Σάλος με κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών από τον Δήμο Τρικκαίων – Παπαστεργίου: Δεν είναι ευχάριστη αυτή η διαδικασία, την έχουμε ξαναζήσει Reviewed by Momizat on . Αντιμέτωποι με την δέσμευση του τραπεζικού τους λογαριασμού βρίσκονται καθημερινά δημότες των Τρικάλων οι οποίοι είχαν παλιές οφειλές. Η πρακτική της δέσμευσης Αντιμέτωποι με την δέσμευση του τραπεζικού τους λογαριασμού βρίσκονται καθημερινά δημότες των Τρικάλων οι οποίοι είχαν παλιές οφειλές. Η πρακτική της δέσμευσης Rating: 0

Σάλος με κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών από τον Δήμο Τρικκαίων – Παπαστεργίου: Δεν είναι ευχάριστη αυτή η διαδικασία, την έχουμε ξαναζήσει

Σάλος με κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών από τον Δήμο Τρικκαίων – Παπαστεργίου: Δεν είναι ευχάριστη αυτή η διαδικασία, την έχουμε ξαναζήσει

Αντιμέτωποι με την δέσμευση του τραπεζικού τους λογαριασμού βρίσκονται καθημερινά δημότες των Τρικάλων οι οποίοι είχαν παλιές οφειλές.

Η πρακτική της δέσμευσης τραπεζικού λογαριασμού είναι ιδιαίτερα συνηθισμένη για τις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου Τρικκαίων.

Για ανάλγητη, αντιλαϊκή πολιτική κατηγορούν την Δημοτική Αρχή στελέχη της αντιπολίτευσης, αναφορικά με την κατάσχεση των τραπεζικών λογαριασμών στην οποία προχώρησε ο Δήμος ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.

Το ερώτημα είναι αν είχε άλλες επιλογές ο δήμος ή υπέκυψε υπό τον φόβο να μπει σε περιπέτειες λόγω της μη καταβολή τους, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα έσοδά του, την κρατική χρηματοδότηση, αλλά και τις ευθύνες των διοικούντων που ενίοτε μπορεί να καταλήξουν ακόμα και σε «παράβαση καθήκοντος»!

Τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών για βεβαιωμένες οφειλές προς το Δήμο σχολίασε μιλώντας σήμερα στη Λέσχη 97,6 ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου:

«Πέρυσι στείλαμε 19.000 ειδοποιητήρια προκειμένου να ενημερώσουμε τους δημότες μας ότι είμαστε αναγκασμένοι να προβούμε σε όλα τα μέσα τα οποία προβλέπει ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων ώστε να εισπραχθούν αυτά τα χρήματα. Αν δεν το κάναμε, αν αφήναμε δηλαδή αυτά τα χρέη να παραγραφούν, υπάρχει προσωπικός καταλογισμός στον ταμία του Δήμου, και τον Δήμαρχο. Υπάρχουν Δήμαρχοι που είναι ακόμα στα Δικαστήρια για τέτοιες υποθέσεις.

Δεν είναι ευχάριστη αυτή η διαδικασία, την έχουμε ξαναζήσει. Υπήρχε πέρυσι και η πολύ καλή ρύθμιση των 100 δόσεων, ή και η πλήρης απαλλαγή των προσαυξήσεων σε άμεση εξόφληση. Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο το διάστημα αυτό, αλλά δεν υπάρχει καμία ωραία περίοδος για κατασχέσεις.

Σε περίπου 6.000 ΑΦΜ έγιναν κατασχέσεις στους λογαριασμούς τους. Πρέπει να δούνε και οι πολίτες με την τράπεζα τους τι έχει συμβεί, διότι κάποιες τράπεζες ενώ δεν έχουν κανένα δικαίωμα έχουν δεσμεύσει λογαριασμούς που έχουν ακατάσχετο. Είναι μια ιστορία που θέλει υπομονή και θα δημιουργήσει εκνευρισμό, το καταλαβαίνω απόλυτα. Δέχθηκα αρκετά παραπόνα τις δυο τελευταίες μέρες, δίκιο έχει από μεριάς του και ο δημότης ως προς το παράπονο αλλά δίκιο έχει και ο Δήμος. Εκτιμώ ότι θα μαζέψουμε γύρω στις 500.000 ευρώ.»

Σχόλια (4)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή