"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

24.5 C
Trikala

Π. Δριτσέλη : Η κυβέρνηση έχει χάσει την σύνδεση με την κοινωνία και τις στεγαστικές της ανάγκες. 

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η κυβέρνηση λίγο πριν από την ανάπαυλα των Χριστουγέννων ψήφισε χθες ένα νομοσχέδιο με τον παραπλανητικό τίτλο “Σπίτι μου”, ισχυριζόμενη ότι θα λύσει το στεγαστικό πρόβλημα των Ελλήνων.

Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι με τις διατάξεις του νομοσχεδίου εισάγεται η δυνατότητα λήψης στεγαστικού δανείου για πολίτες με χαμηλά εισοδήματα.

Η αλήθεια, όμως, είναι τελείως διαφορετική. Αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι ότι προωθεί η κυβέρνηση ένα νέο πακέτο τραπεζικών δανείων, με μερική εγγύηση του Κράτους και με ταυτόχρονη απαίτηση τριτεγγυήσεων, δηλαδή διασφαλίσεων προς τις τράπεζες, που αν αθετηθούν θα περάσει ο φάκελος στις εισπρακτικές εταιρείες. 

Ταυτόχρονα, με το ίδιο νομοσχέδιο παραδίδονται σε εργολάβους όλα τα ακίνητα του δημοσίου που παραμένουν αχρησιμοποίητα. Η κυβέρνηση αποκαλεί αυτή το το ξεπούλημα “κοινωνική αντιπαροχή. Στην πραγματικότητα πρόκειται για δώρο σε κατασκευαστικές εταιρίες, οι οποίες θα έχουν και την απόλυτη εκμετάλλευση ακινήτων, φιλέτων που το Κράτος δεν κατάφερε να αξιοποιήσει για κοινωνικούς σκοπούς. 

Η κυβέρνηση στις τελευταίες ημέρες της θητείας της συνεχίζει να κάνει τα χατίρια των μεγάλων συμφερόντων, ενώ ακόμα κι αν προσπαθεί να ενδυθεί έναν φιλολαϊκό μανδύα, τα γραπτά της την προδίδουν. 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μάλλον εσείς έχετε χάσει τη σύνδεση με την κοινωνία! Και τώρα πίσω- πίσω προσπαθείτε με κάθε τρόπο ( και για τα δικά σας συμφέροντα) να παρουσιάζετε το άσπρο μαύρο. Τίποτα δεν βρίσκετε καλό, συνεχίζοντας την αναποτελεσματική αντιπολίτευση γι αυτό και τα καθηλωμένα ποσοστά σας, που κανονικά και λογικά, με τα όσα συμβαίνουν θα έπρεπε τώρα, εδώ και μήνες να πετάτε!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης