Μία Τρικαλινή “ΑΓΡΑΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ” Reviewed by Momizat on . Σαν κεραυνός έπεσε η είδηση ότι εκτελέστηκαν οι εννιά συλληφθέντες στο Συλλαλητήριο των Τρικάλων από τους Γερμανούς κατακτητές. Η καμπάνα χτυπούσε συνέχεια πένθ Σαν κεραυνός έπεσε η είδηση ότι εκτελέστηκαν οι εννιά συλληφθέντες στο Συλλαλητήριο των Τρικάλων από τους Γερμανούς κατακτητές. Η καμπάνα χτυπούσε συνέχεια πένθ Rating: 0

Μία Τρικαλινή “ΑΓΡΑΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ”

Μία Τρικαλινή “ΑΓΡΑΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ”

Σαν κεραυνός έπεσε η είδηση ότι εκτελέστηκαν οι εννιά συλληφθέντες στο Συλλαλητήριο των Τρικάλων από τους Γερμανούς κατακτητές.

Η καμπάνα χτυπούσε συνέχεια πένθιμα. Ο κόσμος έτρεχε αλαφιασμένος και όλες οι γειτονιές έκλαιγαν αφού παντού υπήρχε και ένα θύμα.

Οι μανάδες και οι γυναίκες των εκτελεσμένων έφυγαν με ότι βρήκαν προς τον τόπο εκτέλεσης, για να γνωρίσουν τους δικούς τους μέσα σε δεκάδες άλλα πτώματα, απ’ τις κάλτσες, τα πουκάμισα ή ότι άλλο.

Μετά τους μετέφεραν στο τρένο και από ‘κει στη Βασιλική, στο Γκαζέλο, όπου τους αποβίβασαν στα κάρα και ακολούθως στη Μεγάρχη.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Η Ιστορία δεν έγραψε Τίποτα γι’ αυτό. Η πολιτεία δεν άκουσε Τίποτε.

Οι πύρινοι λόγοι στις παρελάσεις ή όπου αλλού, δίνουν και παίρνουν απ’ τους γραβατωμένους.

Για τη μνήμη τους και για όποιον τυχόν συγκινηθεί έστω και τώρα, τα ονόματα των εννιά αθάνατων του χωριού είναι: Λαγάρας Γεωρ. Αθανάσιος Λαγάρας Σωτ. Βασίλειος Νούλας Ηλ. Αθανάσιος Νούλας Χρ. Γεώργιος Τριγώνης Δημ. Αναστάσιος Τριγώνης Φωτ, Αχιλλέας Τριγώνης Λάμπρ. Δημήτριος Τριγώνης Λάμπρ. Ευάγγελος Ψύχος Ιωάν. Ανδρέας.

Μαζί με αυτούς, υπάρχουν και άλλοι Μεγαρχιώτες που επίσης έπεσαν για την Πατρίδα και περιμένουν κάποτε να αναγνωρισθεί η θυσία τους.

Τριγώνης Χρ. Αναστάσιος

Πρώην Πρόεδρος Κοινότητας Μεγάρχης

Σχόλια (2)

  • nyo

    Ως κάτοικος αυτού του τόπου ήτοι Μεγαρχιωτης όπως λέμε και στο χωριό, γεννήθηκα, μεγάλωσα εκει. Όλα αυτά τα χρόνια δεν άκουσα ποτέ αυτή την ιστορία και δεν ήξερα για αυτούς τους ανθρώπους, δεν με δίδαξε κανείς ούτε εμένα ούτε τους συνομηλίκους μου και συμμαθητές μου. Λυπάμαι πάρα πολύ που το μαθαίνω από ένα site και στην ηλικία που είμαι τώρα. Όπως είπε και ο εν λόγω κύριος που έγραψε το άρθρο πρώην πρόεδρος της κοινότητας Μεγάρχης κατά πολλά συναπτά έτη(γραβατωμενος και αυτός) δεν άκουσα ποτέ από το στόμα του σε εθνικές εορτές η σε άλλες εκδηλώσεις της κοινότητας σε λόγο του να τιμήσει η να αναφερθεί στους ήρωες αυτούς. Όσο μεγαλώνουμε μαθαίνουμε λοιπόν και ιστορία και για γραβατωμενος ανθροπως

    Απάντηση
  • Μιχάλης Γρηγορίου

    Ο γραβατωμενος που αναφέρεις φέρει το όνομα ενός απ τους εκτελεσθεντες… Και καλύτερα να σχολιάζεις επώνυμα και όχι ανώνυμα… Να ξέρουμε ποιος είσαι και αν είσαι όντως Μεγαρχιωτης…

    Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή