"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19 C
Trikala

Σαν σήμερα: Το ελληνικό «πειρατικό» στην κορυφή της Ευρώπης

lafarm

Σχετικά άρθρα

Συμπληρώθηκαν 12 χρόνια απ’ το «έπος» του Euro 2004, όταν η Ελλάδα έκατσε στον «θρόνο» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, νικώντας τη διοργανώτρια Πορτογαλία μέσα στο Ντα Λουζ με το αξέχαστο γκολ του Άγγελου Χαριστέα

Η στιγμή που «παγώνει» ο χρόνος, η ώρα που γράφεται ιστορία, εικόνες που μένουν για πάντα στο μυαλό και ορίζουν τη χαρά της απίθανης έκπληξης, όταν το απόλυτο αουτσάιντερ κατακτά την κορυφή και βγάζει τη «γλώσσα» σε όλα τα «θηρία» που την κοιτούν ζηλεύοντας και… κλαίγοντας.

Είναι άδικο να έλεγε κανείς πως δεν περίμενε πως η Ελλάδα θα καταφέρει κάτι «μεγάλο» στο EURO 2004. Η πορεία της μέχρι τον τελικό (έπρεπε να) είχε πείσει περί τούτου. Η «βόμβα» που έβαλε στην πρεμιέρα απέναντι στην «καλογυαλισμένη» και οικοδέσποινα Πορτογαλία, η αντίσταση στην ποιότητα των Ισπανών, η «μάχη» με τους Ρώσους, η αληθινή παράσταση οργανωμένου και παθιασμένου ποδοσφαίρου με τους Γάλλους, η κατάθεση ψυχής με την Τσεχία, καθένα απ’ τα παιχνίδια αυτά ήταν μια παράσταση ενός Δαυίδ που ταπεινά, αλλά καθόλου υποτακτικά, αναμετράται με τους «μεγάλους» κι ολοένα και περισσότερο πιστεύει σε έναν θρίαμβο.

Το γκολ του τελικού από τον Άγγελο Χαριστέα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης