"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.3 C
Trikala

«Σίγησαν τα τύμπανα πολέμου» στο Ελάφι Καλαμπάκας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Όπως  αναφέραμε στα χθεσινά ρεπορτάζ τελικά σήμερα στις 8 περίπου το πρωί ομάδα 7-8 υλοτόμων εμφανίστηκε στο δάσος Ελαφίου προκειμένου να ξυλεύσουν το δάσος . Στο χωριό σήμανε συναγερμός και οι Ελαφιώτες “συν γυναιξί και τέκνοις” έφτασαν στο σημείο όπου επρόκειτο να γίνει η υλοτόμηση. Η αστυνομία παρούσα  . Τελικά μετά από συζητήσεις που έγιναν οι υλοτόμοι αποχώρησαν χωρίς να σημειωθεί το παραμικρό επεισόδιο . Να υπενθυμίσουμε ότι για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του δάσους οι αντιδράσεις των κατοίκων ήταν διαρκείς και μόνιμες και πολλές  φορές στο παρελθόν η κατάσταση έφτασε στα όρια των μετωπικών «συγκρούσεων» .

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνα κος Μπραζιώτης πήρε τον λόγο και ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους (κατοίκους, εργολάβο, εργαζόμενους, Αστυνομία και Δημοτικούς Συμβούλους), ότι το χωριό έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να ανασταλεί η διαχειριστική για την υλοτόμηση.
Βέβαια υπάρχει μια προσωρινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας της 27ης Ιουλίου 2017 που απέρριψε την αίτηση αναστολής υλοτόμησης.
Οι κάτοικοι ζήτησαν να μην μπει ο Εργολάβος στο Δάσος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης που είναι στις 6 Δεκέμβρη 2017 .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης