσβεστικό όχημα στον κτηνίατρο όπου και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Η Ειρήνη Σ. που δε αδιαφόρησε και έγινε η αιτία να σωθεί το σκυλί, του έδωσε το όνομα Σωτήρης! Συγχαρητήρια και στο Πυροσβεστικό σώμα που ανταποκρίθηκε άμεσα και έδειξε την ευαισθησία και την ανθρωπιά του.
diaswsi-skylou (3)diaswsi-skylou (2)diaswsi-skylou (1)diaswsi-skylou (4)diaswsi-skylou (5)diaswsi-skylou (6)

Πηγή dogw0rld.blogspot.gr

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή