Σε έναν μήνα τα αποκαλυπτήρια του μνημείου για το Υψωμα 731 Reviewed by Momizat on . Στις 16 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί τελικώς η τελετή αποκαλυπτηρίων του μνημείο για το Υψωμα 731. Αυτό έχει στηθεί στα σύνορα των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας, μ Στις 16 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί τελικώς η τελετή αποκαλυπτηρίων του μνημείο για το Υψωμα 731. Αυτό έχει στηθεί στα σύνορα των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας, μ Rating: 0

Σε έναν μήνα τα αποκαλυπτήρια του μνημείου για το Υψωμα 731

Σε έναν μήνα τα αποκαλυπτήρια του μνημείου για το Υψωμα 731

Στις 16 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί τελικώς η τελετή αποκαλυπτηρίων του μνημείο για το Υψωμα 731. Αυτό έχει στηθεί στα σύνορα των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας, με αρκετούς να εκφράζουν αντιρρήσεις για το κόστος του. Πάντως, την ημέρα των αποκαλυπτηρίων, θα έρθει κάποιος επίσημος – άγνωστο ακόμη ποιος – ενώ η αντιπεριφέρεια θα ξοδέψει 2100 ευρώ, ως εξής: ηχητική κάλυψη 750 ευρώ, αγορά στεφάνων κατάθεσης 150 ευρώ, εκτύπωση προγράμματος – πρόσκλησης – φάκελοι 450 ευρώ, πανό – μουσαμά 300 ευρώ, σημαίες 450 ευρώ.

To πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει έπαρση της σημαίας στην κεντρική πλατεία από Στρατιωτικό Τμήμα, δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Αλεξίου, ενώ μετά το τέλος της δοξολογίας θα εκφωνηθεί ομιλία μέσα στον Ιερό Ναό από τον κ.Θεόδωρο Νημά, δρα Ιστορίας με τίτλο «Η επική αντίσταση των Ελλήνων στο Υψωμα 731 και τα διδάγματα από αυτήν».

Στη συνέχεια, στις 11.30 το πρωί, θα ακολουθήσει η προσέλευση των επισήμων στο χώρο του μνημείου και η υποδοχή της Πολεμικής Σημαίας του 5ου Συντάγματος.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης επιμνημόσυνη δέηση, που θα αναπεμφθεί από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιο, χαιρετισμούς και ομιλίες προσκεκλημένων, αποκαλυπτήρια του μνημείου, προσκλητήριο νεκρών (με βολές από το τμήμα Απόδοσης Τιμών), κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή και Εθνικός Ύμνος.
Θανάσης Μιχαλάκης

(Με πληροφορίες από τον ΕΝΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΗ 17-2-14)

 

Αφήστε το σχόλιο σας