Ραντεβού στα τσιπουράδικα σύντροφοι Reviewed by Momizat on . Μέσα στις προτάσεις του συγκεκριμένου οργανισμού που έχει πάρει το Υπουργείο Οικονομικών, είναι και η πρόταση για κατάργηση της διακίνησης χύμα τσίπουρου για φο Μέσα στις προτάσεις του συγκεκριμένου οργανισμού που έχει πάρει το Υπουργείο Οικονομικών, είναι και η πρόταση για κατάργηση της διακίνησης χύμα τσίπουρου για φο Rating: 0

Ραντεβού στα τσιπουράδικα σύντροφοι

tsipouro a

Μέσα στις προτάσεις του συγκεκριμένου οργανισμού που έχει πάρει το Υπουργείο Οικονομικών, είναι και η πρόταση για κατάργηση της διακίνησης χύμα τσίπουρου για φορολογικούς λόγους. Πιο συγκεκριμένα:

Στη μελέτη του κλάδου των ποτών ο ΟΟΣΑ επικεντρώνεται στην παραγωγή και διακίνηση «χύμα» τσίπουρου και συναφών προϊόντων και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ετησίως 17 – 19 εκατ. λίτρα τσίπουρου διακινούνται αφορολόγητα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός.

Το μέγεθος αυτό προκύπτει αν υπολογίσει κανείς την παραγωγή των 67 μεγάλων μονάδων του κλάδου (3 εκατομμύρια λίτρα που φορολογούνται με 12,75 ευρώ ανά λίτρο καθαρής αλκοόλης) και των 30.000 περίπου μικρών αποσταγματοποιών (που δηλώνουν ότι παράγουν 5-7 εκατ. λίτρα και έχουν πολύ μικρότερη φορολογία, 1,33 ευρώ ανά λίτρο αλκοόλης) και συγκρίνει τα μεγέθη αυτά με την συνολική ποσότητα που διακινείται στην αγορά η οποία σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ είναι 24 εκατ. λίτρα.

Η πρόταση του Οργανισμού είναι να καταργηθεί η διακίνηση «χύμα» τσίπουρου, ούτως ώστε όποιες ποσότητες δεν είναι τυποποιημένες να κατάσχονται και να περιοριστούν οι μικροί παραγωγοί αποκλειστικά στην κάλυψη των δικών τους αναγκών.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή