"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Σάρωσε βαθμούς και μετάλλια ο ιστορικός Γυμναστικός Σύλλογος Τρικάλων στο διασυλλογικό πρωτάθλημα ανδρών–γυναικών

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τα 122α του  γενέθλια, (ιδρύθηκε την 5η Μαίου του 1896),  ο υπεραιωνόβιος  ιστορικός Γ.Σ.Τρικάλων  τα γιόρτασε με τις πολύ σημαντικές επιτυχίες των αθλητών του  το περασμένο Σάββατο στα Τρίκαλα  συνεχίζοντας να γράφει την  ιστορία του,  μια  μοναδική αθλητική ιστορία.

Η Ομάδα  του Γ.Σ.Τρικάλων κέρδισε με μεγάλη διαφορά  τη Γενική Βαθμολογία με 175 βαθμούς.

Οι αθλητές του  Γ.Σ.Τρικάλων έδειξαν για άλλη μια φορά με τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που πέτυχαν στους αγώνες του διασυλλογικού πρωταθλήματος Ανδρών – Γυναικών σε πόσο  ψηλό επίπεδο βρίσκεται ο Ιστορικός Σύλλογος.

Η συστηματική αναφορά στα επιτεύγματα των αθλητών του Γ.Σ.Τρικάλων είναι η  αποτύπωση  μιας ζώσης πραγματικότητας με βάση τις εντυπωσιακές εμφανίσεις που πραγματοποίησαν  πριν από μερικές μέρες στα αντίστοιχα πρωταθλήματα οι ομάδες των ΠΑΙΔΩΝ – ΚΟΡΣΙΔΩΝ (16-17χρόνων), των ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ  Α΄ – ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α΄ (14-15χρόνων), στα Πολύαθλα  των  ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ  Β΄ – ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ  Β΄(12-13χρόνων) καθώς και στο πρόσφατο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαθητών Λυκείων όπου οι αθλητές – μαθητές  του Συλλόγου κέρδισαν 3 μετάλλια.

Τα εντυπωσιακά αυτά αποτελέσματα σε όλες τις αγωνιστικές κατηγορίες δεν είναι καθόλου τυχαία αλλά είναι αποτέλεσμα  της οργανωμένης και επιστημονικής δουλειάς  που γίνεται στο Γ.Σ.Τρικάλων. Γιατί όπως αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς, πίσω από αυτές τις επιτυχίες των αθλητών  υπάρχει το  εξαιρετικό προπονητικό δυναμικό το οποίο καθοδηγεί τους αθλητές και τις αθλήτριες στις επιτυχίες. Η  Φιλιώ Αγγελάκη, η Βίβιαν Γρατσάνη, η Τασούλα Μυλωνά, η Γεωργία Μυλωνά, ο Βασίλης Βουτσελάς και ο Δημήτριος Σούλας,  είναι αυτοί που έχουν την προπονητική καθοδήγηση των αθλητών του Γ.Σ.Τρικάλων.

Αρωγός στην προσπάθεια των αθλητών και των προπονητών  βρίσκεται το Δ.Σ. του Γ.Σ.Τρικάλων και ιδιαίτερα ο Πρόεδρος κύριος Δημήτρης Χαχάμης.

Αξίζει να γίνει ιδιαίτερη αναφορά στο χορηγό   του Γ.Σ.Τρικάλων, κύριο  Βαγγέλη Δρόσο ο οποίος έχει την Κατασκευαστική  Αστική αλλά   και  στον Θανάση Ζάχο (καφετέρια Libro).

Για να γυρίσουμε  στους αγώνες του περασμένου Σαββάτου, ορισμένοι αθλητές  του  Γυμναστικού εντυπωσίασαν με  τις επιδόσεις τους αφού ήταν  από τις καλύτερες που έχουν επιτευχθεί στην Ελλάδα.

Αναλυτικά  η εμφάνιση των  αθλητών-τριών  του Συλλόγου  είναι η ακόλουθη:

 

Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΝΑΚΟΣ, πήρε την 1η θέση στο δρόμο των 400μ με εμπόδια πετυχαίνοντας την πολύ καλή επίδοση των 52΄΄41 (υψηλό όριο για συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα), δείχνοντας για ακόμη φορά ότι και φέτος θα είναι ο  κυρίαρχος του αγωνίσματος στην Ελλάδα στα χαμηλά εμπόδια.

 

Ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΛΑΓΟΣ,  μετά από εξαιρετική εμφάνιση πήρε  την 1η θέση στο δρόμο των 800μ με   1΄52΄΄13 που είναι μέχρι στιγμής η καλύτερη επίδοση στην Ελλάδα στο αγώνισμα αυτό (υψηλό όριο για συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα), πραγματοποιώντας και αυτός εξαιρετική εμφάνιση.

 

Η  ΟΜΑΔΑ  4Χ400Μ του Γ.Σ.ΤΡΙΚΑΛΩΝ (Ανδρών)  πραγματοποίησε μια άκρως εντυπωσιακή εμφάνιση. Κέρδισε την 1η  θέση κάνοντας 3΄15΄΄ 81  που είναι   μακράν  η καλύτερη επίδοση στην Ελλάδα, απαρτιζόμενη από τους Γιώργο Τουλούμη, Δημήτρη Μίχο, Μπάμπη  Λαγό, και Κώστα Νάκο. Οι αθλητές της σκυταλοδρομίας 4Χ400μ πέτυχαν το υψηλό όριο που τους δίνει την δυνατότητα να συμμετάσχουν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

                               

 Η  16χρονη ΕΥΤΥΧΙΑ ΓΙΟΥΒΡΗ, πήρε την 2η θέση στο δρόμο των 800μ με 2΄16΄΄36 πολύ κοντά στην ατομική της  επίδοση  που πέτυχε στο πρόσφατο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα. Η εξαιρετική επίδοση της δίνει τη δυνατότητα  να μετάσχει στο πανελλήνιο Ανδρών – Γυναικών αλλά λόγω ηλικίας και με βάση τον εσωτερικό κανονισμό του ΣΕΓΑΣ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Θα πάρει μέρος στα πρωταθλήματα των μικρότερων  ηλικιών.

 

Η  ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΚΑΡΑΠΑΝΟΥ, πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση στο δρόμο των 400μ με εμπόδια παίρνοντας την 2η θέση με επίδοση 67΄΄48(υψηλό όριο για συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα).

 

Η  ΟΜΑΔΑ  4Χ400Μ του Γ.Σ.ΤΡΙΚΑΛΩΝ(Γυναικών)  έκανε εξαιρετική εμφάνιση  κερδίζοντας την 2η θέση με επίδοση 4΄04΄΄11 που είναι νέο ρεκόρ Συλλόγου στην κατηγορία των Γυναικών. Οι αθλήτριες της σκυταλοδρομίας 4Χ400μ πέτυχαν το υψηλό όριο βαθμολογικής πριμοδότησης. Η ομάδα απαρτίζονταν από τις  Μαρία Κυδωνιάτη, Αρτεμιδα Μόκκα,  Ευτυχία  Γιουβρή  και Σπυριδούλα Καραπάνου.

 

Η  ΕΦΗ ΦΛΩΡΟΥ   πήρε την 2η θέση μετά από έναν ωραίο αγώνα που έκανε στο δρόμο των 5000μ  παίρνοντας την 2η θέση  αφού συνέτριψε το ατομικό  της ρεκόρ με 18΄03΄΄74. Η προηγούμενη επίδοσή της ήταν 18΄42΄΄. Πέτυχε το υψηλό όριο για συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών. Εδειξε ότι πολύ σύντομα στους επόμενους αγώνες θα κάνει νέα ρεκόρ.

Σάρωσε βαθμούς και μετάλλια ο ιστορικός Γυμναστικός Σύλλογος Τρικάλων στο διασυλλογικό πρωτάθλημα ανδρών–γυναικών

Η  ΑΡΤΕΜΙΣ ΜΟΚΚΑ, έκανε νέο ατομικό ρεκόρ στο δρόμο των 800μ με 2΄17΄΄14 παίρνοντας την 3η θέση  και έδειξε πως 17χρονη αθλήτρια  έχει όλο το μέλλον μπροστά της για να πετύχει ακόμη καλύτερες επιδόσεις και στο δρόμο των 1500μ. Αν και αυτή πέτυχε το υψηλό όριο  για το Πανελλήνιο Ανρών – Γυναικών δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής λόγω ηλικίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αρτεμις ήταν 3η στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Λυκείων στο δρόμο των 1500μ με χρόνο 4΄48΄΄86.

                           

Ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ  ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ, έκανε και αυτός πολύ καλή εμφάνιση παίρνοντας την 3η θέση στο δρόμο των 800μ με 1΄57΄΄70 που είναι κοντά στην ατομική του  επίδοση  που πέτυχε στο πρόσφατο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα. Ο 18 χρόνος αθλητής έκανε και αυτός το υψηλό όριο για τη συμμετοχή του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών. Ο Διονύσης ήταν 2ος  στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Λυκείων στο δρόμο των 800μ με χρόνο 1΄56΄΄74 (1ος Ελληνας), πίσω από τον Κύπριο Σπύρου Στ.

 

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ  εντυπωσίασε ειδικούς και μη με την εντυπωσιακή επίδοση που πέτυχε στο  Αλμα σε Μήκος με 7μ και 14 εκ. παίρνοντας την 3η θέση. Ο Αντώνης αν και Δεκαθλητής πέτυχε την επίδοση αυτή που θα την ζήλευαν ακόμη και οι άλτες του Μήκους. Δείχνει ότι είναι έτοιμος για πολύ  καλές επιδόσεις στο Δέκαθλο.

 

Η  ΝΙΚΟΛΙΑ ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΥ  συνέτριψε την ατομική της επίδοση στο δρόμο των 5000μ με 19΄ 47΄΄62 (η προηγούμενη επίδοσή της ήταν 20΄ 45΄΄)  καταλαμβάνοντας την 4η θέση(υψηλό όριο για συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα). Η Νικολίτσα ειδικεύεται στο δρόμο των 3000μ με Φυσικά Εμπόδια.

 

Η ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΧΑΛΑΒΑΤΖΗ έκανε σπουδαία εμφάνιση στο Αλμα Τριπλούν πετυχαίνοντας  την πολύ καλή επίδοση των 11μ και 25εκ που είναι ατομικό ρεκόρ καταλαμβάνοντας την 5η θέση. Η Νικολέτα πέτυχε το υψηλό όριο για συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών.

 

Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΤΣΙΩΠΗΣ, πραγματοποίησε έξοχη εμφάνιση στο δρόμο των 800μ καταλαμβάνοντας την 5η θέση με νέο ατομικό ρεκόρ 1΄58΄΄54. Η επίδοση αυτή του 17 χρονου αθλητή του δίνει το δικαίωμα συμμετοχής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων Νεανίδων που θα γίνει στα Τρίκαλα τον ερχόμενο Ιούνιο. Ο Θοδωρής ήταν 3ος  στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Λυκείων στο δρόμο των 1500μ με χρόνο 4΄07΄΄52.

Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΡΡΑΣ ήταν 5ος στο δρόμο των 400μ με εμπόδια με επίδοση 62΄΄83.

 

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΙΧΟΣ έκανε πολύ ωραία κούρσα στο δρόμο των 200μ, αν και 400άρης, πετυχαίνοντας την πολύ καλή επίδοση των 22΄΄25 παίρνοντας την 6η θέση. Στις λεπτομέρειες έχασε την ευκαιρία να πετύχει μια σπουδαία επίδοση. Αναμένεται ότι στους επόμενους αγώνες θα σημειώσει εντυπωσιακές επιδόσεις στο δρόμο των 400μ.

 

Η  ΜΑΡΙΑ ΚΥΔΩΝΙΑΤΗ, μετά από πολύ καλή  εμφάνιση πήρε την 6η θέση στο δρόμο των 400μ με εμπόδια με 71΄΄24.

 

Ακόμη πήραν μέρος και οι  ΓΙΩΡΓΟΣ  ΤΟΥΛΟΥΜΗΣ στο δρόμο των 200μ με 22΄΄96 (έτρεξε στον Τελικό), ΔΗΜΗΤΡΗΣ  ΣΙΜΟΡΕΛΗΣ στο δρόμο των 200μ(24΄΄21), οι 16 χρονοι ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΠΑΛΑΝΗΣ και ΦΑΜΠΙΟ ΛΑΠΟΥΣΗ πέτυχαν ατομικά  ρεκόρ στο δρόμο των 800μ με 2΄08΄΄62 και 2΄08΄΄78 αντίστοιχα,  ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΑΜΑΡΑ   στο δρόμο των 200μ με ατομικό ρεκόρ 27΄΄40 (έτρεξε στον Τελικό),ΦΩΤΕΙΝΗ ΤΖΑΝΟΠΟΥΛΟΥ στο δρόμο των 200μ(31΄΄19) και ο  ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΥΤΣΙΟΥΚΗΣ  στο Μήκος με 5μ και 85εκ.

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης