Ρεκόρ συμμετοχών για τον 7ο ημιμαραθώνιο στη μνήμη Θανάση Σταμόπουλου Reviewed by Momizat on . Με ρεκόρ συμμετοχών ξεκινά ο 7ος Ημιμαραθώνιος Καλαμπάκας - Τρικάλων «Θανάσης Σταμόπουλος», που διεξάγεται την Κυριακή 16 Μαρτίου.   Ο αγώνας διοργανώνεται για Με ρεκόρ συμμετοχών ξεκινά ο 7ος Ημιμαραθώνιος Καλαμπάκας - Τρικάλων «Θανάσης Σταμόπουλος», που διεξάγεται την Κυριακή 16 Μαρτίου.   Ο αγώνας διοργανώνεται για Rating: 0

Ρεκόρ συμμετοχών για τον 7ο ημιμαραθώνιο στη μνήμη Θανάση Σταμόπουλου

Ρεκόρ συμμετοχών για τον 7ο ημιμαραθώνιο στη μνήμη Θανάση Σταμόπουλου

Με ρεκόρ συμμετοχών ξεκινά ο 7ος Ημιμαραθώνιος Καλαμπάκας – Τρικάλων «Θανάσης Σταμόπουλος», που διεξάγεται την Κυριακή 16 Μαρτίου.   Ο αγώνας διοργανώνεται για 7η φορά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Π.Ε. Τρικάλων, το Δήμο Τρικκαίων, το Δήμο Καλαμπάκας και το Σύλλογο Δρομέων Τρικάλων. Στη συνέντευξη τύπου, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Π.Ε. Τρικάλων, παρουσία του περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού, του αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργου Τσίγκα,  του δήμαρχου Τρικκαίων, κ. Χρήστου Λάππα, της περιφερειακής συμβούλου κας Ελένης Αργυροπούλου. του αντιδημάρχου Καλαμπάκας κ. Ηρ. Αλμπάνη και του πρόεδρου του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων κ. Οικονομίδης, η ικανοποίηση όλων ήταν εμφανής καθώς οι συμμετοχές ξεπέρασαν και τις πιο φιλόδοξες προσδοκίες των διοργανωτών και οι εγγραφές έσπασαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ, καθιστώντας τη διοργάνωση μία από τις σημαντικότερες πανελληνίως.

viewimgΟ περιφερειάρχης, κ. Αγοραστός επεσήμανε τα εξής: « Η Θεσσαλία είναι η περιφέρεια με τις περισσότερες αθλητικές διοργανώσεις σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Με την διεξαγωγή όλων αυτών των αθλητικών γεγονότων δίνουμε ελπίδα στον κόσμο, ενισχύουμε την τοπική οικονομία, τονώνουμε την επισκεψιμότητα των περιοχών μας και δημιουργούμε ένα πολύ καλό όνομα για τη Θεσσαλία μας στη συνείδηση όλων των Ελλήνων. Ο αγώνας αυτός ξεκίνησε χάρη στο όραμα και στο σχεδιασμό ενός μεγάλου αθλητή και ανθρώπου του Θανάση Σταμόπουλου και για αυτό γίνεται και προς τιμήν του. Παράλληλα γίνεται σε όλους μας κατανοητό πως όταν είμαστε ενωμένοι, όταν συνεργαζόμαστε και όταν έχουμε θέληση για δημιουργία τότε μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο συγκεκριμένος αγώνας, ο οποίο πριν από τρία χρόνια ήταν γνωστός μόνο μέσα στα στενά όρια της πόλης των Τρικάλων ή στην καλύτερη περίπτωση της Θεσσαλίας, απαριθμώντας το πολύ 300 συμμετοχές. Μέσα όμως σε τρία χρόνια κατορθώσαμε να τον κάνουμε ευρέως γνωστό, με αποτέλεσμα να αριθμούμε πάνω από 2000 συμμετοχές αυτή τη στιγμή, καθιστώντας τον ως το μεγαλύτερο αγώνα μεταξύ δύο πόλεων, των Τρικάλων και της Καλαμπάκας»

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Τρικκαίων, κ. Χρ. Λάππας ανέφερε τα εξής: «Είναι πολύ σημαντικό που ο συγκεκριμένος αγώνας μεγάλωσε. Ως Δήμος Τρικκαίων στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια και αισθανόμαστε περήφανοι που ο αγώνας έκανε γνωστές τις δράσεις του σε όλη την Ελλάδα»

Με τη σειρά του ο αντιδήμαρχος Καλαμπάκας, κ. Αλμπάνης δήλωσε : «Είναι πολύ σημαντικό που ένας άνθρωπος ακόμα και μετά θάνατον αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για όλους μας. Θα είναι πάντα στην καρδιά μας και θα οδηγεί τα παιδιά μας στον αθλητισμό, που προάγει ένα καλύτερο επίπεδο ζωής. Ο Δήμος Καλαμπάκας είναι παρών σε αυτά τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα και αποτελεί σημαντικό γεγονός για εμάς ότι ο αγώνας ξεκινάει από την Καλαμπάκα και τους βράχους των Μετεώρων».

Ακόμη ο πρόεδρος του συλλόγου δρομέων, κ. Οικονομίδης ανέφερε τα εξής: Ο Σύλλογος Δρομέων διοργανώνει και φέτος τον Ημιμαραθώνιο Καλαμπάκα – Τρίκαλα. Έναν αγώνα που ξεκίνησε από μια παρέα ανθρώπων και έχει εξελιχθεί στον μεγαλύτερο αγώνα που γίνεται στην Ελλάδα εκτός των δύο μεγάλων αστικών κέντρων και να σημειώσω ότι στην Ελλάδα γίνονται πάνω από 250 αγώνες ετησίως. Υπάρχουν 1.300 εγγραφές στα 21 χιλιόμετρα, 400 εγγραφές στον αγώνα των 6 χιλιομέτρων και 500 εγγραφές στον αγώνα των 1000 μέτρων για παιδιά. Μιλάμε για πάνω από 2.000 αθλητές οι οποίοι θα τρέξουν στην πόλη των Τρικάλων και της Καλαμπάκας την Κυριακή το πρωί. Από αυτούς οι 1.100 περίπου έρχονται από άλλες πόλεις, ενισχύοντας έτσι και τον τουρισμό της περιοχής. Αθλητές από κάθε γωνιά της χώρας θα έρθουν στην πόλη μας για αυτή την μεγάλη αθλητική γιορτή. Φέτος θα συμμετέχει για πρώτη φορά και ένας αθλητής με ειδικές ανάγκες, ο οποίος θα πάρει μέρος με αγωνιστικό αμαξίδιο στέλνοντας ένα πολύ σημαντικό μήνυμα ότι αναπηρία δεν σημαίνει και αποκλεισμό από τον αθλητισμό. Θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, τον αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μιχαλάκη και τον κ. Ευθύμη Ρετζιά, τη βοήθεια των οποίων θα την χαρακτήριζα πολύτιμη».

Τέλος σε δηλώσεις του ο 77χρονος μαραθωνοδρόμος κ. Θέμελης κάλεσε όλους τους αθλητές να δηλώσουν συμμετοχή, να τρέξουν και να απολαύσουν κατά τη διαδρομή τις ομορφιές των δύο πόλεων Τρικάλων και Καλαμπάκας.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή