"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Π.Ε. Τρικάλων: Ξεκινά το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο σε 14 παραπόταμους του Πηνειού

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες δημοπράτησης και υπογράφεται το επόμενο διάστημα από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό η σύμβαση του μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου, προϋπολογισμού 5,2 εκατομμυρίων ευρώ για την αποκατάσταση και προστασία συνολικά 14 παραποτάμων του Πηνειού ποταμού, στην Π.Ε. Τρικάλων. 

 «Με σύμμαχο τη φύση και τις φυσικές διεργασίες, σχεδιάσαμε και υλοποιούμε ένα πρωτόγνωρο έργο για την προστασία ανθρώπινων ζωών, περιουσιών και υποδομών στο νομό Τρικάλων» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

«Η ζώσα πραγματικότητα αποδεικνύει ότι στο εξής,  τα ακραία καιρικά φαινόμενα εκδηλώνονται όλο και πιο  συχνά, έντονα, απρόβλεπτα.  Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις τεχνικές μας υπηρεσίες,  προετοιμαζόμαστε και επενδύουμε στην πρόληψη. Με  νέο έργο προϋπολογισμού 5,2 εκατομμυρίων ευρώ, αποκαθιστούμε και ενισχύουμε τα  αναχώματα στους παραποτάμους του Πηνειού, καθαρίζουμε τις κοίτες  από φερτά υλικά ώστε να επαναφέρουμε το πλάτος των ποταμών και ενισχύουμε τα θεμέλια σε γέφυρες, όπου υπάρχει ανάγκη» προσθέτει ο Περιφερειάρχης. 

Παρεμβάσεις

Το νέα έργα αποκατάστασης  και αντιπλημμυρικής ενίσχυσης αφορούν  ένα  μεγάλο δίκτυο ποταμών που καταλήγουν στον Πηνειό ποταμό και συγκεκριμένα: τον Πορταϊκό με τους παραποτάμους του Μπεντένη, Ανάποδο και Παλαιοπόταμο (Δήμοι Πύλης και Τρικκαίων), τον Κλεινοβίτη (Δήμος Μετεώρων),  τον Ίωνα (Δήμος Μετεώρων), τον Μαλακασιώτη (Δήμος Μετεώρων), τον Ληθαίο με τους παραποτάμους του Αγιαμονιώτη και Κουμέρκη (Δήμοι Μετεώρων και Τρικκαίων), τον Πάμισο (Δήμος Τρικκαίων), τον Νεοχωρίτη (Δήμος Φαρκαδόνας), τον Μέγα (Δήμος Φαρκαδόνας) και τον Ενιπέα (Δήμος Φαρκαδόνας).

Προβλέπονται οι παρακάτω εργασίες:

– Καθαρισμός κοίτης ποταμών από μεταφερθέντα υλικά και επιχώσεις

– Καθαίρεση καταστραφεισών κοιτοστρώσεων από σκυρόδεμα

– Συμπλήρωση καταστραφέντων αναχωμάτων

– Κατασκευή νέων αναχωμάτων

– Επισκευή καταστραφείσας επένδυσης αναχωμάτων με συρματοκυλίνδρους

– Κατασκευή επένδυσης αναχωμάτων με συρματοκυλίνδρους

– Κατασκευή αντιπλημμυρικών προβόλων και κοιτοστρώσεων με σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης