Π. Τσιάρας: Με ομοψυχία η ΔΗΜΑΡ Τρικάλων ανοίγεται στην κοινωνία Reviewed by Momizat on . Νέα πρόσωπα δεν θέλαμε; Ορίστε τα νέα πρόσωπα. Η ΔΗΜΑΡ στα Τρίκαλα, μετά το αρνητικότατο εκλογικό αποτέλεσμα, άλλαξε τον γραμματέα της Νομαρχιακής της Επιτροπής Νέα πρόσωπα δεν θέλαμε; Ορίστε τα νέα πρόσωπα. Η ΔΗΜΑΡ στα Τρίκαλα, μετά το αρνητικότατο εκλογικό αποτέλεσμα, άλλαξε τον γραμματέα της Νομαρχιακής της Επιτροπής Rating: 0

Π. Τσιάρας: Με ομοψυχία η ΔΗΜΑΡ Τρικάλων ανοίγεται στην κοινωνία

Π. Τσιάρας: Με ομοψυχία η ΔΗΜΑΡ Τρικάλων ανοίγεται στην κοινωνία

Νέα πρόσωπα δεν θέλαμε; Ορίστε τα νέα πρόσωπα. Η ΔΗΜΑΡ στα Τρίκαλα, μετά το αρνητικότατο εκλογικό αποτέλεσμα, άλλαξε τον γραμματέα της Νομαρχιακής της Επιτροπής. Μετά από συνεδρίαση του οργάνου και την παραίτηση του κ. Κ. Παππά, η οποία έγινε ομοφώνως δεκτή, τη θέση του επικεφαλής ανέλαβε ο κ. Παναγιώτης Τσιάρας. «Είμαι συντονιστής μεταξύ ίσων, όχι επικεφαλής», διορθώνει ο ίδιος, πριν η συνομιλία μας αρχίσει.

Μια συνομιλία που «έβγαλε» ειδήσεις. Για παράδειγμα, ότι ένας βασικός στόχος είναι η ανάγκη ύπαρξης ομοψυχίας: «Από τη στιγμή που εξελέγην ομόφωνα, αρχίζει η ομοψυχία στο κόμμα», σημείωσε ο κ. Τσιάρας. «Δεν υπάρχει αναβρασμός, εργαζόμαστε και παλεύουμε για έναν κοινό σκοπό», συμπλήρωσε.
Σε ερώτησή μας, ποιος είναι αυτός ο σκοπός, ήταν σαφής:

«Σε πολιτικό επίπεδο, η επιστροφή στα όσα ανέφερε η ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος για την ευρωπαϊκή ανανεωτική αριστερά. Σε επίπεδο δράσεων, στόχος είναι να ξεφύγουμε από την εσωστρέφεια που είχε καταβάλλει τη ΔΗΜΑΡ και σε κεντρικό και σε τοπικό επίπεδο. Δηλαδή, να βγούμε στην κοινωνία, να αφουγκραστούμε τα προβλήματα και να μην ασχολούμαστε με δευτερεύοντα ζητήματα, αλλά αμιγώς με τα πολιτικά».

Μάλιστα, θα υπάρξει αντιμετώπιση της ένδειας μελών ή και στελεχών, με άνοιγμα στην κοινωνία, με προσέγγιση νέων μελών, με γενικότερη τακτική επαφής με τον κόσμο.
Σε ερώτησή μας, αν…. προλαβαίνουν να γίνουν όλα αυτά, με δεδομένο ότι θα υπάρχει η συνεδρίαση του φθινοπώρου στο κόμμα, απάντησε: «Επειδή δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τις εξελίξεις στο μέλλον, λειτουργούμε με τα σημερινά δεδομένα. Σαφώς θα γίνουν διεργασίες εντός του καλοκαιριού, στις οποίες θα είμαστε παρόντες».

Από κει και πέρα, σαφώς το έργο είναι δύσκολο. Στην «πρωτεύουσα του κόμματος», όπως είχε αναφέρει ο κ. Ψαριανός κατά την πρόσφατη έλευσή του, μαζί με τον Ανδρέα Παπαδόπουλο, η ΔΗΑΜΡ έχασε χιλιάδες ψήφους. Σχεδόν τα δύο τρίτα της δύναμής της.

Κάτι που το αναγνωρίζει ο τέως πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Τρικάλων, οπότε σημειώνει: «Δεν με πτοεί, δεν με τρομάζει. Στα δύσκολα ποτέ δεν έκανα πίσω. Εξάλλου, αυτά είναι μια πρόκληση για τη ΔΗΜΑΡ και τον πρόεδρό μας, τον Φώτη Κουβέλη».

Μπορεί, αλλά, τι θα γίνει με την ουσία των πολιτικών συμπερασμάτων, με την ουσιαστική αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος; Υπενθυμίζουμε ότι η ΔΗΜΑΡ, εκτός από την απώλεια ψήφων στις ευρωεκλογές, στήριξε τους μη επανεκλεγέντες Χρ. Λάππα και Δημ. Σακελλαρίου, αλλά και τον σαφώς επιτυχόντα Ν. Τσιλιμίγκα.

Ο κ. Τσιάρας απαντά: «Ολα θα ξανασυζητηθούν την ερχόμενη Πέμπτη, εν όψει συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής και της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος. Θα συζητηθούν τα πολιτικά συμπεράσματα από όλη τη χώρα, επομένως θα είμαστε σε θέση να μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα για τον νομό μας, μετά από λίγες ημέρες».

Θανάσης Μιχαλάκης

Πρώτη δημοσίευση ΕΝΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ, 16-10-14

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή