"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.8 C
Trikala

Βρετανία: Στο 7% το προβάδισμα υπέρ του Brexit

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στις επτά εκατοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται το προβάδισμα της εκστρατείας υπέρ του Brexit έναντι του Bremain στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση μια δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov για την εφημερίδα The Times, ενώ θέση μάχης υπέρ της αποχώρησης πήρε η εφημερίδα Sun, η μεγαλύτερη σε πωλήσεις στη Βρετανία.

«Είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς με ακρίβεια τις επιπτώσεις ενός Brexit, οι αβεβαιότητες θα γίνουν αισθητές ευρέως και θα αποτελέσουν αρνητικό παράγοντα σε μια περίοδο παγκόσμιας οικονομικής αδυναμίας», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Πεκίνο ο Ντέιβιντ Λίπτον, αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΔΝΤ.

Την ίδια ώρα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δικαίωσε τη Βρετανία σε ένα από τα πλέον κρίσιμα θέματα της προεκλογικής εκστρατείας, αναγνωρίζοντας της το δικαίωμα να περιορίσει ορισμένα από τα κοινωνικά επιδόματα που χορηγεί σε Ευρωπαίους μετανάστες.

«Η Βρετανία μπορεί να απαιτήσει οι ωφελούμενοι των οικογενειακών επιδομάτων και της έκπτωσης φόρου λόγω τέκνων να διαθέτουν άδεια παραμονής στο κράτος αυτό. Αν και αυτός ο όρος μπορεί να θεωρηθεί ωςέμμεση διάκριση, δικαιολογείται από την ανάγκη να προστατευθούν τα οικονομικά του κράτους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Δικαστήριο της ΕΕ.

Το ποσοστό των Βρετανών που τάσσονται υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση ανέρχεται σε 46%, ενώ το 39% των ψηφοφόρων θέλουν το Ηνωμένο Βασίλειο να παραμείνει σε αυτήν, συνοψίζει η εφημερίδα The Times, υπενθυμίζοντας ότι πριν από μια εβδομάδα, είχε προβάδισμα κατά 1% η εκστρατεία υπέρ την παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ.

Τελευταία δημοσκόπηση, της εταιρείας ORB για την εφημερίδα Daily Telegraph, κατέγραψε προβάδισμα μιας εκατοστιαίας μονάδας υπέρ του λεγόμενου Brexit έναντι της εκστρατείας υπέρ της παραμονής στην ΕΕ (49%-48% αντίστοιχα).

Εννέα ημέρες πριν από το δημοψήφισμα, η εφημερίδα The Sun, του Αυστραλού μεγιστάνα Ρούπερτ Μέρντοχ, τάχθηκε υπέρ του Brexit προειδοποιώντας από το πρωτοσέλιδο της τους αναγνώστες ότι «Αυτή είναι η τελευταία μας ευκαιρία να αποχωρήσουμε από την αντιδημοκρατική μηχανή των Βρυξελλών».

Σάλο και κατακραυγή προκάλεσε το tweet που δημοσιεύθηκε στο επίσημο λογαριασμό της εκστρατείας υπέρ του Brexit με μήνυμα: «Να δράσουμε τώρα, πριν δούμε στην Ευρώπη μια θηριωδία όπως στο Ορλάντο«.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης