Ραντεβού αγροτών στο Κιλελέρ Reviewed by Momizat on . Σε   συνέντευξη τύπου προχώρησε  σήμερα η  Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων  "Η Άνοιξη" για την καλύτερη προβολή  της διοργάνωσης του συλλαλητηρίου στο Κι Σε   συνέντευξη τύπου προχώρησε  σήμερα η  Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων  "Η Άνοιξη" για την καλύτερη προβολή  της διοργάνωσης του συλλαλητηρίου στο Κι Rating: 0

Ραντεβού αγροτών στο Κιλελέρ

Ραντεβού αγροτών στο Κιλελέρ

Σε   συνέντευξη τύπου προχώρησε  σήμερα η  Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων  “Η Άνοιξη” για την καλύτερη προβολή  της διοργάνωσης του συλλαλητηρίου στο Κιλελέρ, αλλά και  των στόχων που συνεχίζει τη μάχη η μικρομεσαία αγροτιά .

kil1Στην εισηγητική του ομιλία στους εκπροσώπους των μέσων μαζικής  ενημέρωσης ο Αποστόλης Θωμόπουλος , πρόεδρος της Ομοσπονδίας, μεταξύ άλλων τόνισε :

« Πριν λίγες μέρες  αποχωρήσαμε με το κεφάλι  ψηλά και  συντεταγμένα-μετά από παραμονή 30 ημερών- στα μπλόκα  του αγώνα , ολοκληρώνοντας έναν κύκλο  κινητοποιήσεων , οι οποίες προκάλεσαν μεγάλο κύμα αλληλεγγύης

Περήφανοι για τον αγώνα που δώσαμε  και αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την πάλη, με άλλες μορφές για τους ίδιους στόχους, κλείσαμε νέο αγωνιστικό ραντεβού για τις 9 Μάρτη, στο γιορτασμό της ηρωικής εξέγερσης των κολίγων στο Κιλελέρ. Η κινητοποίηση δεν αποτελεί επετειακή εκδήλωση, αλλά συνέχεια και αναπόσπαστο μέρος των κινητοποιήσεων που αναπτύξαμε το προηγούμενο διάστημα.

Επιδιώκουμε ο γιορτασμός στο Κιλελέρ να πάρει τη μορφή μαζικού και μαχητικού συλλαλητηρίου που για μια ακόμη φορά να θέσει στο προσκήνιο τα οξυμμένα αιτήματα επιβίωσης που διεκδικούμε, αλλά και την αναγκαιότητα της συμμαχίας μας με τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Ταυτόχρονα αποτελεί την αφετηρία του νέου κύκλου κινητοποιήσεων καθώς τα προβλήματα οξύνονται και δεν μπορούν να λυθούν χωρίς την πάλη και συμμετοχή των αγροτών και κτηνοτρόφων.

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΠΛΟΚΩΝ, στην οποία συμμετέχει δυναμικά η ομοσπονδία  μας και συγκροτήθηκε μέσα στην φωτιά των αγροτικών κινητοποιήσεων, απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στους αγρότες και κτηνοτρόφους της χώρας για να τιμήσουμε την ηρωική εξέγερση των κολίγων στο Κιλελέρ.

Τιμάμε τους ηρωικούς κολίγους που ξεσηκώθηκαν ενάντια στην τυραννία των τσιφλικάδων διεκδικώντας το δίκιο τους.

Σήμερα 104 χρόνια μετά είναι καθήκον μας με οδηγό την εξέγερση στο Κιλελέρ να συνεχίσουμε τον πολυήμερο αγώνα των μπλόκων παλεύοντας:

  • Ενάντια στην ΚΑΠ που με νέα μέτρα προωθεί το βίαιο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς, μειώνει δραστικά τις ενισχύσεις, βάζει νέα εμπόδια στην καλλιέργεια, αποτελεί το εργαλείο συγκέντρωσης γης και παραγωγής στα χέρια των μεγαλοαγροτών και επιχειρηματιών.
  • Τις πολιτικές της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που αυξάνουν το κόστος παραγωγής, μας χαρατσώνουν άγρια με την φοροληστεία μειώνοντας το εισόδημα μας. Μας οδηγούν στην φτώχεια, την εξαθλίωση, τον αφανισμό.
  • Όλους όσους προσπαθούν να διασπάσουν το αγροτικό κίνημα με την στήριξη κομμάτων και ΜΜΕ. Προβάλουν αιτήματα που δεν ανταποκρίνονται στα συμφέροντα της μικρομεσαίας αγροτιάς, προσπαθούν να ανασυγκροτήσουν τις ξεπουλημένες ΠΑΣΕΓΕΣ-ΓΕΣΑΣΕ-ΣΥΔΑΣΕ.

Τιμάμε την ηρωική εξέγερση του Κιλελέρ δυναμώνοντας:

  • Την κοινή δράση και συμμαχία με τους εργαζόμενους και τα ταξικά σωματεία τους, τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους των πόλεων, τις γυναίκες και τη νεολαία των λαϊκών οικογενειών. Τα μεγάλα συλλαλητήρια στην διάρκεια των μπλόκων, η συμπαράσταση που εκφράστηκε στον αγώνα μας απέδειξαν ότι ο λαός ενωμένος και αποφασισμένος μπορεί να ματαιώσει τα κυβερνητικά σχέδια, να ανατρέψει την κρατική καταστολή, να ανοίξει τον δρόμο για μια διαφορετική ανάπτυξη προς όφελος του λαού μας.
  • Τους Αγροτικούς Συλλόγους ώστε να συσπειρώσουν την πλειοψηφία των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, να αποκτήσουν ουσιαστική λειτουργία, να αποτελέσουν τον μαζικό φορέα προώθησης των συμφερόντων και αιτημάτων συνολικά των κατοίκων στην ύπαιθρο. Δυνατοί Αγροτικοί Σύλλογοι, συγκρότηση νέων Α.Σ στο νομό μας, σημαίνει ότι πιο αποφασιστικά, καλύτερα οργανωμένοι, πιο πολλοί, θα δώσουμε τους νέους αγώνες που αναπόφευκτα έρχονται.»

 

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΜΑΡΤΗ ΣΤΟ ΚΙΛΕΛΕΡ – Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

 

Αναχώρηση με λεωφορεία από Τρίκαλα :

10 πμ  από την αρχή της οδού Β.Τσιτσάν

(κεντρική πλατεία Τρικάλων-δίπλα στο ποτάμι)


 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή