"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

ΣΔΕ Φυλακών Τρικάλων :Το σχολείο- τα μεροκάματα- η εξέλιξη- οι εξετάσεις Ελληνομάθειας

lafarm

Σχετικά άρθρα

SDE FILAKES

Κάθε χρόνο, όταν επιλέγουμε τους νέους μαθητές μας γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα κυρίως κίνητρα για να έρθουν στο σχολείο είναι:
• ΤΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ!
• Η φυγή από την καθημερινότητα της φυλακής,
• Η δημιουργική αξιοποίηση του άφθονου ελεύθερου χρόνου
• Η ευκαιρία για μάθηση και
Αξίζει να σταθούμε στο πρώτο που είναι και το βασικότερο. Με τον όρο μεροκάματα στη γλώσσα της φυλακής εννοείται ο ευεργετικός συνυπολογισμός ημερών ποινής. Κάθε μέρα του σχολείου υπολογίζεται διπλή στην έκτιση ποινής και φυσικά είναι απόλυτα κατανοητό και σεβαστό .
Το δικό μας στοίχημα είναι να αλλάξουμε την ιεράρχηση και να κάνουμε τους μαθητές μας να αγαπήσουν το σχολείο και την εκπαιδευτική διαδικασία βάζοντας στόχους παραπέρα από αυτούς που τους δίνει το εκπαιδευτικό μας πλαίσιο . Μέχρι τώρα, αυτό το στοίχημα πιστεύουμε ότι το κερδίζουμε.
Ήδη με την υποστήριξη της Διεύθυνσης της Φυλακής έχει δρομολογηθεί από χρόνια συνεργασία με το 1ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Τρικάλων για συνέχιση των σπουδών τους ως κατ’ ιδίαν διδαχθέντες, και η σύσταση εξεταστικού κέντρου PALSO για απόκτηση πτυχίων Αγγλικής γλώσσας.
Όμως η διάθεση για μάθηση αυξάνεται συνεχώς δίνοντας στους καθηγητές ερεθίσματα για νέες εκπαιδευτικές ευκαιρίες.
SDE FILAKES
Ετσι, για πρώτη φορά φέτος συνεργαστήκαμε με το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού προκειμένου οι μαθητές μας να μπορέσουν να πάρουν μέρος στις εξετάσεις για πιστοποίηση Ελληνομάθειας. Το αποτέλεσμα ήταν η σύσταση και λειτουργία εξεταστικού κέντρου δίνοντας την ευκαιρία σε πέντε μαθητές μας να εξεταστούν για το επίπεδο Α2. Ολες οι δαπάνες καλύφθηκαν από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού, ενώ οι εξεταστές Μαρία Γιαννακοπούλου και Αρης Ζιώζιας συμμετείχαν αφιλοκερδώς. Την όλη διαδικασία συντόνισε η καθηγήτρια Ελληνικής γλώσσας Βίλυ Χαδουλίτση ενώ υπήρχε η πλήρης υποστήριξη από τη Διεύθυνση και το σωφρονιστικό προσωπικό της φυλακής.
Για εμάς, κάθε επιτυχία των μαθητών μας ενδυναμώνει και αποτελεί μια πρόκληση να προχωράμε ακόμα παραπέρα. Βλέπουμε ανθρώπους που διεκδικούν το δικαίωμα στη μόρφωση προσπαθώντας να αξιοποιήσουν το χρόνο εγκλεισμού και να αποκτήσουν εφόδια για την κοινωνική τους επανένταξη καταβάλλοντας πολλές φορές συγκινητικές προσπάθειες. Εμείς θα είμαστε δίπλα τους ελπίζοντας και στη διεύρυνση της «έξω» στήριξης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης