"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.3 C
Trikala

Σε επίσχεση εργασίας οι μικροβιολόγοι του ΕΟΠΥΥ – απλήρωτοι εδώ και μήνες

lafarm

Σχετικά άρθρα

mikroviologoi
Ο ΕΟΠΥΥ αδυνατεί πλέον να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του απέναντι στους ασφαλισμένους και απέναντι στους ιατρούς , εργαστήρια και διαγνωστικά κέντρα. Αδυνατεί ή δεν θέλει να καταλάβει ότι οι συμβεβλημένοι με τον οργανισμό κλινικοί και κλινικό-εργαστηριακοί και εργαστηριακοί γιατροί δεν μπορούν πλέον να χρηματοδοτούν την πρωτοβάθμια υγεία μένοντας απλήρωτοι επί σειρά ετών.

Στις κρίσιμες ώρες που βιώνει η πατρίδα μας οι ιατροί του ΕΟΠΥΥ με αίσθημα ευθύνης εξυπηρετούμε τους πολίτες απλήρωτοι για μήνες , και έχουμε χρηματοδοτήσει την πρωτοβάθμια υγεία από την τσέπη μας με 1,5 δις ευρώ.
Ληξιπρόθεσμες οφειλές από το 2011 , έχουν φέρει τους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ σε οριακά σημεία ρευστότητας.

Πολλαπλά κουρέματα, rebate και clawback στις ιατρικές πράξεις και εργαστηριακές εξετάσεις έχουν οδηγήσει τους συμβεβλημένους ιατρούς στην οικονομική εξαθλίωση.
Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Λόγω των capital controls οι προμηθευτές απαιτούν την πληρωμή όλων των αναλώσιμων. Συνεπώς η εξυπηρέτηση των πολιτών από τον ιδιωτικό τομέα υγείας είναι αδύνατη με αποκλειστική ευθύνη του ΕΟΠΥΥ.

Από την Δευτέρα 3 Αυγούστου οι μικροβιολόγοι του νομού μας εξαγγέλλουν επίσχεση εργασίας με τον ΕΟΠΥΥ.

Οι ασφαλισμένοι θα ενημερώνονται για την νέα κατάσταση από τους ιατρούς μικροβιολόγους. Πρέπει να ξέρουν ότι οι εξετάσεις τους μπορούν να εκτελεστούν ΔΩΡΕΑΝ στις δημόσιες δομές υγείας (νοσοκομείο, κέντρα υγείας, ΠΕΔΥ), αλλά στους ιδιώτες ιατρούς πρέπει να πληρώσουν , να λάβουν απόδειξη παροχής υπηρεσιών και να διεκδικήσουν στη συνέχεια την αποζημίωση τους από τον ΕΟΠΥΥ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΛ. ΠΕΤΡΟΥ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης