Π. Δριτσέλη: Θα καλυφθούν τα κενά εκπαιδευτικών στο ΤΕΙ Τρικάλων; Reviewed by Momizat on . Και η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτα Δριτσέλη, θέτει σαφές θέμα για την ανυπαρξία εκπαιδευτικού προσωπικού στο τμήμα του ΤΕΙ στα Τρίκαλα. Με ερώτησή της προς Και η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτα Δριτσέλη, θέτει σαφές θέμα για την ανυπαρξία εκπαιδευτικού προσωπικού στο τμήμα του ΤΕΙ στα Τρίκαλα. Με ερώτησή της προς Rating: 0

Π. Δριτσέλη: Θα καλυφθούν τα κενά εκπαιδευτικών στο ΤΕΙ Τρικάλων;

Π. Δριτσέλη: Θα καλυφθούν τα κενά εκπαιδευτικών στο ΤΕΙ Τρικάλων;

Και η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτα Δριτσέλη, θέτει σαφές θέμα για την ανυπαρξία εκπαιδευτικού προσωπικού στο τμήμα του ΤΕΙ στα Τρίκαλα. Με ερώτησή της προς τον υπουργό Παιδείας, με θέμα «Σε απόγνωση η ακαδημαϊκή κοινότητα του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ  Τρικάλων. Παραμένουν τα τεράστια κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό», η κα Δριτσέλη υπογραμμίζει ότι η μη πλήρωση των κενών από το Υπουργείο Παιδείας και θρησκευμάτων θέτει σε κίνδυνο την ακαδημαϊκή λειτουργία του Τμήματος. Επίσης, ότι καθιστά ορατό τον κίνδυνο μη ομαλούς διεξαγωγής του εαρινού εξαμήνου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους σπουδαστές και την ποιότητα των σπουδών του. Η βουλευτίνα καλεί τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων να ενεργήσει άμεσα, ώστε να καλυφθούν τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό και να λειτουργήσει ομαλά το Τμήμα.

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης :

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Παιδείας και θρησκευμάτων

Θέμα : Σε απόγνωση η ακαδημαϊκή κοινότητα του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ  Τρικάλων. Παραμένουν τα τεράστια κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

 

Σε ιδιαίτερη ανησυχία βρίσκονται οι σπουδαστές του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ Τρικάλων καθώς τα τεράστια κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό απειλούν και το εαρινό εξάμηνο του τρέχοντος ακαδημαϊκό έτος. Παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (απάντηση υπ. αριθμ. 199612/ΙΗ ΕΞ) σε αντίστοιχη ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στις 29/11/2013, κανένα εκπαιδευτικό κενό δεν έχει πληρωθεί, ενώ κανένα μέλος Ε.Π. δεν έχει ενταχθεί στο συγκεκριμένο Τμήμα. Την ίδια στιγμή, κανένας διορισμός εκτάκτου εκπαιδευτικού προσωπικού δεν έχει υλοποιηθεί, παρά τα επανειλημμένα αιτήματα του ΤΕΙ Λάρισας.
Επειδή είναι απαράδεκτο να εμπαίζονται οι σπουδαστές του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ και οι οικογένειές τους.

Επειδή είναι απαράδεκτο η κυβέρνηση να μην στελεχώνει Τμήματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Επειδή το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει δεσμευτεί για την αναβάθμιση του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ Τρικάλων.

 

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός

–          Προτίθεται να στελεχώσει άμεσα το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ Τρικάλων με όλο το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό;

–          Υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για την πλήρωση των εκπαιδευτικών κενών στο Τμήμα;

 

Οι ερωτώντες βουλευτές

Δριτσέλη Παναγιώτα

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή