Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία: Σκοταδιστικό «όχι» από θρησκευτικά σωματεία Reviewed by Momizat on . Σκοταδιστικό κάλεσμα ενάντια στη σεξουαλική αγωγή στα σχολεία με συνθήματα που γυρίζουν δεκαετίες πίσω απευθύνουν χριστιανικά σωματεία Κάλεσμα με Σκοταδιστικό κάλεσμα ενάντια στη σεξουαλική αγωγή στα σχολεία με συνθήματα που γυρίζουν δεκαετίες πίσω απευθύνουν χριστιανικά σωματεία Κάλεσμα με Rating: 0

Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία: Σκοταδιστικό «όχι» από θρησκευτικά σωματεία

Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία: Σκοταδιστικό «όχι» από θρησκευτικά σωματεία

Σκοταδιστικό κάλεσμα ενάντια στη σεξουαλική αγωγή στα σχολεία με συνθήματα που γυρίζουν δεκαετίες πίσω απευθύνουν χριστιανικά σωματεία

Κάλεσμα με σκοταδιστικό και αναχρονιστικό περιεχόμενο που παραπέμπει σε λογικές που γυρίζουν δεκαετίες πίσω απευθύνουν θρησκευτικά σωματεία και ενώσεις ενάντια στην εισαγωγή της Σεξουαλικής Αγωγής στα σχολεία.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία των Αθηνών μαζί με το Πανελλήνιο Κίνημα “Μαμά Μπαμπάς και Παιδιά”, το οποίο έχει στόχο την ανάδειξη, την υπεράσπιση και την προώθηση των αξιών και των ιδανικών της Ελληνορθόδοξης Οικογένειας, με αφορμή την επιβολή από το Υπουργείο Παιδείας του μαθήματος της “Ολοκληρωμένης ή Συμπεριληπτικής” Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης στα σχολεία από την νηπιακή ηλικία» καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας.

Μεταξύ των σκοταδιστικών συνθημάτων και θέσεων περιλαμβάνονται και οι εξής:

«- Η Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση είναι υπόθεση της οικογένειας.

– Οι γονείς δεν παραχωρούμε το δικαίωμα αγωγής των παιδιών μας σε άλλους όταν πρόκειται για προσωπικά – ιδιωτικά θέματα.

– Δεν επιτρέπουμε σε κανένα φορέα να υποβαθμίζει το ρόλο μας και να ανατρέπει τις παραδοσιακές, θρησκευτικές ή οικογενειακές μας αρχές.

– Όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε αυτή την απόφαση, του Υπουργείου Παιδείας, που σκοπό έχει να μολύνει ηθικά, πνευματικά και σωματικά εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά».

Τα χριστιανικά σωματεία των Αθηνών που υπογράφουν το κάλεσμα είναι:

Αδελφότης Ορθοδόξου Ιεραποστολής «Ο ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ»

Ενωμένη Ρωμηοσύνη (Ε.ΡΩ.)

Ένωση Επιστημόνων Γυναικών

Εστία Πατερικών Μελετών

Μητέρες Επιστήμονες Πολύτεκνες

Μουσική Συντροφιά

Πανελλήνια Ένωση Γυναικών

Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (Π.Ε.Θ.)

Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων (Π.Ε.ΦΙ.Π.)

Πανελλήνιος Ένωσις Γονέων «Η Χριστιανική Αγωγή» (ΓΕΧΑ)

Πανελλήνιος Ορθόδοξος Ένωση (Π.Ο.Ε.)

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (ΠΑ.ΣΥ.Β.Α.)

Σύλλογος «Ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης»

Σύνδεσμος Ορθοδόξων Γυναικών Ευρώπης

Συντονιστική Φοιτητική Ένωση Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (Σ.Φ.Ε.Β.Α.)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή