"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Ράμπο:Δεν μπορούμε να βάζουμε φόρους στο κόσμο και να φτιάχνουμε φάτνη και καραγκιοζιλίκια

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Όπως ήταν φυσικό η συζήτηση για τη λήψη απόφασης διοργάνωσης του θεματικού πάρκου της Φαρκαδόνας «Ζωντανή Φάτνη» ήρθε να προκαλέσει εντάσεις στην χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Πρωταγωνιστής… ο συνήθης ύποπτος, δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης κ. Βαγγέλης Ζαφείρης, ο οποίος για τρίτη συνεχή χρονιά, εμμένει, και αντιδρά με την διοργάνωση του θεματικού, Χριστουγεννιάτικου πάρκου, που διεξάγεται στην κεντρική πλατεία της Φαρκαδόνας.

Μετά την συζήτηση που αναπτύχθηκε, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία τη διεξαγωγή της «Ζωντανής Φάτνης» για τρίτη συνεχή χρονιά στην κεντρική πλατεία της Φαρκαδόνας για περισσότερο των δεκαπέντε ημερών, διοργάνωση που δεν θα διαφέρει κατά πολύ σε σχέση με τις δυο προηγούμενες. Εξάλλου ο Δήμος Φαρκαδόνας διαθέτει όλο το εξοπλισμό που απαιτείται για το στήσιμο της διοργάνωσης και το κόστος, όπως αναφέρθηκε στη συνεδρίαση εκτιμάται να αγγίξει τις 18.000 έως 20.000 ευρώ.

Μετά την εισήγηση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Ηλία Καραμάνου σχετικά με τη φετινή διοργάνωση, το λόγο ζήτησε και έλαβε ο κ. Ζαφείρης, ο οποίος εμφανίστηκε ιδιαίτερα καυστικός με το συγκεκριμένο θέμα και τον προγραμματισμό της διοργάνωσης.

«Επειδή ψήφισα αρνητικά για τις δυο προηγούμενες διοργανώσεις συνεχίζω να εμμένω στις αρχικές μου θέσεις. Θεωρώ για μια ακόμη χρονιά το κόστος υψηλό, τη στιγμή που οι πολίτες υποφέρουν από την κρίση. Δεν μπορούμε να βάζουμε φόρους στο κόσμο, να αυξάνουμε τα τέλη κι εμείς να μιλάμε και να φτιάχνουμε την φάτνη και τα καραγκιοζιλίκια. Εγώ ντρέπομαι να βγαίνω στον κόσμο και να πάω στην φάτνη», σημείωσε ο κ. Ζαφείρης.

Ερωτήματα γύρω από την φετινή διοργάνωση ήρθε να καταθέσει η κα Ελένη Στεργίου Μπότη, αντιδήμαρχος Καθαριότητας, για το αν ο Δήμος θα διοργανώσει τη «Ζωντανή Φάτνη» μόνος του ή αν θα έχει την υποστήριξη και την βοήθεια από το e-trikala.

Απάντηση έλαβε από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Ηλία Καραμάνο, ο οποίος εξήγησε πως ο Δήμος προτίθεται να διοργανώσει μόνος του το θεματικό πάρκο, καθώς υπάρχουν και τοπικά σχήματα και φορείς που μπορούν να συμβάλουν στο πολιτιστικό σκέλος.

Αντίθετος με την διοργάνωση εμφανίστηκε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Αποστόλης Θωμόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι σε καιρούς κρίσης δεν μπορούμε να ξοδεύουμε χρήμα για τέτοιες διοργανώσεις. Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης θέλησε να ρίξει «λάδι στη φωτιά», καταθέτοντας ερώτηση στην αντιδήμαρχο Καθαριότητας κα Ελένη Στεργίου Μπότη γιατί τα προηγούμενα χρόνια ψήφισε «όχι» στην Ζωντανή Φάτνη» και την τρέχουσα χρονιά εμφανίζεται θετική με την διοργάνωση.

Η ερώτηση του κ. Θωμόπουλου προκάλεσε τις άμεσες αντιδράσεις του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Ηλία Καραμάνουκαι του δημάρχου κ. Θανάση Μεριβάκη, οι οποίοι παρότρυναν την αντιδήμαρχο να μην απάντηση στην ερώτηση.

Η κα Μπότη δέχτηκε άμεσα να απαντήσει στο ερώτημα, καταθέτοντας τα επιχειρήματα.

«Θα πρέπει να γνωρίζεται κ. Θωμόπουλε ότι την πρώτη χρονιά δεν ήμουν αντίθετη με την Φάτνη, αλλά για το ιδιαίτερα υψηλό κόστος. Επαναλαμβάνω όχι γιατί δεν ήθελα να διοργανωθεί το εγχείρημα, αλλά γιατί ήταν πολλά τα χρήματα. Πέρυσι να σας θυμίσω ότι ψήφισα «παρών». Μάλιστα παραβρέθηκα σε πολλές από τις εκδηλώσεις που διεξήχθησαν στο πλαίσιο του δεκαπενθημέρου, γεγονός που δείχνει ότι δεν γυρνούσα την πλάτη στις εκδηλώσεις αλλά τις τιμούσα και τις υποστήριζα. Όσον αφορά τη φετινή χρονιά ψηφίζω «ναι» γιατί το κόστος είναι πολύ μικρότερο, σε σχέση με παρελθόντα έτη, και φυσικά την διοργάνωση την αναλαμβάνει ο Δήμος μόνος του. Φρονώ ότι θα στηριχτεί η τοπική αγορά ενώ θα δοθεί βήμα σε δικά μας παιδιά που ασχολούνται με το Πολιτισμό και τις Τέχνες», σημείωσε η κα Στεργίου – Μπότη, απαντώντας στο κ. Θωμόπουλο.

Αρνητική ψήφο στην διοργάνωση έδωσε και ο κ. Χρήστος Φιλλιπίδης, γραμματέας του Δ.Σ. από πλευράς μείζονος αντιπολίτευσης, με το επιχείρημα τα χρήματα να δοθούν σε ευπαθείς ομάδες του Δήμου.

oihalianews

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης