Π. Γκυρίνης στα Τρίκαλα: Βάζουμε τέλος στην αδιαφάνεια και δουλεύουμε όλοι μαζί για τον δήμο μας Reviewed by Momizat on . Τις βασικές αρχές του προγράμματος και με τοπικά ζητήματα του χωριού ασχολήθηκε χτες το βράδυ στα Τρίκαλα ο υποψήφιος δήμαρχος Παν. Γκυρίνης στην συνάντηση που Τις βασικές αρχές του προγράμματος και με τοπικά ζητήματα του χωριού ασχολήθηκε χτες το βράδυ στα Τρίκαλα ο υποψήφιος δήμαρχος Παν. Γκυρίνης στην συνάντηση που Rating: 0

Π. Γκυρίνης στα Τρίκαλα: Βάζουμε τέλος στην αδιαφάνεια και δουλεύουμε όλοι μαζί για τον δήμο μας

Π. Γκυρίνης στα Τρίκαλα: Βάζουμε τέλος στην αδιαφάνεια και δουλεύουμε όλοι μαζί για τον δήμο μας

Τις βασικές αρχές του προγράμματος και με τοπικά ζητήματα του χωριού ασχολήθηκε χτες το βράδυ στα Τρίκαλα ο υποψήφιος δήμαρχος Παν. Γκυρίνης στην συνάντηση που είχε με τους κατοίκους του χωριού, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν μαζικά στην πρόσκλησή του να έχουν μια πρώτη επαφή γνωριμίας μαζί του.
Ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε στην αδιαφανή λειτουργία της  απερχόμενης διοίκησης και τόνισε με έμφαση ότι αυτό θα σταματήσει. Είπε ότι οι κοινότητες των χωριών θα ανοίξουν εκ νέου και  σε καθημερινή βάση θα εξυπηρετούν τους πολίτες με το e-ΚΕΠ που θα στηθεί ώστε να μην αναγκάζονται να πάνε στην Αλεξάνδρεια για κανένα θέμα. Επίσης, αναφέρθηκε στην απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί με τους βόθρους και τις υπερχειλίσεις που μετατρέπονται σε πηγές πολλών κινδύνων και εστία αναπαραγωγής κουνουπιών.
Είπε ότι η νέα διοίκηση με τον ίδιο επικεφαλής θα δώσει λύσεις οριστικές σε όλα αυτά τα μικρά προβλήματα και όλοι μαζί, πολίτες και εκλεγμένοι σύμβουλοι θα δουλέψουν για το καλό του χωριού.
Ο Π. Γκυρίνης έκανε αναφορά στα υπεσχημένα του Δημητριάδη όπως για παράδειγμα την κατασκευή Μουσείου Ανατ. Ρωμυλίας όπου θα τοποθετηθούν εκεί τα εκθέματα που κατέχει σήμερα ο πολιτιστικός σύλλογος του χωριού. Μίλησε για τον κλειστό Μετεωρολογικό σταθμό και τις υποδομές αθλητικές και σχολικές και τέλος δεσμεύτηκε ότι με την δική του διοίκηση δεν πρόκειται να κινδυνέψει το Γυμνάσιο Τρικάλων όπως συνέβη με τους άστοχους χειρισμούς του Δημητριάδη.
gyrinis1
Από την μεριά τους οι κάτοικοι ανέφεραν με έμφαση το πρόβλημα των σκουπιδιών και των κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων. Ο Π. Γκυρίνης είπε ότι για τα κενά φυτοφαρμάκων πρέπει να αλλάξει ο τρόπος συμπεριφοράς όλων μας. Ως διοίκηση θα λειτουργήσει ένα δίκτυο συλλογής των κενών και τα οποία θα παραδίδονται σε ιδιωτική εταιρία η οποία τα ανακυκλώνει.
Στα Τρίκαλα συγκεντρώθηκε αρκετός κόσμος σε σχέση πάντα με τον χρονικό ορίζοντα των εκλογών. Οι συγκεντρωμένοι ήταν αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα των εκλογών στο χωριό και για το συνολικό. Συμφώνησαν δε όλοι με τον Π. Γκυρίνη ότι ο τόπος περνάει ένα παρατεταμένης διάρκειας Πάσχα και βδομάδα των Παθών αλλά τον Μάιο θα έρθει η Ανάσταση.

* Οπως καταλάβατε, δεν πρόκειται για νέο υποψήφιο Δήμαρχο. Αλλά για τον υποψήφιο Δήμαρχο Αλεξάνδρειας (άλλως πώς, Γιδάς)  Ημαθίας, ο οποίος επισκέφθηκε το χωριό Τρίκαλα, του τέως Δήμου Πλατέος.
Τα Τρίκαλα Ημαθίας είναι ένα πολύ μικρό χωριό, κατά βάση αποτελούμενο από πρόσφυγες. Το χωριό, όπως είχαμε γράψει προ 14 ετών σε έρευνά μας στον “Πρωινό Λόγο”, ουσιαστικά δημιουργήθηκε από οικογένεια τρικαλινών, οι οποίοι, λόγω των εσωτερικών μετακινήσεων για τα κοπάδια τους, εγκαταστάθηκαν κάποια στιγμή στο χειμαδιό. Οταν ήρθαν οι πρόσφυγες,  συγκεντρώθηκαν στην περιοχή, βάσει και των σχεδιασμών της ΕΑΠ (Επιτροπή Αποκατάστασης Προσφύγων), αλλά η μετοίκηση των τρικαλινών, ήταν αυτή που επί της ουσίας δημιούργησε το χωριό. Τα δε Τρίκαλα Κορινθίας δεν έχουν καμία σχέση με την πόλη μας.
Θανάσης Μιχαλάκης
Πηγή για το παραπάνω κείμενο και φωτό από την ιστοσελίδα της εφημερίδας Χρονικά

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή