"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Σαρώνει την Τρικαλινή αγορά το εκρηκτικό «κοκτέιλ» των ανατιμήσεων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Κλίμα αβεβαιότητας και στα όρια της απόγνωσης βρίσκονται οι καταστηματάρχες στην εστίαση λόγω του εκρηκτικού «κοκτέιλ» των ανατιμήσεων άλλα και της απόφασης της κυβέρνησης να απαγορεύσει την είσοδο σε ανεμβολίαστους στους κλειστούς χώρους.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να προχωρήσουν σε ανατιμήσεις προϊόντων λόγω αυξήσεων στα κόστη.

Καθημερινά όλο και περισσότερα προϊόντα μπαίνουν στον κύκλο των αυξήσεων.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, τα 5 προϊόντα των οποίων οι τιμές σημείωσαν τις μεγαλύτερες αυξήσεις τον Αύγουστο του 2021 σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2020 είναι τα: φυσικό αέριο (91%), πετρέλαιο θέρμανσης (28,9%), νωπά λαχανικά (21,5%), έλαια (17,6%) και καύσιμα και λιπαντικά (17,4%).

Από το νέο κύμα ακρίβειας δε θα ξεφύγουν το ψωμί, τα ζυμαρικά και τα δημητριακά και αυτό γιατί η βασική πρώτη ύλη, το σιτάρι, παρουσιάζει μειωμένη παραγωγή και τα μικρότερα αποθέματα εκτινάσσουν ήδη την τιμή του ψωμιού.

Ακριβότερα πληρώνουν οι καταναλωτές και τα ελληνικά φρούτα και τα λαχανικά, καθώς πρόκειται για εποχικά προϊόντα. Για ένα αγγούρι πλέον θα πρέπει να πληρώσουμε 1 ευρώ από 0,50 λεπτά.

«Αλμυρή» αναμένεται να είναι και η φέτα τους επόμενους μήνες. Από τη μια, η αύξηση της τιμής του πρόβειου γάλακτος και, από την άλλη, οι ελλείψεις που καταγράφονται στη φέτα ως αποτέλεσμα του μεγάλου όγκου εξαγωγών θα πιέσουν τις τιμές των γαλακτοκομικών προϊόντων.

10 ΣΧΟΛΙΑ

          • Είναι τα commodities …ηλίθιοι!!! Τι δεν καταλαβαίνετε; Πλερώστε τώρα, μα ντιπ αριστεροί είστε, δεν βλέπετε τον κ. POLITIS;(που είναι …δεξιός και τα αντιλαμβάνεται όλα;) Ευτυχώς μας τα εξηγεί…

            • Σιγά μην υποστηρίζω δεξιά όπως τον Κωστάκη Κ. που χρεώσε την Ελλάδα, όπως και ο Αντρέας. Αν δεν έχεις διαβάσει ούτε μια φορά τιμές χρηματιστηρίου, πάρε ένα νταούλι και περίμενε να αλλάξουν οι τιμές…

        • Χαρακτηριστικό των αριστερών είναι η αναφορά στο νεοφιλελευθερισμό, που στοχεύει σε μια οικονομία που αυτορυθμίζεται με το νόμο της ζούγκλας, οπότε δημιουργεί φούσκες, κρίσεις κτλ. Για τον κλασικό Φιλελευθερισμό όπου το Κράτος είναι μόνο ρυμθιστής, δεν τολμούν να πουν κάτι, αφού έχει αποδειχθεί το πιο παραγωγικό και πετυχημένο οικονομικό μοντέλο στην ανθρώπινη ιστορία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης