"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

20.7 C
Trikala

Σήμερα είν’ τα Φώτα κι ο φωτισμός…

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Της Αποστόλου Μαριάννας, προέδρου του Ε.ΠΟ.Σ.

Τα Φώτα κι η Λαμπρή είναι από τις μεγαλύτερες γιορτές της Χριστιανοσύνης όπως λέει ο λαός… Σήμερα θα φέρουν το αγιασμένο νερό στα σπίτια τους όλοι οι πιστοί για να ραντίσουν όλο το σπίτι τις αποθήκες τους στάβλους, τα αμπέλια και τα σπαρτά. Έτσι θα πάει καλά η χρονιά και από το σπίτι θα φύγουν οι Καλικάντζαροι που για δώδεκα μέρες μας παίδεψαν… Η στάχτη από το τζάκι θα καθαριστεί και θα σκορπιστεί γύρω – γύρω από το σπίτι σαν ασπίδα προστασίας από τα «καρκατζάλια» και τα μυρμήγκια… και του χρόνου !!

Στην Κρηνίτσα η γιορτή των Φώτων γιορτάστηκε όπως κάθε χρόνο με ευλάβεια. Πλήθος πιστών παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία και τον Μεγάλο Αγιασμό των Υδάτων. Μετά τη Θεία Λειτουργία έγινε η ετήσια απολογιστική του Επιμορφωτικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Κρηνίτσας «Ε.ΠΟ.Σ.» και η Κοπή της πίτας για το 2015 .

Η πρόεδρος του Συλλόγου Αποστόλου Μαριάννα στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Επιμορφωτικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Κρηνίτσας Τρικάλων που πραγματοποιήθηκε στις 6. Ιανουαρίου 2015 καλωσόρισε τα μέλη του συλλόγου και ακολούθησε

Έκθεση πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου για το 2014

  • Στις 8 Φεβρουαρίου 2014 διοργανώσαμε τον ετήσιο χορό. Συμμετείχαν περίπου 450 άτομα, περάσαμε όμορφα με τους φίλους και τα μέλη του Συλλόγου και χορέψαμε μέχρι το πρωί. Φέτος ο χορός θα γίνει στο ίδιο κέντρο και με την ίδια ορχήστρα σας περιμένουμε όλους. Βραβεύσαμε τους επιτυχόντες το 2013 σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. και τους διατελέσαντες προέδρους του Συλλόγου.
  • Στις 21/22/23-2-2014 διοργανώσαμε τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο στο ΚΠΕ Σουφλίου και παράλληλα επισκεφτήκαμε την Κομοτηνή και την Ανδριανούπολη. Περάσαμε όμορφα και είδαμε όλη την περιοχή των συνόρων. Στην επόμενη απόδραση στόχος να διπλασιαστούν οι εκδρομείς.
  • Πήραμε απόφαση να ακυρώσουμε τη διοργάνωση της εκδήλωσης «Καθαρά Δευτέρα- Κούλουμα στην Κρηνίτσα» στις 10 Μάρτη, λόγω κακοκαιρίας και αποφασίσαμε να χτίσουμε στην κεντρική πλατεία του χωριού, την πέτρινη βρύση με τη βοήθεια του Παπαδημητρίου Νικόλαου και του Καλαμάρα Θεόφιλου. (Σας ευχαριστούμε)
  • Στις 18 Ιούλη 2014 το Δ.Σ. αποφάσισε για επανίδρυση του Συλλόγου με 21 μέλη και νέα ονομασία Επιμορφωτικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Κρηνίτσας «Ε.ΠΟ.Σ.» Κρηνίτσας, διότι αν και ψάξαμε με μεγάλη υπομονή και υπομονή δεν μπορέσαμε να βρούμε το παλιό καταστατικό. Τώρα πια ο Σύλλογος από τις 25 Αυγούστου 2014 έχει καταστατικό και στέγη καθώς το Δημοτικό σχολείο παραχωρήθηκε εκ νέου, από τη νέα δημοτική αρχή στον Ε.ΠΟ.Σ. . Ευχαριστούμε το Δήμο Τρικκαίων για την τροποποίηση της παραχώρησης.
  • Στις 6 Σεπτέμβρη διοργανώσαμε τη 2η γιορτή κρασιού με μεγάλη επιτυχία και πλήθος επισκεπτών, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, παραβρέθηκε εκείνη τη βραδιά στην Κρηνίτσα και με αμείωτο κέφι διασκεδάσαμε μέχρι τις 3 η ώρα το πρωί. Στη γιορτή κρασιού βραβεύτηκαν οι επιτυχόντες το 2014 σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Τα μετεωρολογικά δελτία προέβλεπαν βροχές και καταιγίδες, αλλά αν κάποιος πιστεύει τα όνειρα τότε γίνονται αληθινά και με φύλακα άγγελο καταφέραμε να γιορτάσουμε στην Κρηνίτσα, ενώ σε όλα τα γύρω χωριά έβρεχε καταρρακτωδώς. Η 2η γιορτή με δωρεάν κρασί, ψητά και δημοτική – λαϊκή ορχήστρα κράτησε με χορό μέχρι τα ξημερώματα. Έτσι λόγω αυτής της επιτυχίας προγραμματίζουμε για την 3η γιορτή κρασιού τριήμερη διάρκεια διότι η εκδήλωση αυτή αποτελεί γεγονός στα πολιτιστικά δρώμενα του χωριού μας.
  • Στις 20 Σεπτέμβρη συμμετείχαμε στις δράσεις του Δήμου «Our streets, our choice – Οι δρόμοι μας, η επιλογή μας» για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Μια όμορφη παρέα με πολλά ποδήλατα ξεκίνησε από την πλατεία της Κρηνίτσας στην ποδηλατάδα για να καταλήξει στο Δημαρχείο Τρικάλων και στη συνέχεια ενωθήκαμε με άλλες ομάδες και κάναμε το γύρο της Πόλης. Ήταν μια όμορφη εμπειρία για όσους συμμετείχαν και ελπίζουμε ότι τέτοιες δράσεις θα γίνονται και τοπικά για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.
  • Αγοράσαμε 32 παραδοσιακές στολές για όλα τα παιδιά και τους εφήβους. Προσεχώς θα αγοράσουμε 5 στολές «Καραγκούνας» και 3 στολές «τσολιά» για τα μεγαλύτερα παιδιά.
  • Αγοράσαμε τον εκτυπωτή για το κοινοτικό ιατρείο, ώστε να μπορεί η ιατρός να εκτυπώνει τις συνταγές όλων των συγχωριανών μας.
  • Στις 11 Οκτώβρη άρχισε η λειτουργία του χορευτικού (Παιδικό και εφηβικό τμήμα) με τη χοροδιδάσκαλο Κατερίνα. Τώρα θα αρχίσουμε και τμήμα ενηλίκων.
  • Η διήμερη εκδρομή στις 8/9 Νοέμβρη ακυρώθηκε για να μπορέσουμε να συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις της Περιφερειακής Ενότητας με «τσάμπουρα και μούστο». Το χορευτικό εμφανίστηκε στην εκδήλωση και απέσπασε θετικά σχόλια. Μεγάλη εντύπωση έκανε και το τραπέζι με τους τσιπουρο-μεζέδες και ευχαριστούμε όλες τις κυρίες που μας βοήθησαν. Για μια φορά ακόμα οι επισκέπτες στο τραπέζι μας δοκίμασαν μεζέδες, κρασί και τσίπουρο.
  • Βάψαμε και καθαρίσαμε το δημοτικό σχολείο. Τώρα πια τα παιδιά που συμμετέχουν στο χορευτικό έχουν το δικό τους χώρο για να μπορούν ευχάριστα να κάνουν τις πρόβες τους. Ο χώρος θερμαίνεται και προσπαθούμε να κάνουμε καλή χρήση των οικονομικών μας για να κάνουμε δράσεις με στόχο το καλό όλων των κατοίκων του χωριού. Στο βάψιμο μας βοήθησε και ο Πέτρος Νταραράς και τον ευχαριστούμε θερμά και ελπίζουμε το παράδειγμά του να το μιμηθούν και άλλα μέλη του Συλλόγου. Τώρα υπάρχει χώρος για πρόβες του χορευτικού , του θεατρικού, για τις γιορτές μια και για άλλες εκδηλώσεις.
  • Στις 21 Δεκέμβρη διοργανώσαμε τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή και τα παιδιά σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα απήγγειλαν ποιήματα, τραγούδια, συμμετείχαν σε θεατρικά δρώμενα, είπαν τα παραδοσιακά κάλαντα και έτσι αποχαιρετήσαμε τον παλιό χρόνο για να περιμένουμε αισιόδοξα και αγαπημένοι τον καινούριο χρόνο, φορτωμένο με νέα όνειρα, νέες ελπίδες και πολλά δώρα. Ευχαριστούμε τη Λίτσα Τάσιου που μπόρεσε με λίγες πρόβες να βοηθήσει τα παιδιά να στείλουν μηνύματα αγάπης και αλληλεγγύης σε όλους μας. Στη συνέχεια ο Αϊ Βασίλης – Νίκος Παπαδημητρίου με το σακί στην πλάτη, γεμάτο με δώρα, τα μοίρασε σε όλα τα παιδιά και στο τέλος προσφέρθηκαν μελομακάρονα και χυμοί σε όλους. Έτσι όλοι περάσαμε καλά.
  • Στη συνέχεια ανακοινώθηκε ο ετήσιος χορός για τις 24 Ιανουαρίου 2015 στο κέντρο «ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΛΛΑΣ» στην Κρηνίτσα και προσκαλέστηκαν όλα τα μέλη του Συλλόγου.
  • Το Δ.Σ. του Συλλόγου προτείνει να συγκεντρωθούν παλιές φωτογραφίες, ώστε γίνει σκανάρισμα – εκτύπωση και να προχωρήσει η δράση « έκθεση φωτογραφίας» με την ιστορία του χωριού μας.
  • Με το σύνθημά δεν πετάμε τίποτα, συγκεντρώνουμε λαογραφικά είδη, παραδοσιακές στολές που υπάρχουν στα σπίτια, στις αποθήκες, στην αυλή για το Λαογραφικό Μουσείο.

Ακολούθησε Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής και οικονομικός απολογισμός και ο προϋπολογισμός του 2015.

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου ενέκρινε ομόφωνα τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό καθώς και τον προϋπολογισμό του 2015.

  1. Η Κοπή της Βασιλόπιτας για το 2015

Στη συνέχεια ο παπα-Γιώργης ευλόγησε την Βασιλόπιτα του Συλλόγου και ευχηθήκαμε για τον καινούργιο χρόνο Υγεία και Αγάπη. Συνεχίσαμε με καφεδάκι βασιλόπιτα, μελομακάρονα και χυμούς μέσα σε μια όμορφη και ζεστή ατμόσφαιρα, έτσι που οι παλιοί θυμούνται για να μαθαίνουν οι νέοι… Καλή χρονιά και του χρόνου !!!!

Για το Δ.Σ. του Ε.ΠΟ.Σ.

Αποστόλου Μαριάννα, πρόεδρος

Τσόγια Παρασκευή, Γραμματέας
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA krin6 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης