Σε εγρήγορση για τη λαθροϋλοτομία το Δασαρχείο Καλαμπάκας Reviewed by Momizat on . Οπως έχει αναφερθεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια, οι λαθροϋλοτομίες και η παράνομη μεταφορά καυσόξυλων έχει εκτιναχθεί σε ολόκληρη τη χώρα αλλά και στην περ Οπως έχει αναφερθεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια, οι λαθροϋλοτομίες και η παράνομη μεταφορά καυσόξυλων έχει εκτιναχθεί σε ολόκληρη τη χώρα αλλά και στην περ Rating: 0

Σε εγρήγορση για τη λαθροϋλοτομία το Δασαρχείο Καλαμπάκας

Σε εγρήγορση για τη λαθροϋλοτομία το Δασαρχείο Καλαμπάκας

Οπως έχει αναφερθεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια, οι λαθροϋλοτομίες και η παράνομη μεταφορά καυσόξυλων έχει εκτιναχθεί σε ολόκληρη τη χώρα αλλά και στην περιοχή μας, λόγω της δύσκολης για όλους μας οικονομικής συγκυρίας που διέρχεται ο τόπος μας.

Οι Δασικές Υπηρεσίες του Νομού μας (Διεύθυνση Δασών – Δασαρχεία) ως οι καθ’ ύλην αρμόδιες για την προστασία και διαχείριση των δασών και των δασικών οικοσυστημάτων, με τη συνδρομή του υπάρχοντος προσωπικού και με τα μέσα που διαθέτουν, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια σε καθημερινή βάση, παράλληλα και με τα άλλα καθήκοντα και υποχρεώσεις, με στόχο να περιοριστεί το φαινόμενο των παράνομων υλοτομιών και της παράνομης διακίνησης δασικών προϊόντων.

Και φέτος τα Δασαρχεία Τρικάλων και Καλαμπάκας εφαρμόζουν το «Ειδικό Πρόγραμμα Πρόληψης Λαθροϋλοτομιών», με συντονισμό από τη Διεύθυνση Δασών Τρικάλων, και σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία τα αποτελέσματα ήταν θετικά.

Για την επίτευξη των στόχων του παραπάνω προγράμματος τα Δασαρχεία Τρικάλων και Καλαμπάκας, υπό την εποπτεία και τον συντονισμό της Διεύθυνσης Δασών του Νομού, εφαρμόζουν πρόγραμμα επιφυλακής κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες. Ακόμη, έχει προγραμματιστεί και υλοποιείται Ειδικό Πρόγραμμα Περιπολιών καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του φαινομένου των λαθροϋλοτομιών και της παράνομης διακίνησης δασικών προϊόντων.

Τη Δευτέρα το βράδυ καταγράφηκε ακόμη ένα χτύπημα κατά της παράνομης υλοτομίας στην περιοχή Καλαμπάκας, με τη σύλληψη ενός ατόμου και την κατάσχεση του ΙΧ φορτηγού αυτοκινήτου του, με το οποίο μετέφερε γύρω στα τρία χωρικά κομμένης δρυός.

Προερχόμενος από την περιοχή του Καλοχωρίου της Δημοτικής Ενότητας Τυμφαίων, ο οδηγός είχε κατεύθυνση τα Τρίκαλα και έγινε αντιληπτός από το κλιμάκιο που περιπολούσε στην περιοχή. Στο σήμα των υπαλλήλων του Δασαρχείου Καλαμπάκας ο οδηγός του ΙΧΦ τράπηκε σε φυγή και ζητήθηκε η συνδρομή του Αστυνομικού Τμήματος, οι άνδρες του οποίου σταμάτησαν τον οδηγό.

Κατόπιν, το αυτοκίνητο κατασχέθηκε μαζί με το φορτίο, το οποίο εκφορτώθηκε στο Δασαρχείο Καλαμπάκας και θα εκτεθεί σε δημοπρασία, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος.

Σε δηλώσεις του προς την εφημερίδα μας, ο Δασάρχης Καλαμπάκας Χρήστος Πίσσιας τόνισε ότι η τοπική δασική υπηρεσία επαγρυπνά για την προστασία του δασικού πλούτου μας.

Υπενθύμισε επίσης πως όσοι έχουν ανάγκη προμήθειας καυσόξυλων για ατομική χρήση μπορούν να απευθύνονται στο Δασαρχείο Καλαμπάκας, μια που υπάρχει η δυνατότητα κάλυψής τους με διάφορους τρόπους (όπως από υπολείμματα υλοτομιών, ξηρά και κατακείμενα δένδρα, από αγρούς κ.λπ.). «Είμαστε ευαισθητοποιημένοι και ενήμεροι για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν συνάνθρωποί μας και τους βοηθούμε όσο μπορούμε», τόνισε ο κ. Πίσσιας.

Κλείνοντας, ο κ. Δασάρχης σημείωσε ότι οι κάτοικοι όλων των ορεινών χωριών έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν ξύλα ατομικών αναγκών από τις εγκεκριμένες διαχειριστικές μελέτες, που τους παρέχουν νόμιμα ξυλεία σε χαμηλές τιμές, βάσει των καταστάσεων των Τοπικών Κοινοτήτων.

Πηγή: tameteora.gr

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή