Σήμερα η παράσταση “Γράμμα σε ένα παιδί” Reviewed by Momizat on . «Γράμμα σ’ ένα παιδί…», της Μάρως Μπουρδάκου, με την Ζέτα Δούκα στην αίθουσα του  Δημοτικού Κινηματογράφου Μύλου Ματσόπουλου σήμερα  Τετάρτη  Η παράσταση που εν «Γράμμα σ’ ένα παιδί…», της Μάρως Μπουρδάκου, με την Ζέτα Δούκα στην αίθουσα του  Δημοτικού Κινηματογράφου Μύλου Ματσόπουλου σήμερα  Τετάρτη  Η παράσταση που εν Rating: 0

Σήμερα η παράσταση “Γράμμα σε ένα παιδί”

«Γράμμα σ’ ένα παιδί…», της Μάρως Μπουρδάκου, με την Ζέτα Δούκα στην αίθουσα του  Δημοτικού Κινηματογράφου Μύλου Ματσόπουλου σήμερα  Τετάρτη  Η παράσταση που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς σε  πόλεις της Ελλάδας και της Σουηδίας, συνεχίζει το ταξίδι της στα Τρίκαλα, σε συνεργασία με το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων.

grammaTrikala_35x50Για πρώτη φορά στη σκηνή το Best Seller της Οριάνα Φαλάτσι «Γράμμα σ’ ένα παιδί που δεν γεννήθηκε ποτέ», ένα  βιβλίο που συγκίνησε  τον κόσμο από την Ευρώπη στις Ηνωμένες Πολιτείες, από την Μέση Ανατολή στην Λατινική Αμερική, από την Κίνα στην Ιαπωνία, από την Ινδία στο Ιράν και το Μπαγκλαντές, όπου κι αν ταξίδεψε αυτό το μυθιστόρημα συγκλόνισε και αναγνωρίσθηκε ως αριστούργημα.

Ένα εκρηκτικό ντοκουμέντο που συγκλονίζει με τον ωμό ρεαλισμό του τις συνειδήσεις ανδρών και γυναικών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μια γυναικεία φωνή ακούγεται – μια ανύπαντρη γυναίκα που έχει στα σπλάχνα της ένα παιδί. Η γυναίκα αυτή δεν έχει όνομα,  ούτε αποκαλύπτει την κοινωνική της θέση. Άλλωστε δεν έχει νόημα. Αυτή η γυναίκα θα μπορούσε να είναι οποιαδήποτε γυναίκα. Πως αντιμετωπίζεται από τον περίγυρο της. Από τον πατέρα του παιδιού,  τους γονείς της, τον εργοδότη της. Πως μπορεί να νιώσει μια γυναίκα όταν θέλει να φέρει στον κόσμο ένα παιδί και κανείς άλλος δεν το θέλει. Ακόμα και το ίδιο το παιδί..

Αν το μωρό αυτό που βρίσκεται ακόμα μέσα στην κοιλιά και καταλάβαινε  όλο αυτό που συμβαίνει,   μπορούσε να μιλήσει, τι θα έλεγε?

Θα επέλεγε αυτό να γεννηθεί;

Ο μονόλογος γίνεται σχεδόν μια εξομολόγηση. Ο πατέρας του παιδιού, η φίλη,  ο γιατρός,  η μοντέρνα γιατρός, το αφεντικό της δουλειάς  και οι γονείς. Όλοι μάρτυρες  μιας συμβολικής δίκης στην οποία αποφασίζεται η καταδίκη, που επιβεβαιώνει ότι η γυναίκα είναι πάντα ένοχη. Είναι;

 

Info

Παράσταση: Τετάρτη  23 Οκτωβρίου 2013,  21:00

Χώρος: αιθ. Δημοτικού Κινηματογράφου Μύλου Ματσόπουλου

Εισιτήρια:  προπώληση, μαθητικό,  φοιτητικό, ανέργων, 10 ευρώ, κανονικό 12 ευρώ

Πληροφορίες: 6977592463

Προπώληση εισιτηρίων :  Βιβλιοπωλείο Κηρήθρες τηλ. 2431038660

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή