“Σαρώνει” η ανασφάλιστη εργασία σε καφέ και εστιατόρια στα Τρίκαλα Reviewed by Momizat on . Με στόχο να παταχθούν τα φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας, στελέχη της Επιθεώρησης Εργασίας διενεργούν το τελευταίο τριήμερο ελέγχους στα Τρίκαλα σε καταστήματ Με στόχο να παταχθούν τα φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας, στελέχη της Επιθεώρησης Εργασίας διενεργούν το τελευταίο τριήμερο ελέγχους στα Τρίκαλα σε καταστήματ Rating: 0

“Σαρώνει” η ανασφάλιστη εργασία σε καφέ και εστιατόρια στα Τρίκαλα

“Σαρώνει” η ανασφάλιστη εργασία σε καφέ και εστιατόρια στα Τρίκαλα

Με στόχο να παταχθούν τα φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας, στελέχη της Επιθεώρησης Εργασίας διενεργούν το τελευταίο τριήμερο ελέγχους στα Τρίκαλα σε καταστήματα επισιτιστικού ενδιαφέροντος (καφέ, εστιατόρια, πιτσαρίες, κυλικεία κτλ) διαπιστώνοντας διάφορες παραβάσεις.

Είναι αλήθεια πως και στα Τρίκαλα σαρώνει η ανασφάλιστη εργασία και η μη τήρηση του ωραρίου εργασίας.   Μείζον το πρόβλημα εργοδοτικών αυθαιρεσιών .

Απλήρωτη υπερ-εργασία -ούτε λόγος για κυριακάτικα, νυχτερινά και επιδόματα·,μεροκάματα πολύ χαμηλά , αδήλωτη εργασία , παραβίαση του ωραρίου των εργαζομένων , είναι κάποια από τα  στοιχεία της κατάστασης όπως αυτή διαμορφώνεται και στην Τρικαλινή αγορά εργασίας .
Έχει πλέον καταργηθεί στην πράξη το λεγόμενο πενθήμερο ή το 8ωρο  και υπό τον εφιάλτη της ανεργίας, καλούνται εκβιαστικά  εργαζόμενοι να αποδεχτούν ατομικές συμβάσεις, μετατροπής βασικών όρων της εργασιακής σχέσης όπως περικοπή ωρών εργασίας με αντίστοιχη ή μεγαλύτερη περικοπή αποδοχών.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή