Π. Δριτσέλη : Συνέδριο ακραίου σκοταδισμού απέναντι στη γυναικεία φύση. Reviewed by Momizat on . Παρακολουθούμε εμβρόντητοι τις τελευταίες ημέρες το ζήτημα με το απαράδεκτο συνέδριο “γονιμότητας”, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε λίγες εβδομάδες στα Ιωάν Παρακολουθούμε εμβρόντητοι τις τελευταίες ημέρες το ζήτημα με το απαράδεκτο συνέδριο “γονιμότητας”, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε λίγες εβδομάδες στα Ιωάν Rating: 0

Π. Δριτσέλη : Συνέδριο ακραίου σκοταδισμού απέναντι στη γυναικεία φύση.

Π. Δριτσέλη : Συνέδριο ακραίου σκοταδισμού απέναντι στη γυναικεία φύση.

Παρακολουθούμε εμβρόντητοι τις τελευταίες ημέρες το ζήτημα με το απαράδεκτο συνέδριο “γονιμότητας”, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε λίγες εβδομάδες στα Ιωάννινα και αναρωτιόμαστε από ποια νοσηρή σκέψη προήλθε αυτή η διοργάνωση. Ένα συνέδριο που αντιμετωπίζει το γυναικείο σώμα στα όρια του μίσους, που προβάλλει την γυναικεία φύση με άκρως συντηρητικό τρόπο, που θεωρεί τη γυναίκα ως υπαίτια για την υπογεννητικότητα και που προσπαθεί με πονηρό τρόπο να ενδύσει με τον μανδύα της ιατρικής επιστήμης άκρως συντηρητικές ιδεολογικές τοποθετήσεις.

Λυπούμαστε που η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε την αιγίδα της για αυτό το συνέδριο μίσους. Δεν εκπλησσόμαστε από το γεγονός ότι στο συνέδριο αυτό θα παρελάσουν όλοι οι ακροδεξιοί πολιτικοί της Νέας Δημοκρατίας. Χαιρόμαστε που η Καίτη Γαρμπή πήρε θαρραλέα θέση ενάντια στον σκοταδισμό αυτό και καλούμε όλους τους ιατρούς επιστήμονες, που σέβονται το λειτούργημα τους και τον όρκο τους να απορρίψουν και δημόσια αυτές τις άθλιες θεωρίες. Τέλος, καλούμε την κυβέρνηση, αν ενδιαφέρεται πραγματικά για το θέμα του δημογραφικού στην Ελλάδα, να προωθήσει πολιτικής που θα επέτρεπαν στους ανθρώπους να κάνουν οικογένεια. Με το να νομοθετεί το δεκάωρο και την πληρωμή της εργασίας με ρεπό σίγουρα πάντως δεν βοηθάει. 

Σχόλια (1)

 • Δικαιόπολης

  Αναζητώντας τη λογική.
  Την εβδομάδα που πέρασε, παρακολουθώντας την ειδησεογραφία θα ήθελα να συσχετίσω δύο γεγονότα που έγιναν σε δύο χώρες μέλη της ΕΕ. Την Ελλάδα και την Ουγγαρία.
  Στην Ουγγαρία εισήχθη πρόταση νόμου που απαγορεύει την μέσω διαφημίσεων η άλλων πρακτικών την προώθηση της ομοφυλοφιλίας. Ας δούμε την είδηση.
  «Το κόμμα του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν κατέθεσε πρόταση νόμου που στόχο έχει να απαγορεύσουν την “προώθηση” της ομοφυλοφιλίας ή της αλλαγής φύλου στους ανηλίκους.
  Πέντε μη κυβερνητικές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων η Διεθνής Αμνηστία και η Pride Budapest, καταδίκασαν άμεσα σε ανακοίνωσή τους “αυτήν την νέα πρόταση” του Fidesz, η οποία είναι παρόμοια με την ρωσική νομοθεσία που τιμωρεί οποιαδήποτε πράξη ομοφυλοφιλικής “προπαγάνδας” προς τους πιο νέους, όπως καταγγέλλουν.
  Αν οι ρήτρες υιοθετηθούν, “η ελευθερία της έκφρασης και τα δικαιώματα των παιδιών θα περιοριστούν σοβαρά”, προειδοποιούν οι μη κυβερνητικές οργανώσεις, προσάπτοντας στην Ουγγαρία ότι “αντιγράφει δικτατορικά μοντέλα, τα οποία αντιβαίνουν στις ευρωπαϊκές αξίες”.»
  Στην Ελλάδα στα Γιάννενα προγραμματίστηκε η διοργάνωση συνεδρίου με τίτλο « 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας» Ας δούμε την είδηση.

  «Πραγματική θύελλα ξέσπασε στα social media από το περιεχόμενο και, κυρίως, το προωθητικό βίντεο του «1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας» που είναι προγραμματισμένο για τις αρχές Ιουλίου στα Ιωάννινα.
  Ο λόγος ο σεξιστικός τρόπος με τον οποίο επιχειρεί να προσεγγίσει ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, με άκρατη αναπαραγωγή στεροτύπων και υποτιμητικών σχολίων για το γυναικείο φύλο και τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία.
  Και όλα αυτά, μάλιστα, την ώρα που οι γυναίκες παλεύουν δυναμικά για ίσα δικαιώματα και αυτοδιάθεση, ενώ εδώ και αρκετό καιρό αναπτύσσεται το Ελληνικό κίνημα κατά της παρενόχλησης και κακοποίησης.
  Στο βίντεο αναφέρεται χαρακτηριστικά: Και ξαφνικά, έρχεται η μέρα που κλείνεις τα πολλά. Κι έτσι απλά, αρχίζει ο απολογισμός. Όχι γι’ αυτά που έκανες, αλλά γι’ αυτά που θα έπρεπε να έχεις κάνει. “Άντε τι κάθεσαι; Πότε θα παντρευτείς; Πότε θα γίνεις μάνα;”. Κι αναρωτιέσαι: Πέρασες στο πανεπιστήμιο. Έπιασες μια καλή δουλειά. Γνώρισες τον άνδρα των ονείρων σου. Και ξαφνικά μαθαίνεις πως αυτό το 4 στον διψήφιο αριθμό της ηλικίας σου, δεν σου επιτρέπει να γίνεις μητέρα. “Τι έχω κάνει λάθος;”. Τίποτα δεν έχεις κάνει λάθος. Απλά δεν γνώριζες. Αν ονειρεύεσαι να κάνεις την δική σου οικογένεια αύριο, φρόντισε να ενημερωθείς σήμερα»

  Από ότι διαφαίνεται το συνέδριο έχει στόχο την ενημέρωση των γυναικών άνω των 40 για τη δυνατότητα τεκνοποίησης. Που τελικά βρίσκεται ο σεχισμός; Ποιος είναι ορισμός του και ποιες είναι οι διαστάσεις του;

  Τελικά μήπως θα ήταν καλύτερη μια διαμαρτυρία που έχει άμεση σχέση με την οικονομική κατάσταση των νέων σήμερα. Πως θα παντρευτεί και θα κάνει οικογένεια ένας νέος με τους μισθούς της πείνας;
  Ποιοι τελικά θα κάνουν παιδιά;

  Δικαιόπολης

  Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή