Ρωσικές στιγμές φιλίας στα Τρίκαλα Reviewed by Momizat on . Στο Art cafe «Σουίτα» έγινε η κοπή πίτας του Συλλόγου Ελληνορωσικής φιλίας, Γραμμάτων και Πολιτισμού «ο Πούσκιν»*. Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από τα παιδιά, τους Στο Art cafe «Σουίτα» έγινε η κοπή πίτας του Συλλόγου Ελληνορωσικής φιλίας, Γραμμάτων και Πολιτισμού «ο Πούσκιν»*. Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από τα παιδιά, τους Rating: 0

Ρωσικές στιγμές φιλίας στα Τρίκαλα

Ρωσικές στιγμές φιλίας στα Τρίκαλα

Στο Art cafe «Σουίτα» έγινε η κοπή πίτας του Συλλόγου Ελληνορωσικής φιλίας, Γραμμάτων και Πολιτισμού «ο Πούσκιν»*.
Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από τα παιδιά, τους γονείς, τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου.
Απαγγέλθηκαν ποιήματα, παραμύθια και θρύλοι καθώς και τραγούδια στα ρωσικά και στα ελληνικά. Πάνω από 20 παιδιά ντυμένα ναυτάκια χόρεψαν ρωσικούς χορούς υπό τους ήχους αντίστοιχης μουσικής.
Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε ο χορός «Καλίνκα» όπως αυτός αποδόθηκε από τις κοπέλες που τον χόρεψαν φορώντας τις παραδοσιακές ρωσικές φορεσιές.
Κόπηκαν 2 πίτες, μια για τους ενήλικες με νόμισμα 1 ευρώ και μια για τα παιδιά με νόμισμα 1 ρούβλι. Τα δυο νομίσματα συμβολίζουν τους άρρηκτους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δυο λαών τόσο σε διακρατικό όσο και σε τοπικό επίπεδο.
Τυχερή της βραδιάς ήταν για μεν τους ενήλικες η κυρία Χρύσα Αβδελίδου που της επεδόθηκε μια εικόνα, για δε τα παιδιά η μικρή μαθήτρια του τμήματος εκμάθησης της ρωσικής γλώσσας Βίβιαν Ατούν.
Ψυχή της διοργάνωσης της όλης εκδήλωσης ήταν η κ. Λέσια Σγάρα Γραμματέας του Συλλόγου και δασκάλα της ρωσικής γλώσσας καθώς και η κ. Τατιάνα Ευθυμιάδου δασκάλα επίσης της ρωσικής γλώσσας.
Στον Σύλλογο λειτουργούν ήδη τέσσερα τμήματα εκμάθησης της ρωσικής γλώσσας, δυο αρχαρίων και δυο προχωρημένων.
Η βραδιά έκλεισε -όπως συνηθίζεται άλλωστε- με την λαχειοφόρο στην οποία κληρώθηκαν υπέρ τα 40 δώρα τα οποίων ευγενής προσφορά ήταν καταστήματα των Τρικάλων και της Καλαμπάκας.

* Πρόκειται για τον παλιό Σύλλογο ο οποίος συνεχίζει με νέο διακρίτικό τίτλο.

(Με πληροφορίες και φωτό από tameteora.gr)

ROSOFILOI_PITA1 ROSOFILOI_PITA2 ROSOFILOI_PITA4 ROSOFILOI_PITA5 ROSOFILOI_PITA6 ROSOFILOI_PITA7 ROSOFILOI_PITA8 ROSOFILOI_PITA9 ROSOFILOI_PITA11 ROSOFILOI_PITA12 ROSOFILOI_PITA13 ROSOFILOI_PITA14 ROSOFILOI_PITA15 ROSOFILOI_PITA16 ROSOFILOI_PITA17

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή