Ρωμανιάς: Θα υποβάλω αύριο την παραίτησή μου Reviewed by Momizat on . Θα παραιτηθεί από τη θέση του γενικού γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων του υπουργείου Εργασίας αύριο το πρωί ο Γιώργος Ρωμανιάς, όπως προανήγγειλε μιλώντας σε τη Θα παραιτηθεί από τη θέση του γενικού γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων του υπουργείου Εργασίας αύριο το πρωί ο Γιώργος Ρωμανιάς, όπως προανήγγειλε μιλώντας σε τη Rating: 0

Ρωμανιάς: Θα υποβάλω αύριο την παραίτησή μου

romanias
Θα παραιτηθεί από τη θέση του γενικού γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων του υπουργείου Εργασίας αύριο το πρωί ο Γιώργος Ρωμανιάς, όπως προανήγγειλε μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό.

Όπως δήλωσε μιλώντας στο “MEGA Σαββατοκύριακο”, ο κ.Ρωμανιάς, για την απόφασή του αυτή ενημέρωσε στη διάρκεια άτυπης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο με τη νέα ηγεσία, τους κ. Κατρούγκαλο και Χαϊκάλη, παρουσία του κ. Στρατούλη.

“Τους εξήγησα ότι για λόγους συνέπειας με τον εαυτό μου, δεν μπορώ να μείνω στο υπουργείο. Εγώ πήγα στο υπουργείο για να εφαρμόσω κάποιες αρχές. Δεν μπορώ να κάνω τα αντίθετα. Τους εξήγησα ότι δεν μπορώ να μείνω στο υπουργείο. Δεν μπορώ αυτή τη στιγμή που έλεγα κάποια πράγματα, να εφαρμόζω και να κάνω τα αντίθετα. Είναι η έσχατη ταπείνωση για μένα να κάνω κάτι τέτοιο. Τους εξήγησα λοιπόν ότι αύριο το πρωί που θα έρθουν, 11 είναι η τελετή, λίγο πριν εγώ θα υποβάλω εγγράφως την παραίτησή μου και θα παρακαλώ να γίνει αποδεκτή”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ρωμανιάς υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να εφαρμόσει το νόμο για το συνταξιοδοτικό, για τον οποίο, όπως υποστήριξε, αγνοήθηκε πλήρως το υπουργείο, σημειώνοντας: “Δεν είναι δυνατόν εγώ να δώσω σύνταξη 87 ευρώ στον ανάπηρο. Γιατί αυτό νομοθετήθηκε”.

Ερωτηθείς σχετικά είπε ότι η παραίτησή του δεν σχετίζεται με τα νέα πρόσωπα που τοποθετήθηκαν στην ηγεσία του υπουργείου, αλλά με το νόμο που πρέπει να εφαρμοστεί. “Ασχολούμαι 40 χρόνια με την Κοινωνική Ασφάλιση, νομοσχέδιο γραμμένο με τέτοια αγραμματοσύνη, τέτοιο ερασιτεχνισμό, τέτοια άγνοια δεν έχω ξαναδεί. Είναι απίστευτο αυτό το νομοσχέδιο. Να σου λέει μέσα το πρώτο σχέδιο ότι στις μειωμένες συντάξεις σου κόβει 16% το μήνα;”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή