"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

20.4 C
Trikala

“Σαρανταρίζει” σήμερα το ιστορικότερο φεστιβάλ πολιτικής νεολαίας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το απόγευμα οι κεντρικές εκδηλώσεις του 40ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή
στον Μύλο Ματσόπουλου στα Τρίκαλα

kneΤα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ εργάζονται πυρετωδώς , ετοιμάζοντας την «κόκκινη πολιτείας» που θα στηθεί στο γνώριμο χώρο του Μύλου Ματσόπουλου. Χωρίς διάφορες εταιρείες ως «χορηγούς» και «σπόνσορες», με όπλο τη δημιουργία , τη φαντασία και τη συλλογικότητα. Με σπόνσορα και χορηγό τα όνειρα, τη γνώση και την αγωνιστική αντοχή «για ένα κόσμο στο μπόι των ανθρώπων και των ονείρων»
Οι πολύμορφες εκδηλώσεις θα ξεδιπλωθούν στην Κεντρική Σκηνή , στο μαθητικό και εργατικό στέκι, στον παιδότοπο και στους υπόλοιπους θεματικούς χώρους
Το Φεστιβάλ θα ανοίξει τις πύλες του στις 7 το απόγευμα με το αναλυτικό πρόγραμμα να έχει ως εξής :

Κεντρική Σκηνή
– 20:15-20:45 : Συναυλία metal από τους «Last Raw», μαθητικό σχήμα του μουσικού λυκείου. Ο ήχος τους βρίσκεται στο φάσμα του Heavy και Thrash Metal, καθώς παίζουν covers από τις γνωστές μπάντες Metallica και Megadeath.
Χρήστος Τσακρέζης: Φωνητικά και Κιθάρα
Γιώργος Αθανασάκης: Δεύτερη Κιθάρα
Βύρωνας Αργυρόπουλος: Μπάσο
Πάρης Ψαρής: Ντραμς

– 20:45-21:15 «Μουσικό αφιέρωμα στα 40 ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-Οδηγητή» από το μουσικό σχήμα της ΚΝΕ. Θα μας ταξιδέψουν σε γνώριμους ήχους σπουδαίων καλλιτεχνών που καταξιώθηκαν και μέσα από το Φεστιβάλ της ΚΝΕ, όπως ο Διονύσης Τσακνής και οι Αδερφοί Κατσιμίχα.

Κώστας Αναγνώστου: Κιθάρα
Πάρης Ψαρής: Κρουστά
Ηλίας Τάλιος: Μπάσο
Γιώργος Παπαγεωργίου: Μπουζούκι
Κώστας Μπαμπαλιάρης: Κλαρίνο και Φωνητικά

– 21:15-22:00 : Πολιτική ομιλία από τον Θοδωρή Αναπλιώτη, γραμματέα του Συμβουλίου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ

kne1-22:00-23:00 : συναυλία από τους «KollektivA». Το βάπτισμα και την πορεία τους τα αποδίδουν μέχρι σήμερα στον σπουδαίο Μάνο Ξυδούς, με τον οποίο συνεργάστηκαν δισκογραφικά και συναυλιακά. Μέχρι στιγμής έχουν επιμεληθεί με επιτυχία πολλά μουσικο-θεατρικά project. Ένα συγκρότημα με ροκ και progressive ήχο στο μικρού βεληνεκούς ροκ ελληνικό τοπίο. Έχουν συμβάλει με το έργο τους στη στήριξη των ταξικών λαικών αγώνων. Άλλωστε, στο πνεύμα της τελευταίας τους δουλειάς, «Η Μπαλάντα της Φυλακής», δηλώνουν: «Καμία αλλαγή, δεν πρόκειται να έρθει όσο οι συνειδήσεις μένουν «φυλακισμένες» σε λογικές εύκολων λύσεων που θα φέρουν κάποιοι άλλοι και μάλιστα με ανάθεση! Σε αυτό το «απελευθερωτικό» πέρασμα από την ανάθεση στη ίδια τη δράση των άμεσα ενδιαφερόμενων, η μουσική και η τέχνη γενικότερα, εμπνέουν, εμψυχώνουν, περιγράφουν με μια διεισδυτική, αισθητική ματιά την πραγματικότητα»

– 23:00-01:00 : λαϊκό γλέντι από τους «Sevdalim Aman». Ένα νεοσύστατο μουσικό σχήμα που απαρτίζεται, ως επί το πλείστον, από νέους μουσικούς, φοιτητές του τμήματος μουσικών σπουδών του ΑΠΘ. Έχουν ιδιαίτερη προτίμηση στην παραδοσιακή μουσική και στους ανατολικούς ήχους.
Χαρά Κοτσακιαχίδου: Κανονάκι
Βαλεντίνη Παπανικολάου: Σαξόφωνο, Κρουστά, Φωνητικά
Ανδριάνα Κόρακα: Φωνή, Κρουστά
Κώστας Γκότζιας: Λαούτο, Φωνητικά
Χρήστος Δανάς: Βιολί

Παιδότοπος
19:00-20:00 : παρουσίαση του τραγουδιού του Μ. Λοίζου ¨O Μέρμηγκας¨ και Δραματοποίηση του παραμυθιού της Ζ. Σαρρή: «το κουκί και το ρεβίθι», από θεατρική ομάδα μαθητών
20:00-21:00 : Ζωγραφίζουμε για «Έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων»
Μαθητικό Στέκι
– 19:00-20:00 Παρουσίαση των αποτελεσμάτων από την έρευνα, μέσω των ερωτηματολογίων, της ΚΝΕ στα Τρίκαλα για την τράπεζα θεμάτων και το “νέο λύκειο” και σχετική προβολή βίντεο.
Στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργούν:
• Στέκι νέων εργαζόμενων και ανέργων, με συζήτηση για την ανεργία.
• Βιβλιοπωλείο των εκδόσεων «Σύγχρονη Εποχή»
• Έκθεση με θέμα: Αλήθειες και Ψέματα για τον Σοσιαλισμό
• Φωτογραφικό αφιέρωμα «40 χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στα Τρίκαλα»
• Ταβέρνα και μπαρ

Email επικοινωνίας: trikala.fest.kne@gmail.com
Ιστότοπος: http://efestival.kne.gr
Τ.Σ Τρικάλων της ΚΝΕ 06/9/2014

v anan kollektiva kne2

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης