"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Σήμερα η εκδήλωση του ΚΚΕ για τα 50 χρόνια από το πραξικόπημα

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Η Τομεακή Επιτροπή Τρικάλων του ΚΚΕ και το Τομεακό Συμβούλιο Τρικάλων της ΚΝΕ πραγματοποιούν εκδήλωση παρουσίαση της έκδοσης φέτος που είναι η χρονιά που συμπληρώνονται 50 χρόνια από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967 και την εγκαθίδρυση της στρατιωτικής δικτατορίας που κράτησε 7 χρόνια μέχρι το 1974.

 Η έκδοση αυτή είναι μια συμβολή στη μελέτη της Ιστορίας του Εργατικού Κινήματος στη χώρα μας και Διεθνώς, προσφέρεται για να αντλήσουμε πολύτιμη πείρα για την οργάνωση της πάλης σήμερα. Στις σύγχρονες συνθήκες με έντονο τον απόηχο της οικονομικής κρίσης, με την όξυνση των αντιθέσεων μεταξύ τμημάτων του κεφαλαίου για τη μοιρασιά της “χασούρας” από την κρίση , για τη μοιρασιά της πίτας των κερδών, σε συνθήκες που εντείνεται η επίθεση σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων ,με πιο πρόσφατο το 4ο Μνημόνιο που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε συνθήκες όξυνσης των ανταγωνισμών μεταξύ των ιμπεριαλιστικών χωρών και ενώσεων, σήμερα που κυριαρχούν οι λογικές που λένε” τίποτα δεν αλλάζει με τους αγώνες και τις απεργίες”, “ότι και να κάνουμε θα περάσουν τα μέτρα και τους σχεδιασμούς τους”, έχει αξία η εργατική τάξη, ο λαός , η νεολαία να δούμε τη δυνατότητα που έχει το εργατικό λαϊκό κίνημα να υψώσει το ανάστημά του, να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις.

Είναι σημαντικό να κρατηθεί ως  βασικό συμπέρασμα από την έκδοση  είναι  ότι η εργατική τάξη, ο λαός έχει αστείρευτες δυνάμεις, μέσα από την οργανωμένη δράση. Έτσι ξεπέρασε το καθεστώς της τρομοκρατίας, αψήφησε το καθεστώς της Χούντας που φαινόταν “ανίκητο”, οργάνωσε μεγάλους αγώνες για να βελτιώσει τη ζωή του, να βάλει τη σφραγίδα του στην ανατροπή της δικτατορίας. Οι κομμουνιστές , το ΚΚΕ, η πολύ νέα τότε ΚΝΕ είχαν καθοριστική και πρωτοπόρα συμβολή στην οργάνωση της πάλης του λαού, οργάνωσαν τον αντιδικτατορικό αγώνα ιδρύοντας αντιδικτατορικές οργανώσεις.

H έκδοση αυτή είναι σήμερα επίκαιρη όσο ποτέ ακριβώς γιατί αποδεικνύει ότι οι λαοί με τους αγώνες τους μπορούν να αναμετρηθούν με φαινομενικά «πάνοπλους» αντιπάλους. Να βάλουν την σφραγίδα τους στις εξελίξεις!

Η έκδοση θα  παρουσιαστεί : σήμερα Πέμπτη 1 Ιούνη στις 8:00 μ.μ.,

στο χώρο των παλιών φυλακών Τρικάλων,

την παρουσίαση θα κάνει η Μαρία Γαβαλά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

 

 

ΤΡΙΚΑΛΑ  1/6/2017                             ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Τ.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης